Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Predsednik Skupštine grada dr Balint Pastor obišao radove na proširenju vodovodne mreže u MZ „Zorka“

24.03.2023.

Predsednik Skupštine grada Subotice i narodni poslanik, dr Balint Pastor (Dr. Pásztor Bálint), obišao je danas radove na proširenju vodovodne mreže na području Mesne zajednice „Zorka“, u ulici Pokret nesvrstanih. Uz isticanje da će se realizacijom ove investicije za koju je iz budžeta Grada Subotice opredeljeno 37,2 miliona dinara  u MZ „Zorka“ obezbediti gradska voda za 90 domaćinstava, dr Balint Pastor je naveo da se vodovodna mreža proširuje u četiri ulice: Pokret nesvrstanih, 12. nova, Sutjeska i Proleterskih brigada, u ukupnoj dužini od 3.095 metara.

15730_1.jpg

„Ovo je još jedan dokaz da ostvarujemo ono o čemu pričamo od početka mandata, a to je da preduzimamo sve da se naš grad ravnomerno razvija. Ova investicija značajna je zato što je i preduslov da se u doglednoj budućnosti izgradi magistralni vodovod prema Kelebiji kroz koji će se građani Kelebije snabdevati pijaćom vodom iz Vodozahvata I“, istakao je dr Balint Pastor.

On  je dodao da je obilazak radova na proširenju vodovodne mreže u MZ „Zorka“ prilika i da se navedu i drugi razvojni projekti u oblasti vodoprivrede koji su u toku.

15730_2.jpg

„Javno komunalno preduzeće ’Vodovod i kanalizacija’ radi na kompletiranju projekata vodosnabdevanja naselja Bački Vinogradi, Hajdukovo, Nosa i Šupljak, a pripremaju se, takođe, i građevinski projekti za priključenje na vodovodnu mrežu naselja Ljutovo i Donji i Gornji Tavankut. Da bi se obezbedila stabilnost vodosnabdevanja i dobar kvalitet vode, svake godine moraju da se buše novi bunari. Prošle godine, primera radi, bunari su bušeni u Višnjevcu i Mišićevu, a upravo ovih dana to se radi u Čantaviru i proširuju se kapaciteti Vodozahvata I“, naglasio je dr Balint Pastor.

Direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“, Đerđ Šugar, rekao je da je izvođač radova „Teraks niskogradnja“, da je izvođač uveden u posao 10. januara i da ima 140 dana da okonča radove, ali da, s obzirom na to da  je zima bila blaga, postoji mogućnost da radovi budu završeni i pre ugovorenog roka.

15730_3.jpg

„Nakon ovih radova, 'Vodovod' će morati da ispere mrežu i dovede kvalitet vode u ispravno stanje. Prema gruboj proceni, postoji mogućnost da u junu objavimo da je priključak na vodovodnu mrežu moguć. Ima 90 domaćinstava koje možemo priključiti, ali bih napomenuo da zahtev za priključak može da se podnese samo za legalizovani objekat. To je i najvažnija dokumentacija, sve ostale obrasce i uputstva zainteresovana domaćinstva mogu da preuzmu sa sajta 'Vodovoda', ili da se informišu na šalterima preduzeća“, objasnio je Šugar.

On je napomenuo da još uvek postoji mogućnost otplate priključka na rate, odnosno da zaiteresovani budući korisnici 60.000 dinara, koliko košta priključak, mogu da otplate na šest ili 12 mesečnih rata.

15730_4.jpg 

 

 

 

European City of Sport

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

Free Robux

festivals("$this->lg"); ?>