Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Otvorena nova knjižara Službenog glasnika „Danilo Kiš“

22.05.2023.

U Subotici je danas, na Trgu republike 16, otvarena nova knjižara Službenog glasnika  „Danilo Kiš“. Otvaranju knjižare prisustvovali su gradonačelnik Subotice Stevan Bakić i direktor JP Službeni glasnik Mladen Šarčević, a tom prilikom je i predstavljena knjiga „Venac od trnja za Danila Kiša“ Milivoja Pavlovića, inspirisana životom i stvaralaštvom velikana srpske i svetske književnosti, rođenog Subotičanina.

 15808_1.jpg

Gradonačelnik Bakić je izrazio zadovoljstva što prisustvuje otvaranju Glasnikove knjižare „Danilo Kiš“ koja će, kako je rekao, davati posebnu notu ovom gradu, posebno u oblasti kulture, jer Subotica nosi i epitet grada kulture.

 15808_2.jpg

„Ono što je zajedničko za grad Suboticu  i Službeni glasnik jeste bogatstvo nasleđa, duge tradicije. Službeni glasnik, osnovan 1992. godine, baštini tradiciju izdavanja službenih glasila koja počinje 1813. godine objavljivanjem 'Novina serbskih'. Ovo preduzeće će u avgustu ove godine obeležiti 210 godina tradicije objavljivanja službenih glasila. JP Službeni glasnik se po osnovnoj svojoj delatnosti bavi izdavanjem Službenog glasnika Republike Srbije, ali je izraslo i razvilo se u jednu od najznačajnijih  izdavačkih kuća u našoj zemlji i okupilo, po strukturi svojih biblioteka, najeminentnije autore, urednike, fakultete i druge institucije. Ja bih u ime grada Subotice i u svoje lično ime poželeo puno uspeha i srećan rad knjižari 'Danilo Kiš', kao i da  nam ojača ponudu u oblasti kulture“, naglasio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Direktor Službenog glasnika Mladen Šarčević istakao je da će nakon Subotice Službeni glasnik nastaviti da širi mrežu maloprodajnih centara i da su za samo nekoliko meseci otvoreni centri u Tutinu, Pazaru, Požarevcu, Boru i drugim gradovima. Osim toga Šarčević je najavio i bolju saradnju sa obrazovnim sistemom kako sa douniverzitetskim tako i sa visokim obrazovanjem i sa oblašću nauke.

 15808_3.jpg

„Partner nam je Evropska komisija i Ministarstvo za evrointegracije tako da smo danas u prilici i da kolegama iz škola i fakulteta najavimo još jednu mnogo bolju saradnju. Kvalitet ove knjižare Danilo Kiš i privilegija da se ime koje ova knjižaara nosi i zadrži, se može meriti samo sa knjižarom iz Knez Mihajlove ulice u Beogradu koja nosi ime Gece Kona. Pozivam Subotičane da u narednom periodu ne samo posećuju i prate nova izdanja već da autori  održavaju promocije na svim jezicima i budu naši dragi partneri da zajedno širimo kulturu“, naglasio je Mladen Šarčević.

15808_4.jpg 

Izabrane odlomke iz knjige, koja je pored više izdanja na srpskom jeziku, doživela i svoje mađarsko i italijansko izdanje, na promociji su čitali učenici subotičke Gimnazije „Svetozar Marković“, na srpskom, mađarskom i italijanskom jeziku. O knjizi je govorio i njen autor, Milivoje Pavlović.

 15808_5.jpg

European City of Sport

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>