Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Predsednik Skupštine grada dr Balint Pastor obišao završene radove na delu Kanjiškog puta

17.01.2023.

Narodni poslanik, predsednik Skupštine grada Subotice dr Balint Pastor (Dr. Pásztor Bálint), danas je, zajedno sa predsednikom Opštine Kanjiža Robertom Fejstamerom obišao završene radove na delu Kanjiškog puta koji se zvanično zove Lokalni put br. 5 i nalazi se i na teritoriji grada Subotice, u dužini od 1837 metara. Uz isticanje da je ova saobraćajnica, po značaju, mnogo više od lokalnog puta, dr Balint Pastor je rekao da je izgrađena pre desetak godina i da je to najkraći put između Grada Subotice i Opštine Kanjiža.|

15575_1.jpg

„Ovu saobraćajnicu ne koriste samo stanovnici Šupljaka, Malih Pijaca i poljoprivredni proizvođači, nego i mnogo ljudi koji putuju iz Subotice ka Kanjiži, ili dalje, u opštine severnog Banata, Novi Kneževac, Čoku ili možda u još neka udaljenija mesta. Put je, znači, jako prometan i zato je  poslednjih godina u veoma lošem stanju. Zbog toga smo mi, u Gradu Subotici, mislili da ova saobraćajnica treba da se popravi i to ćemo, izvesno je, uraditi u dve faze. Danas obilazimo završene radove, put je popravljen struganim asfaltom ali je, istovremeno, i proširen, čime je napravljena osnova za sledeću fazu. U toku ove godine ćemo konkurisati kod Fonda za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine, jer želimo da ovaj put od regionalnog značaja postane širi, normalan javni put s obzirom na to da se u poslednjih deset godina, a i dan-danas je tako, automobili jedva mimoilaze“, naglasio je dr Balint Pastor.

Prema njegovim rečima, urađena je projektno-tehnička dokumentacija i popravka struganim asfaltom, a u narednoj fazi će se napraviti put kakav stanovnici Subotice i Kanjiže i zaslužuju.

15575_2.jpg

„Za izvođenje ovih radova iz budžeta Grada Subotice obezbeđena su sredstva u visini od 11,8 miliona dinara. U Šupljaku ćemo ove godine početi da gradimo gasovodnu mrežu u dužini od 14 kilometara, u vrednosti od 25 miliona dinara, a renovraće se i takozvana Kostolanji kuća, u iznosu od 10,2 miliona dinara. Ta kuća, koja je veoma poznata i izuzetno značajna za stanovnike Šupljaka, biće dom lokalnim udruženjima građana. Dakle, realizujemo ono što govorimo od početka ovog mandata: popravljamo puteve, radimo na infrastrukturi koliko je to moguće, a sa druge strane ravnomerno razvijamo sva naseljena mesta na teritoriji našeg grada“, zaključio je dr Balint Pastor.

Robert Fejstamer je kazao da između grada Subotice i Opštine Kanjiža postoji dugogodišnja i dobra saradnja.

15575_3.jpg

„Ovo je primer dobre saradnje sa gradom Subotica. Od pet kilometara ove putne mreže, na teritoriji opštine Kanjiža je 3,2 kilometra. Za opštinu Kanjiža to je ogromno ulaganje koje iz sopstvenih sredstava ne bismo mogli da realizujemo, a za našu opštinu je izuzetno važno da imamo dobru i kvalitetnu putnu vezu sa Suboticom. Verujem da ćemo za nekoliko godina uz ovakvu saradnju uspeti da završimo ovaj put“, rekao je Robert Fejstamer.

15575_4.jpg

 

European City of Sport

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticePrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

InformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице

Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>