Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Potpisan ugovor o nastavku radova na rekonstrukciji zgrade Narodnog pozorišta

09.02.2023.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić prisustvovali su danas, u Zelenoj sali Gradske kuće, potpisivanju Ugovora o javnoj nabavci izvođenja radova na nastavku adaptacije, rekonstrukcije i dogradnje zgrade Narodnog pozorišta u Subotici – VIII/2 faza, između Gradske uprave Grada Subotice i kompanije „SMB gradnja“. U ime Gradske uprave Grada Subotice, kao naručioca, Ugovor je potpisala načelnica Gradske uprave Marija Ušumović Davčik, dok je u ime „SMB gradnje“, kao izvođača, ugovor potpisao direktor te kompanije Predrag Petričević.

15634_1.jpg 

Gradonačelnik Bakić je, tim povodom, izjavio da ukupna vrednost radova za VIII/2 fazu iznosi nešto više od milijardu i 154 miliona dinara.

„Sredstva  za ovu fazu obezbeđena su od strane Republike Srbije, preko Ministarstva kulture, u iznosu od 400 miliona dinara, od Pokrajine, preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, u iznosu od 674 miliona dinara, i Grada Subotice, u iznosu od 80 miliona dinara. Za Grad Suboticu, sve njene građane i mene kao gradonačelnika, ono što je veoma bitno jeste da je ovaj posao dobila kompanija ’SMB gradnja’, što je i najveći garant da će taj posao biti urađen kvalitetno i u roku, zbog svih ozbiljnih referenci koje ta firma poseduje u izvođenju građevinskih radova“, rekao je Bakić.

Prema njegovim rečima, ovom fazom završiće se svi građevinsko–zanatski i instalaterski radovi u svim blokovima zgrade, osim u koncertnoj dvorani, koja je sama po sebi zasebna celina i radiće se u narednoj, završnoj, devetoj fazi.

„Završetkom osme kroz dva faze Narodno pozorište će na raspolaganju imati glavnu pozorišnu salu, kamernu scenu, probne sale kao i sve potrebne prostore za rad glumaca, tehničke uprave i administracije“, naveo je gradonačelnik Bakić.

 15634_2.jpg

On je izrazio zahvalnost Pokrajinskoj vladi i predsedniku Pokrajinske vlade Igoru Miroviću na velikoj pomoći koju proteklih godina pružaju Gradu Subotici, ne samo kada je reč o finansiranju radova na Narodnom pozorištu, već i za podršku koju pružaju u realizaciji projekta koji se odnose na saobraćajnu infrastrukturu, ekologiju i sport, kao i u drugim oblastima.

„Na velikoj podršci zahvaljujem se i Vladi Srbije, koja je ovaj kapitalni projekat za Grad Suboticu proglasila i za projekat od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju. Zahvaljujem se i našem predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji nam je svojom mudrom i državničkom politikom mira, stabilnosti i ekonomskog napretka obezbedio ovakav ambijent i uslove da planiramo, projektujemo i realizujemo. Predsednik Vučić je u svim momentima pokazao koliko mu je bitan Grad Subotica i njegovi građani, kao i kompletna Srbija koju je podigao na noge i dalje je vodi putem ekonomskog napretaka. Još jednom se svima zahvaljujem na nesebičnoj podršci, a zahvaljujem se i građanima Subotice na strpljenju, jer su postojali objektivni razlozi zbog kojih se produžila javna nabavka za VIII/2 fazu radova“, naglasio je gradonačelnik Bakić.

Predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović, rekao je, između ostalog, da će Subotica do kraja godine dobiti objekat koji će biti hram kulture i sedište kulturnih zbivanja, a u budućnosti i mesto kojim ćemo se ponositi i gde će umetnici imati prostor i uslove dostojne ovako velikog i uspešnog grada.

„Uz brojne izazove i probleme možemo da kažemo da ćemo biti generacija koja će završiti radove na rekonstrukciji Narodnog pozorišta u Subotici, i da ćemo u ovoj godini Pozorište vratiti u funkciju. Iz želje da ubrzamo radove, Pokrajinska vlada je za rekonstrukciju u ovoj poslednjoj fazi izdvojila novac u prošlogodišnjem rebalansu budžeta i ta odluka je ubrzala proceduru i dovela do plana da radove završimo ove godine. Uspeli smo kao tim uz međusobnu koordinaciju da obezbedimo sredstva da radovi počnu“, izjavio je Mirović.

15634_3.jpg

Predsednik Pokrajinske vlade najavio da će Subotica ove godine dobiti novi akva park  i spa centar na Paliću, što je još jedna zajednička investicija Vlade Srbije, Pokrajinske vlade i Grada Subotice.

„Suboticu očekuje i rekonstrukcija odnosno rehabilitacija velikog broja ulica. I taj posao ćemo zajednički finansirati sa Gradom“, istakao je Mirović.

15634_4.jpg 

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i Dragana Milošević, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i direktor subotičkog Narodnog pozorišta Miloš Nikolić.

15634_6.jpg

European City of Sport

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>