Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Subotici dodeljeno 250 miliona dinara za razvoj saobraćajne infrastrukture

21.03.2023.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović danas je, u holu Pokrajinske vlade, uručio ugovore vredne ukupno nešto više od 5,97 milijardi dinara predstavnicima 36 gradova i opština za realizaciju 37 novih kapitalnih projekata u AP Vojvodini i nastavak finansiranja deset kapitalnih projekata koji su planirani kao višegodišnji. Reč je o projektima u oblastima saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja, zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, zdravstvene zaštite i razvoja sporta. Na osnovu javnog konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture, objavljenog 14. februara 2023. godine dodeljena su sredstva u ukupnom iznosu od tri milijarde i 247 miliona dinara za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture u 26 gradova i opština. U skladu sa odlukom o dodeli sredstava, Gradu Subotici je odobreno 250 miliona dinara za projekat „Saobraćajna infrastruktura u gradu Subotici“. U ime subotičke lokalne samouprave ugovor je potpisao gradonačelnik Stevan Bakić.

15714_1.jpg

Igor Mirović, je, tim povodom, između ostalog naglasio da je Pokrajinska vlada i ove godine prekо Uprave za kapitalna ulaganja raspisala javni poziv na koji se odazvala većina lokalnih samouprava, sa kojima će se zajednički realizovati značajne investicije na teritoriji Vojvodine i da je cilj da se pokrenu, kao i ranijih godina, značajne investicije koje će pre svega doprineti lokalnom ekonomskom razvoju, ali i boljem i kvalitetnijem životu svih stanovnika Vojvodine.

15714_2.jpg

Mirović je istakao da je napravljena velika razlika od 2016. godine do danas kada je reč o upravljanju javnim finansijama i ulaganjima, jer ne postoji projekat koji je Pokrajinska vlada  najavila i koji finansira, a da nije realizovan.

Gradonačelnik Bakić je izjavio da zahvaljujući potpisivanju ovog ugovora Grad Subotica dobija sredstva od Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine u iznosu od 250 miliona dinara za razvoj saobraćajne infrastrukture i da će tim sredstvima biti izgrađeno i rehabilitovano oko 5,8 kilometara kolovoza u 12 ulica na teritoriji grada Subotice, kao i 1,7 kilometara biciklističke staza koja od grada vodi prema Privrednoj zoni „Mali Bajmok“, gde veliki broj Subotičana svakodnevno odlazi na posao.

„Drago nam je da su i ove, kao i prethodnih godina, od strane Uprave za kapitalna ulaganja prepoznate potrebe za razvoj saobraćajne infrastrukture u Subotici i da ćemo na ovaj način poboljšati kvalitet života mnogim stanovnicima našeg grada. Kao i do sada, nadam se uspešnoj saradnji Grada i Pokrajine i u narednom periodu i verujem da ćemo zajedno uspeti da rešimo mnoge komunalne i infrastrukturne probleme na teritoriji našeg grada“, istakao je gradonačelnik Bakić.

15714_3.jpg

Naglasio je kako je i Grad Subotica izdvojio sredstva za razvoj saobraćajne infrastrukture u visini od  380 miliona dinara i da će se u toku ove godine izraditi tehnička dokumentacije za izgradnju još 17 ulica u našem gradu.

„Nadam se da će politika mira i stabilnosti koju sprovodi naš predsednik Aleksandar Vučić dati rezultata i da će pomoći da Srbija odoli ogromnim  pritiscima, kako bismo mogli da planiramo i da razvijamo, i privredno i ekonomski, naše gradove i našu lepu Srbiju“, poručio je gradonačelnik Stevan Bakić.

15714_4.jpg

Sredstva za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture dodeljena su opštinama: Kovačica, Novi Bečej, Ruma, Titel, Nova Crnja, Sečanj, Opovo, Alibunar, Senta, Apatin, Bač, Kovin, Plandište, Pećinci, Žitište, Inđija, Žabalj, Bački Petrovac, Temerin, Čoka, Beočin i Irig, i gradovima: Pančevo, Vršac, Sombor i Subotica.

Dodeli ugovora prisustvovao je direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Miloš Maletić.

European City of Sport

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

Free Robux

festivals("$this->lg"); ?>