Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Gradonačelnik Bakić otvorio Privremeno prihvatilište za beskućnike

13.12.2022.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić otvorio je Privremeno prihvatilište za beskućnike sa teritorije ovog grada. Uz podsećanje da Grad Subotica, na osnovu inicijative Centra za socijalni rad, svake godine u zimskom periodu donosi odluku o otvaranju Privremenog prihvatilišta za najugroženije Subotičane, odnosno beskućnike, gradonačelnik Bakić je rekao da će se od danas ova usluga pružati na novoj lokaciji, u ulici Braće Radić broj 83, u Mesnoj zajednici „Bajnat“, u potpuno renoviranom objektu i da je na taj način trajno rešen stambeni prostor, odnosno mesto gde će se ova usluga pružati i u narednim godinama.

15518_1.jpg

„Objekat je ukupne površine 186 kvadratnih metara i čine ga dve odvojene prostorije za spavanje, dnevni boravak sa trpezarijom, kuhinja, dva kupatila i magacinski prostor. Smeštajni kapacitet Privremenog prihvatilišta je devet korisnika, od kojih je u jednoj prostoriji šest ležaja za muškarce, a u drugoj tri ležaja za žene. U renoviranje objekta ukupno je uloženo šest miliona i 145 hiljada dinara. Ovim potvrđujemo da Grad Subotica, u duhu politike koju vodi Vlade Republike Srbije, nastavlja da pruža podršku svojim građanima, posebno najugroženijim pojedincima i porodicama. Tako će biti i u narednom periodu, a tome u prilog ide i činjenica da, bez obzira na sve krize kroz koje prolazimo i restrikcije koje smo imali, budžet Grada za socijalnu i dečiju zaštitu nije smanjen ni za jedan jedini dinar“, naglasio je gradonačelnik Bakić.

15518_2.jpg

Dodao je da se nada da će predstojeća zima biti blaga i naveo da je tokom prošlogodišnjeg zimskog perioda uslugu Privremenog prihvatilišta koristilo šest najugroženijih građana Subotica.

„Za potrebe Prihvatilišta, Grad Subotica je u budžetu za 2022. godinu obezbedio 500.000 dinara, a u budžetu za 2023. godinu planirana su sredsta u visini od 870.000 dinara. Ako se ukaže potreba, Grad Subotica će, shodno situaciji, ta sredstva povećati“, istakao je gradonačelnik Bakić.

Sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Subotica Siniša Trajković je kazao da su organizacija rada, kao i opremanje samog objekta, povereni subotičkom Crvenom krstu.

15518_3.jpg

„Crveni krst je, kao i prethodnih godina, u potpunosti opremio prostor sa krevetima, posteljinom i čistom garderobom. Kao i ranijih godina, korisnici će imati tri obroka i tople napitke tokom 24 časa. Obezbeđena su i sredstva za ličnu i kolektivnu higijenu. Korisnicima će, takođe, i ove godine biti obezbeđen zdravstveni pregled i lekovi koji budu propisivani, kao i specijalistički pregledi ukoliko za njima bude bilo potrebe. Prve korisnike očekujemo već danas“, rekao je Trajković.

 15518_4.jpg

European City of Sport

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

Free Robux

festivals("$this->lg"); ?>