Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Zaključen ugovor o izgradnji hotela „Holiday Inn Express Subotica“

14.12.2022.

U Subotici je danas zaključen ugovor između subotičke kompanije „SMB Gradnja“ i poznate svetske hotelske kompanije „InterContinental Hotel Group“ („IHG“)  o izgradnji hotela „Holiday Inn Express Subotica“. Ugovor o izgradnji ovog hotela u ime investitora „SMB Gradnje“, potpisao je direktor ove kompanije Predrag Petričević, a u ime kompanije „IHG“ direktor razvoja za Balkan, Živorad Vasić. Potpisivanju ugovora, u Zelenoj sali Gradske kuće, prisustvovao je i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić sa saradnicima, kojima je direktor Vasić predstavio ovu investiciju vrednu, kako je rečeno, između 15 i 20 miliona evra.|

15519_1.jpg 

Gradonačelnik Bakić je, tim povodom, izjavio da je danas veliki dan za ovaj grad koji je svojim geostrateškim značajem i potencijalima privolela vodeću svetsku kompaniju da Suboticu odabere kao destinaciju koja će se ponositi ovim svetskim brendom.

„Grad Subotica će dobiti hotel prestižnog internacionalnog brenda koji će se zvati ’Holiday Inn Express Subotica’. To će biti treći hotel ovog brenda u Srbiji, posle Beograda i  Kragujevca. Biće izgrađen hotel koji će se prostirati na više od 4.000 kvadratnih metara, a raspolageće sa 102 smeštajne jedinice, kao i svim ostalim potrebnim sadržajima koje ovaj brend zahteva. Hotel će biti izgrađen u strogom centru grada, kod Otvorenog univerziteta, na prostoru koji je trenutno prazan i prilično devastiran, i nakon njegovog otvaranja ta slika će biti potpuno izmenjena“, naglasio je gradonačelnik Bakić.

 15519_2.jpg

On je istakao da Subotica već nekoliko godina beleži rast turističkog prometa i da je prepoznata kao „city break“ destinacija, ali i kao destinacija idealna za poslovne ljude i kongresni turizam.

„Izgradnjom ovog prestižnog hotela biće pospešen razvoj našeg grada, osnažiće turističku ponudu i značajno podići smeštajne kapacitete, kako u kvalitativnom, tako i u kvantitativnom smislu. Hotel ovakvog renomea, uz sve sadržaje koje će nuditi gostima, pokazuje da je naša destinacija prepoznata kao jedna od vodećih u Republici Srbiji. Zadovoljan sam zbog potpisivanja ovog ugovora kojim na lep način završavamo ovu kalendasrsku godinu, ali i zbog toga što je to još jedna pobeda Grada Subotice, države Srbije i politike mira i stabilnosti predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Nastavićemo sa ovakvim pobedama. Nema predaje, Srbija će pobediti“, poručio je gradonačelnik Bakić.

Uz konstataciju da je Subotica sjajan domaćin, Živorad Vasić je izrazio zahvalnost investitoru, kompaniji „SMB Gradnja“ što je u „IHG“ grupi prepoznala partnera, kao i gradonačelniku Bakiću i njegovom timu na pruženoj podršci.

15519_3.jpg 

„Mislim da nova radna mesta, ovako veliki broj kvadrata, nova sala za svadbu, za strance, za taksije, restorane će biti fantastična stvar za Suboticu. U roku od dve godine imaćemo jedan sjajan hotel koji će krasiti ovaj divan grad. Dovesti ’IHG’ u Suboticu, svakako, nije bilo lako, ali ovaj hotel će možda biti i 7000. hotel kada ga zajedno budemo otvarali i presecali vrpcu. U zavisnosti od cene čelika i građevinskog materijala, u izgradnju ovog hotela sa četiri zvezdice trenutno je predviđeno da se investira između 15 i 20 miliona evra. Želim još jednom da se zahvalim Gradu Subotici na svim lepim stvarima koje je uradio tokom ove dve godine“, zaključio je Živorad Vasić.

 15519_4.jpg

U ime „SMB Gradnje“ prisutnima se obratio Miroslav Petričević koji je, uz izražavanje zahvalnosti svima koji su doprineli da se ova investicija  realizuje, naveo kako će ta kompanija koja je već dvadesetak godina lider u građevinskoj industriji opravdati očekivanja, da će se sa radovima krenuti u aprilu 2023. godine i da bi hotel trebalo da bude izgrađen u roku od dve godine.

 15519_5.jpg

European City of Sport

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticePrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

InformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице

Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>