Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Potpisan ugovor o nastavku radova na rekonstrukciji zgrade Narodnog pozorišta

09.02.2023.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić prisustvovali su danas, u Zelenoj sali Gradske kuće, potpisivanju Ugovora o javnoj nabavci izvođenja radova na nastavku adaptacije, rekonstrukcije i dogradnje zgrade Narodnog pozorišta u Subotici – VIII/2 faza, između Gradske uprave Grada Subotice i kompanije „SMB gradnja“. U ime Gradske uprave Grada Subotice, kao naručioca, Ugovor je potpisala načelnica Gradske uprave Marija Ušumović Davčik, dok je u ime „SMB gradnje“, kao izvođača, ugovor potpisao direktor te kompanije Predrag Petričević.

15634_1.jpg 

Gradonačelnik Bakić je, tim povodom, izjavio da ukupna vrednost radova za VIII/2 fazu iznosi nešto više od milijardu i 154 miliona dinara.

„Sredstva  za ovu fazu obezbeđena su od strane Republike Srbije, preko Ministarstva kulture, u iznosu od 400 miliona dinara, od Pokrajine, preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, u iznosu od 674 miliona dinara, i Grada Subotice, u iznosu od 80 miliona dinara. Za Grad Suboticu, sve njene građane i mene kao gradonačelnika, ono što je veoma bitno jeste da je ovaj posao dobila kompanija ’SMB gradnja’, što je i najveći garant da će taj posao biti urađen kvalitetno i u roku, zbog svih ozbiljnih referenci koje ta firma poseduje u izvođenju građevinskih radova“, rekao je Bakić.

Prema njegovim rečima, ovom fazom završiće se svi građevinsko–zanatski i instalaterski radovi u svim blokovima zgrade, osim u koncertnoj dvorani, koja je sama po sebi zasebna celina i radiće se u narednoj, završnoj, devetoj fazi.

„Završetkom osme kroz dva faze Narodno pozorište će na raspolaganju imati glavnu pozorišnu salu, kamernu scenu, probne sale kao i sve potrebne prostore za rad glumaca, tehničke uprave i administracije“, naveo je gradonačelnik Bakić.

 15634_2.jpg

On je izrazio zahvalnost Pokrajinskoj vladi i predsedniku Pokrajinske vlade Igoru Miroviću na velikoj pomoći koju proteklih godina pružaju Gradu Subotici, ne samo kada je reč o finansiranju radova na Narodnom pozorištu, već i za podršku koju pružaju u realizaciji projekta koji se odnose na saobraćajnu infrastrukturu, ekologiju i sport, kao i u drugim oblastima.

„Na velikoj podršci zahvaljujem se i Vladi Srbije, koja je ovaj kapitalni projekat za Grad Suboticu proglasila i za projekat od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju. Zahvaljujem se i našem predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji nam je svojom mudrom i državničkom politikom mira, stabilnosti i ekonomskog napretka obezbedio ovakav ambijent i uslove da planiramo, projektujemo i realizujemo. Predsednik Vučić je u svim momentima pokazao koliko mu je bitan Grad Subotica i njegovi građani, kao i kompletna Srbija koju je podigao na noge i dalje je vodi putem ekonomskog napretaka. Još jednom se svima zahvaljujem na nesebičnoj podršci, a zahvaljujem se i građanima Subotice na strpljenju, jer su postojali objektivni razlozi zbog kojih se produžila javna nabavka za VIII/2 fazu radova“, naglasio je gradonačelnik Bakić.

Predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović, rekao je, između ostalog, da će Subotica do kraja godine dobiti objekat koji će biti hram kulture i sedište kulturnih zbivanja, a u budućnosti i mesto kojim ćemo se ponositi i gde će umetnici imati prostor i uslove dostojne ovako velikog i uspešnog grada.

„Uz brojne izazove i probleme možemo da kažemo da ćemo biti generacija koja će završiti radove na rekonstrukciji Narodnog pozorišta u Subotici, i da ćemo u ovoj godini Pozorište vratiti u funkciju. Iz želje da ubrzamo radove, Pokrajinska vlada je za rekonstrukciju u ovoj poslednjoj fazi izdvojila novac u prošlogodišnjem rebalansu budžeta i ta odluka je ubrzala proceduru i dovela do plana da radove završimo ove godine. Uspeli smo kao tim uz međusobnu koordinaciju da obezbedimo sredstva da radovi počnu“, izjavio je Mirović.

15634_3.jpg

Predsednik Pokrajinske vlade najavio da će Subotica ove godine dobiti novi akva park  i spa centar na Paliću, što je još jedna zajednička investicija Vlade Srbije, Pokrajinske vlade i Grada Subotice.

„Suboticu očekuje i rekonstrukcija odnosno rehabilitacija velikog broja ulica. I taj posao ćemo zajednički finansirati sa Gradom“, istakao je Mirović.

15634_4.jpg 

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i Dragana Milošević, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i direktor subotičkog Narodnog pozorišta Miloš Nikolić.

15634_6.jpg

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>