Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Potpisani novi sporazumi o poslovno-tehničkoj saradnji sa Slobodnom zonom Subotica

10.03.2023.

Privredno društvo d.o.o. za upravljanje Slobodnom zonom Subotica zaključilo je danas, u Plavoj sali Gradske kuće, sporazume o poslovno-tehničkoj saradnji sa predstavnicima viskoškolskih ustanova, srednjih škola i preduzeća.

 15692_1.jpg

Događaju je prisustvovao i član Gradskog veća zadužen za oblast privrede, Srđan Samardžić, koji je u ime Grada Subotice, gradonačelnika Stevana Bakića i lično ime podsetio da je menadžment Slobodne zone u cilju boljeg povezivanja prakse, teorije i nauke nedavno pokrenuo projekat „Zajedno do uspeha“, s namerom da se na jednom mestu integrišu nauka, obrazovanje, instituti, privredna društva i javna preduzeća.

 15692_2.jpg

„Danas smo se okupili na jednom veoma važnom događaju i za Grad Suboticu, i za ceo  region. Slobodna zona je paradigma privrednog uspeha Subotice i današnjim potpisivanjem ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji sinergija znanja, veština, poslovnog uspeha i iskustava nekako je došla do izražaja. Znanje je najvažniji i jedini resurs koji se korišćenjem uvećava i nešto što će, svakako, posle ovog događaja ići u pravcu usavršavanja“, istakao je Srđan Samardžić.

Direktor d.o.o. za upravljanje Slobodnom zonom Subotica rekao je da se Slobodna zona, u skladu sa svojom novom etapom i načinom poslovanja  koju je definisla novom strategijom razvoja, opredelila da pozicionira privredno društvo u ukupnom privrednom, društvenom i ekonomskom životu ovog grada.

15692_3.jpg 

„Jedna od tih aktivnosti jeste i započeti projekat 'Zajedno do uspeha' kojim je definisano da od Slobodne zone Subotica napravimo jedan intelektualni inkubator. Na to su nas ponukala tri osovna cilja koja smo želeli da ostvarimo. Prvi je da povežemo nauku, privredu, obrazovanje i da napravimo tu sinergiju, jer nauka svoju potvrdu dobija onog trenutka kada dobije konkretizaciju u praksi. Drugi cilj jeste jačanje naših projektnih kapaciteta, budući da planiramo da sa našim partnerima sa kojima smo potpisali sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji nastupimo na međunarodnim i domaćim projektima kako bismo iskoristili nove izvore finansiranja. Već smo kandidovali nekoliko tema, za početak će to biti zelena ekonomija i solarni paneli. Treći cilj je da naša Slobodna zona bude inicijator jednog novog pristupa, a to je veće pozicioniranje i podizanje ugleda i imidža koje Slobodna zona ima kao jedan od bisera razvoja našeg grada, AP Vojvodine i Republike Srbije“, naglasio je Saša Gravorac.

Dodao je da bi još jedno potpisivanje sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji trebalo da bude u septembru, a da će potom uslediti konferencija koju će Slobodna zona pripremiti u saradnji sa visokoškolskim ustanovama nakon koje svi potpisani sporazumi, kako je rekao, „neće biti mrtvo slovo na papiru, nego će dobiti svoj sadržaj“.

 15692_4.jpg

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>