Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Rukovodstvo Nacionalnog saveta Mađara u radnoj poseti lokalnoj samoupravi

21.03.2023.

Predsednik Skupštine grada Subotice i narodni poslanik, dr Balint Pastor (Dr. Pásztor Bálint) i funkcioneri lokalne samouprave grada Subotice sastali su se danas, u kabinetu predsednika Skupštine grada, sa rukovodstvom Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine (NSMNM). Predsednik Skupštine grada, dr Balint Pastor, izjavio je, tim povodom, da je tema susreta bila utvrđivanje glavnih smernica dalje saradnje sa Nacionalnim savetom mađarske nacionalne manjine.

 

„Razmotrili smo zajednička pitanja, naime suosnivači smo nekoliko kulturnih institucija u Subotici, a u našem gradu su značajna uporišta i u oblasti obrazovanja i informisanja. Današnji sastanak pružio je priliku i da saopštimo da je Ministarstvo kulture Srbije, kao rezultat konsultacija koje smo sa njima vodili u februaru, prošle nedelje u našu korist izmenilo dotadašnje tumačenje zakona, tako da naša prava ni pre usvajanja već dogovorene izmene zakona neće biti narušena, niti će ovlašćenja nacionalnog saveta biti umanjena”, naglasio je dr Balint Pastor.

 

Uz podsećanje da je novi saziv Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine formiran pre tri meseca, dr Balint Pastor je rekao kako se NSMNM, ne gubeći vreme, latio posla, da je već održao četiri redovne sednice i da je u toku priprema strategija.

„Od danas rukovodstvo Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine kreće u posete lokalnim samoupravama, a prva stanica im je bila Subotica. Zaključak današnjeg sastanka je da će lokalna samouprava grada Subotice i Nacionalni savet mađarske nacionalne manjine i ubuduće zajednički delovati po svim pitanjima koja se tiču naše zajednice”, istakao je dr Balint Pastor.

 

Sastanku sa predsednikom Skupštine grada dr Balintom Pastorom i funkcionerima lokalne samouprave grada Subotice, zamenikom gradonačelnika Imreom Kernom, pomoćnicama gradonačelnika Hajnalkom Matin i Žužanom Magoši i zamenicom načelnika Gradske uprave  Agotom Balint, u ime Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine prisustvovali su predsednik NSMNM Arpad Fremond, predsednik Izvršnog odbora Nacionalnog saveta Ištvan Šarkezi, potpredsednica Nacionalnog saveta Žofija Rigo Pal i rukovodilac Kancelarije NSMNM Emil Lulić. 

European City of Sport

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

Free Robux

festivals("$this->lg"); ?>