Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Predsednik Skupštine grada dr Balint Pastor otvorio Festival „Šokadalom“ na Paliću

10.06.2023.

Predsednik Skupštine grada Subotice dr Balint Pastor (Dr. Pásztor Bálint) danas je, na Paliću, svečano otvorio Festival narodnih igara i narodne muzike „Šokadalom“, koji se održava na palićkoj Velikoj terasi. Obraćajući se prisutnima na otvaranju ovog dvodnevnog festivala, on je rekao kako ovu tradicionalnu manifestaciju po deseti put organizuje Umetničko udruženje talenata „Talentum“, iz Subotice, da mu je drago što se održava upravo na Svetski dan secesije i da je malo mesta na svetu gde čovek na tako malom prostoru može videli toliko secesijskih objekata kao na Paliću: Vodotoranj, Velika terasa, Ženski štrand, Muzički paviljon, Spomen-česma.

 15846_1.jpg

„I ovaj festival je jedna od manifestacija koja obogaćuje turističku i kulturnu ponudu Palića i Subotice. A kako se povezuje secesija sa narodnom muzikom i narodnim igrama? Remek dela Marcela Komora i Dežea Jakaba, dragulji arhitekture u mađarskoj varijanti secesije nose motive mađarske narodne umetnosti. Drago mi je što Palić može toliko toga da ponudi turistima i što tokom letnje turističke sezone, ovde na Paliću, svakog vikenda imamo neku kulturnu ili sportsku manifestaciju”, istakao je dr Balint Pastor.

 15846_2.jpg

Tokom festivala publika je imala priliku da uživa u bogatom programu koji su priredili narodni plesni ansambli. Juče popodne, pored ostalih učesnika, sjajan koncert za mališane i mlade, ali i naše starije sugrađane priredio je mađarski ansambl „Alma“, a publici se danas odličnim nastupom predstavio i subotički bend „Duhaj“.

15846_3.jpg

Umetničko udruženje talenata „Talentum“ osnovano je 2013. godine i osmišljeno je sa ciljem da decu i mlade upozna sa različitim umetničkim granama: pevanje, muzika, ples, dramske umetnosti i tradicionalni folklor. Primarni cilj udruženja je razvijanje kreativnih kompetencija kroz specijalne metode edukacija.

European City of Sport

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>