Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Na Paliću otvorena Međunarodna stručno-naučna konferencija Horizonti 2023

12.05.2023.

Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera iz Subotice organizuje, 12. i 13. maja, u Kongresnoj sali „Male gostione“ kompleksa „Elitte Palić“ na Paliću, 13. Međunarodnu interdisciplinarnu stručno-naučnu konferenciju Horizonti 2023 – „Stručne i naučne inovacije u praksi“, na kojoj pored predavača iz naše zemlje učestvuju i predavači iz BiH, Hrvatske, Slovenije, Severne Makedonije, Grčke, Poljske, Rusije i Engleske. Današnjem svečanom otvaranju ove dvodnevne konferencije prisustvovao je i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić koji je, tom prilikom, rekao da organizacija konferencije Horizonti 2023, koja je poznata po svojoj dugoj tradiciji i održava se već po trinaesti put, predstavlja važan događaj za Visoku školu strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera, ali i za grad Suboticu.

15791_1.jpg

„Konferencija Horizonti 2023 ima za cilj da ukaže na važnost razmene znanja i iskustava, a tema ovogodišnje konferencije ’Stručne i naučne inovacije u praksi’ nas navodi na razmišljanje koliko su važne inovacije u svim oblastima koje su obuhvaćene ovom konferencijom. Zahvaljujući organizatorima konferencije, Subotica je postala domaćin eminentnim stručnjacima iz oblasti biomedicinskih nauka, društveno-humanističkih nauka, sportskih nauka i informatičkih nauka. Ovom prilikom bih se zahvalio i stranim predavačima iz osam zemalja: BiH, Hrvatske, Slovenije, Severne Makedonije, Grčke, Poljske, Rusije i Engleske, koji su svojim dolaskom na ovu konferenciju potvrdili njen međunarodni značaj“, istakao je gradonačelnik Bakić.

On je izrazio zadovoljstvo što se, kako je rekao, konferencija održava na Paliću, turističkoj destinaciji prve kategorije u Republici Srbiji i jednoj od najlepših i najatraktivnijih turističkih destinacija u našoj zemlji.

 15791_2.jpg

„Nadam se da će učesnici ove konferencije, pored stručne i naučne saradnje, imati priliku da uživaju u prirodnim lepotama Palića i okoline. Kao gradonačelnik Subotice, želim da pozdravim rektora Univerziteta u Novom Sadu, prof. dr Dejana Madića, i izrazim zadovoljstvo što je svojim prisustvom doprineo značaju ove konferencije. Želim da pozdravim i direktorku Visoke škole, dr Vlastu Lipovac, i pohvalim članove organizacionog odbora konferencije koji su svojim trudom i naporima omogućili ovaj važan događaj. Želim vam uspešnu konferenciju i kvalitetne diskusije i zaključke koji će  doprineti razvoju struke i nauke kako u našoj zemlji, tako i van njenih granica“, zaključio je gradonačelnik Stevan Bakić.

U okviru svečanog otvaranja konferencije, kojoj je prisustvovao i predsednik Sportskog saveza Srbije, Davor Štefanek, prisutnima su se obratili i direktorka Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera dr Vlasta Lipovac, i predsednik Organizacionog odbora konferencije Horitonti 2023, dr. sci Boris Ličina.

15791_3.jpg 

Nakon svečanog otvaranja konferencije, svoje radove su predstavili uvaženi plenarni predavači iz svih oblasti koje su obuhvećene konferencijom: prof. dr Dejan Madić, rektor Univerziteta u Novom Sadu – uvodno obraćanje – fizičko vaspitanje i sport; prof. dr Marija Jevtić, redovni profesor Medicinskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu – medicina i nutricionizam; prof. dr Prvoslav Janković, profesor emeritus – vaspitanje i obrazovanje; prof. dr Platon Sovilj, redovni profesor Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu –informatika i društvo; prof. dr Siniša Kovač, redovni profesor Fakulteta za fizičko vaspitanje i sport Univerziteta u Sarajevu – fizičko vaspitanje i sport.

15791_4.jpg

Na konferenciji učestvuje 117 autora i koautora, a prijavljeno je više od 60 radova. Pored svečanog otvaranja i plenarnih predavanja, danas su održane i dve sesije (biomedicinske nauke i društveno-humanističke nauke), dok će sutra biti održane tri sesije (sportske nauke, informatičke nauke i društveno-humanističke nauke). Svečano zatvaranje konferencije održaće se 13. maja, od 14.00 do 14.15 časova, u Kongresnoj sali „Male gostione“.

European City of Sport

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

Free Robux

festivals("$this->lg"); ?>