Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Gradonačelnik Bakić obišao novoizgrađeni Turističko-manifestacioni trg u Čantaviru

16.12.2022.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić obišao je danas, u Čantaviru, Turističko-manifestacioni trg izgrađen zahvaljujući sredstvima Ministarstva privrede i Grada Subotice. Gradonačelnik Bakić je, tim povodom, izjavio da je projekat vredan 54,5 miliona dinara i da su njegovu realizaciju Ministarstvo privrede i Grad Subotica izdvojili po 27,25 miliona dinara.

 15533_1.jpg

„Površina novoizgrađenog Turističko-manifestacionog trga je nešto više od 8.700 kvadratnih metara, dok je površina prostora pod čeličnom nadstrešnicom 1721,25 kvadratnih metara. Na ovom pijačnom prostoru, predviđenom za 240 tezgi, trenutno je postavljeno 180, a preostale tezge će biti postavljene nakon probnog rada i kad se za to steknu uslovi“, naveo je gradonačelnik Bakić.

Dodao je da pređašnji, stari trg nije bio funkcionalan i da nije zadovoljavao potrebe građana Mesne zajednice „Čantavir“ ni u oblasti privrede, ni u oblasti turizma, ni kada je reč o javnim manifestacijama.

„Sada su građani Čantavira i Subotice dobili jedan moderan, savremen, višefunkcionalan i reprezantativan javni prostor. Realizacija ovog projekta značajna je iz više raloga. Dobili smo jedan uređen pijačni prostor na zadovoljstvo građana Čantavira, podigli kvalitet života, podržali očuvanje starih zanata, stvorili uslove za nova zapošljavanja, unapredili uslove za ostanak mladih na selu i povezali okolna sela sa prigradskim naseljem. Ovo je još jedan dokaz da subotička lokalna samouprava ono što obeća i ispuni, ali je, istovremeno, i još jedna u nizu svakodnevnih pobeda politike mira i stabilnosti predsednika Srbije Aleksandra Vučića“, naglasio je gradonačenik Bakić.

 15533_2.jpg

On je istakao da veruje da će, pored činjenice da subotička lokalna samouprava vodi računa o ravnomernom razvoju gradskih i prigradskih mesnih zajednica, još kvalitetnijem životu u Čantaviru doprineti i projekat „Čista Srbija“, u okviru koga će u ovom naselju nadomak Subotice biti položeno 25 kilometara kanalizacione mreže i izgrađen prečistač otpadnih voda.

Gradonačelnik Bakić je, na kraju obraćanja medijima, izrazio veliku zahvalnost Ministarstvu privrede što je, kako je rekao, prepoznalo značaj izgradnje Turističko-manifestacionog trga i podržalo njegovu izgradnju.

Zahvalio se, takođe, i svima drugima koji su doprineli realizaciji ovog, kako za Čantavir, tako i za Grad Suboticu, važnog projekta, prvenstveno direktoru Slobodne zone Subotica Saši Gravorcu, direktorki čantavirskog DP „Komval“ i zaposlenima u tom preduzeću, kao i narodnom poslaniku Milimiru Vujadinoviću i direktoru JKP „Čistoća i zelenilo“ Slobodanu Miloševu.

Uz izražavanje zahvalnosti svima koji su pomogli izgradnju Turističko-manifestacionog trga, direktorka DP „Komval“, Ildiko Vituška, istakla je kako će tokom narednih mesec dana biti probni rad, nakon čega će biti raspisana javna licitacija za korišćenje tezgi u zakup.

 15533_3.jpg

Prema njenim rečima, novoizgrađeni prostor neće biti korišćećen samo za tezge, već će se koristiti i u druge svrhe, poput festivala i vašara.

 15533_4.jpg

European City of Sport

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

Free Robux

festivals("$this->lg"); ?>