Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Radovi na prespajanju gasovodne mreže urađeni kvalitetno i pre predviđenog roka

26.12.2022.

Zamenik gradonačelnika Subotice, Imre Kern, i direktor JKP „Suboticagas“ Timea Horvat, obišli su danas, na Senćanskom putu, radove na prespajanju novog gasovoda sa postojećim zbog ubrzavanja daljih radova na izuzetno važnom projektu za našu zemlju, izgradnji brze pruge Beograd – Budimpešta, deonica Novi Sad – Subotica, sa mađarskom državnom granicom. Imre Kern je, tim povodom, izjavio da je danas u Subotici urađen veliki posao u cilju ubrzavanja radova na toj brzoj pruzi, da su radovi izvedeni kvalitetno i na šest lokacija i da su, umesto predviđenih šest, urađeni za svega jedan dan.

15549_1.jpg

„Poznato je da se pre dve nedelje razgovaralo kod predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i da je tada dogovoreno da se ubrzaju radovi na izgradnji pruge Beograd-Subotica-Budimpešta. Jedna od ključnih tačaka u izgradnji te brze pruge je kompleks objekata u Subotici, gde su železnička stanica i pristupne saobraćajnice najkomplikovaniji deo u okviru te izgradnje“, kazao je Imre Kern.

On je naveo da su u okviru realizacije ovog projekta izvedeni radovi na izgradnji novog gasovoda u dužini od oko četiri kilometra.

15549_2.jpg

„Taj gasovod je značajan i za naš grad, jer, praktično, dobijamo jedan novi, bezbedniji priključak na gas. Doneta je odluka da zbog ubrzanja radova na brzoj pruzi prespajanje gasovodne mreže na šest lokacija radimo u zimskom periodu, tokom božićnih praznika, ali i pored toga uspeli smo danas da završimo taj posao zahvaljujući angažovanju izvođača radova, firmi ’Graditelj NS’ iz Novog Sada, i podršci investitora JKP ’Suboticagas’. Za ovaj posao prvobitno je bio predviđen rok od šest dana, međutim, on je obavljen kvalitetno i efikasno za svega nekoliko sati. Sada je u fazi ispitivanje urađene instalacije i čim se to završi gas će potrošačima ponovo biti na raspolaganju“, naglasio je Imre Kern.

Timea Horvat je istakla da je JKP „Suboticagas“ korektan partner Ministarstvu saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture na velikom i kompleksnom projektu kakav je izgradnja ove brze pruge.

15549_3.jpg

„Današnje prespajanje postojećeg na novi gasovod na šest lokacija u gradu najbolji je primer gde se ukrštaju naši i zadaci Ministarstva, kada je ovaj projekat u pitanju. Učinili smo sve da se taj posao ubrza, jer smo mi javno komunalno preduzeće koje je u službi građana i svih naših cenjenih potrošača. Naš zadatak je da im obezbedimo kontinuirano snabdevanje gasom, što danas za stanovnike mesnih zajednica 'Palić' i 'Radanovac' nije bilo moguće obezbediti. Ipak, zahvaljujući preduzeću 'Graditelj NS', koje je na profesionalan način odradilo današnji zadatak, kao i tehničkoj podršci JKP 'Suboticagas', svim zaposlenima, inžinjerima, dežurnim službama koje su od jutros, od tri sata,  na terenu, a koje su iznašle tehničku podršku, omogućeno je bezbedno prespajanje kao i bezbedno snabdevanje gasom drugog dela grada“, objasnila je Timea Horvat.

Ona se zahvalila potrošačima na razumevanju zašto se na drugi dan katoličkog Božića morao da uradi ovaj posao, kao i svima koji su pomogli da se ovaj projekat uspešno realizuje.

 

 

European City of Sport

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

Free Robux

festivals("$this->lg"); ?>