Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Na Paliću počeo 17. Međunarodni ultramaraton

03.06.2023.

Predsednik Skupštine grada Subotice dr Balint Pastor  (Dr. Pásztor Bálint) danas je, kod palićke Velike terase, simboličnim presecanjem vrpce označio početak 17. Međunarodnog ultramaratona na Paliću, dvodnevne manifestacije na kojoj će se nadmetati oko 60 takmičara iz, kako je najavljeno, Mađarske, Hrvatske, Rumunije, BiH, Nemačke, Brazila i Srbije. Tačno u podne krenuli su takmičari u trkama na šest časova i 24 časa, u ponoć startuje dvanaestočasovna trka i ultramaraton na 100 kilometara, a u nedelju ujutru, u šest časova, počinje trka  na 50 kilometara. Trke se održavaju na međunarodno verifikovanoj stazi dužine 530 metara i istovremeno su i kvalifikacije za svetsko prvenstvo.

15822_1.jpg

Predsednik Skupštine grada dr Balint Pastor, izjavio je, tom prilikom, da je ultramaraton na Paliću trijumf snage, volje i izdržljivosti n da mu je izuzetno drago što je naša sugrađanka Eliva Janoši, koja je 1995. godine potpuno zasluženo dobila priznanje 'Pro urbe' Grada Subotice, već po 17. put organizovala ovu tradicionalnu  međunarodnu i regionalnu trku u ultramaratonu.

15822_2.jpg

„Ovde će se nadmetati takmičari iz sedam zemalja, njih šezdesetak, na stazi koja je dugačka svega 530 metara, ali će se takmičiti narednih šest, dvanaest, odnosno 24 časa, u zavisnosti od toga u kojoj disciplini učestvuju. Biće, takođe, i trke na 50 i 100 kilometara. Palić, dakle, nije značajan samo za turizam i za kulturu, već i za sport, tim pre što ima izuzetno bogatu i dugu sportsku tradiciju. Naime, Lajoš Vermeš je 16 godina pre prvih Olimpijskih igara u Atini organizovao ’Palićku olimpijadu’ i i Elvira Janoši pokušava da tu tradiciju nastavqa što se tiče trkača, odnosno ultratrkača“, naglasio je dr Balint Pastor.

15822_3.jpg

Uz isticanje da se ultramaraton na Paliću održava na, kako je rekao, možda najlepšoj stazi na svetu – pored  Palićkog jezera i najlepših građevina na Paliću, dr Balint Pastor je svim učesnicima ultramaratona poželeo dobre vremenske uslove i dobar vremenski rezultat, a Srpskom atletskom savezu i koordinatoru u Savezu Goranu Čegaru izrazio zahvalnost što i ove godine učetvuju u organizaciji međunarodnog ultramaratona na Paliću.

15822_4.jpg

Takmičarima ultramaratona je, u ime Srpskog atletskog saveza i lično ime, useh u nadmetanjima i dobre rezultate poželeo Goran Čegar. Organizatori 17. Međunarodnog ultramaratona na Paliću su Ultramaratonski savez Srbije, Ultramaratonski klub „Paligo Palus“ i Srpski atletski savez.

15822_5.jpg

European City of Sport

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>