Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Gradonačelnik Bakić prisustvovao otvaranju 15. „Projektne nedelje“

23.05.2023.

U fiskulturnoj sali Tehničke škole „Ivan Sarić“ danas je otvorena tradicionalna, petnaesta po redu „Projektna nedelja“. Otvaranju ove dvodnevne manifestacije prisustvovao je i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić koji je, tom prilikom, rekao da „Projektna nedelja“ afirmiše i promoviše kreativnost i inventivnost učenika subotičkih osnovnih i srednjih škola.

 15809_1.jpg

„Smatram da je u teškim i izazovnim vremenima kakva su danas, obrazovanje i uopšte usmeravanje naše dece i mladog naraštaja na put učenosti, pismenosti i podstrekivanje na lična dostignuća, veoma kompleksan, odgovoran, ali i lep zadatak. Kada kažem – teška i izazovna vremena mislim na, pre svega, nedavne tragične događaje koji su zadesili našu državu Srbiju. Mi, kao društvo, moramo da izvučemo pouke, prvo kao roditelji, a tek onda kao nosioci da li odgovornih funkcija, ili kao obični građani. Moramo da shvatimo, to je moje  lično mišljenje, da škole nisu ustanove koje se bave  samo suvim vaspitanjem, nego su i ustanove u kojima se nadograđuje ono što nosimo iz porodice. Porodica mora da ima svoju ulogu i iskaže prave vrednosti, a na svima nama je da obezbedimo uslove nastavnicima i profesorima da profesionalno obavljaju svoj posao i da se bave sa onim za šta su školovani i za šta primaju platu“, istakao je gradonačelnik Bakić.

Dodao je da je veliki broj prijavljenih projekata i učesnika dokaz dobrog i kvalitetnog funkcionisanja našeg školskog sistema koji pruža podršku i podiže nivo motivisanosti učenika da iskažu svoj dar i talenat i pokažu ga kroz razne vannastavne, ali i unutar nastavne aktivnosti.

 15809_2.jpg

„Država Srbija, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, ulaže ogromne napore i sredstva u nauku, obrazovanje i obezbeđivanje uslova da bi naši mladi ostali u svom gradu i u svojoj zemlji kako bi kasnije, po okončanju školovanja, dali doprinos razvoju svoje države. U duhu te politike, i grad Subotica će, zajedno sa Sekretarijatom za društvene delatnost, i ubuduće ulagati ne samo u školsku infrastrukturu, nego i u jačanje i razvoj školskog sistema, kako bismo napravili dobru osnovu za buduće generacije učenika. Uveren da će ’Projektna nedelja’ iz godine u godinu samo jačati i razvijati se, svim učesnicima, učenicima i njihovim  mentorima poželeo bih da tokom ove manifestacije uspešno predstave svoje zanje i sve svoje projekte“, naglasio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Prisutnima na otvaranju obratili su se i direktorka Poslovnog inkubatora Subotica, Ljubica Bertović, i direktor Tehničke škole „Ivan Sarić“, Željko Rajčić.

 15809_3.jpg

Na ovogodišnjoj „Projektnoj nedelji“ u šest kategorija nadmetaće se više od 110 projekata koje će ocenjivati 18 članova komisije koju čine eminentne ličnosti iz sveta obrazovanja, kulture i privrede. Takmičiće se preko 220 učesnika u šet kategorija: primenjena automatizacija i robotika; uređaji, proizvodi, sklopovi, makete; informatika; aktivnosti, događaji, društveni angažman; osnovne škole i obdaništa i gosti, a opšti kriterijumi koji vrednuju projekte su originalnost i kompleksnost ideje, kvalitet realizacije i ubedljivost učenika u komunikaciji sa komisijom.

Dodela nagrada zakazana je za sutra, u 12.00 časova, u svečanoj sali TŠ „Ivan Sarić“. U okviru svake kategorije dodeliće se nagrade za prva tri mesta (od strane organizatora i suorganizatora), kao i pokloni i nagrade sponzora. Svake godine dodeljuje se i nagrada publike za jedan projekat.

 15809_4.jpg

U organizaciji manifestacije „Projektna nedelja“, pored Tehničke škole „Ivan Sarić“, učestvuje i Poslovni inkubator Subotica. Na ovaj način, Poslovni inkubator Subotica u saradnji sa Tehničkom školom ,,Ivan Sarić“, okuplja učenike osnovnih i srednjih škola, a ove godine prvi put i obdaništa na teritoriji grada Subotice i pruža im mogućnost da ostvare bar jedan deo svojih snova, bolje upoznaju sebe i svoje želje, ali prvenstveno da veruju u sebe i svoje mogućnosti.

 

 

 

 

European City of Sport

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>