Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Predsednik Skupštine grada dr Balint Pastor obišao OŠ „Majšanski put“

02.12.2022.

Narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Subotice dr Balint Pastor (Dr. Pásztor Bálint), potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine–nacionalne zajednice Žolt Sakalaš (Szakállas Zsolt) i predsednik Mađarskog nacionalnog saveta mr Jene Hajnal (mgr. Hajnal Jenő) posetili su danas Osnovnu školu „Majšanski put“. Povod za obilazak ove subotičke osnovne škole bio je završetak radova druge faze zamene rasvete u objektu škole, koji su finansirani sredstvima dodeljenim na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine–nacionalne zajednice, kao i radova na izolaciji objekta koji su finansirani od strane Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine.

15492_1.jpg

Uz konstataciju da su „vremena takva, da se sve radi fazno”, kao i podsećanje da je 8. oktobra 2021. godine, zajedno sa pokrajinskim sekretarom Žoltom Sakalašom posetio OŠ „Majšanski put“ povodom urađenog u okviru prve faze sanacije elektroinstalacija i zamene  rasvete u delu te škole, dr Balint Pastor je, obraćajući se medijima, istakao da je jedan od povoda za današnji obilazak realizacija druge faze modernizacije rasvete u ovoj školi.

„Danas obilazimo ovu školu da bismo se uverili šta se uradilo u drugoj fazi, koja je završena,a radi se o modernizacije rasvete. Ova investicija je realizovana zahvaljujući Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne manjine-nacionalne zajednice, koji je za taj projekat obezbedio sredstva u visini od 2,7 miliona dinara. S obzirom na to da ova škola ima direktoricu Beatu Bognar, koja vrlo uspešno aplicira na konkursima, zahvaljujući podršci Nacionalnog  saveta mađarske nacionalne manjine urađena je izolacija zgrade. Vrednost tih radova iznosila je 13 miliona dinara i dogodilo se ono što se vrlo retko događa, a to je da se i kod realizacije ovog projekta pokazao domaćinski odnos direktorice, zahvaljujući kojoj ova škola i izgleda tako lepo. Nacionalni savet mađarske nacionalne manjine je obezbedio 16 miliona dinara za tu namenu, radovi su izvršeni u vrednosti od 13 miliona dinara i tri miliona dinara je  škola vratila donatoru, Nacionalnom savetu mađarske  nacionalne manjine“, naglasio je dr Balint Pastor.

15492_2.jpg

On je izrazio zahvalnost potpredsedniku Pokrajinske vlade i pokrajinskom sekretaru Žoltu Sakalašu na podršci koju pruža subotičkim školama, ne samo, kako je rekao, OŠ „Majšanski put“, već i drugim školama.

„U Osnovnoj školi ’Sečenji Ištvan’ su, primera radi, završeni radovi u vrednosti od 3,9 miliona dinara. Radi se o modernizaciji toaleta, a radovi su, takođe, završeni i u nekim drugim školama. Zahvalio bih se i Jeneu Hajnalu, predsedniku Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine, pošto je i Nacionalni savet finansirao radove u ovoj školi koja je, ja mislim, jedna od najmodernijih i najlepših osnovnih škola u Subotici“, istakao je dr Balint Pastor.

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice Žolt Sakalaš podsetio je da je početkom  ove godine raspisan konkurs za adaptaciju, sanaciju školskih objekata u visini od 175 miliona dinara i da na teritoriji Pokrajine ima 550 škola, kao i da je objekata još više.

15492_3.jpg

„Ta sredstva su u potpunosti utrošena. Danas smo imali prilike da obiđemo osnovnu školu u Subotici koja već godinama uspešno konkuriše na naše konkurse u Pokrajinskom sekretarijatu. Ove godine smo uspeli da uradimo veliku stvar kad se radi o energetskoj efikasnosti. Određene  učionice su dobile novo osvetljenje i naš cilj je  da i ubuduće  podržavamo ovakve projekte“, rekao je Žolt Sakalaš.

On je izrazio očekivanje da će u pokrajinskom budžetu za ove namene i u narednoj godini biti opredeljen isti iznos, 175 miliona dinara, s tim što će, kako je objasnio, biti dodatni konkurs po kome će se sa 30 miliona dinara pomoći školama u Pokrajini u izradi projektno-tehničke dokumentacije.

Beata Bognar, direktorica Osnovne škole „Majšanski put“, koju pohađa 580 učenika u 29 odeljenja na srpskom i mađarskom nastavnom jeziku, zahvalila se Nacionalnom savetu mađarske nacionalne manjine i Pokrjinskom sekretarijatu za obrazovanje, propise, upravu, nacionalne manjine-nacionalne zajednice za dobru saradnju i podršku kao i za sredstva koja su dobijena za modernizaciju ove školske ustanove.

15492_4.jpg

„Od sredstava koje smo dobili od Mađarskog nacionalnog saveta uspeli smo da realizujemo termo  izolaciju velike i male školske zgrade, ukupno 2.300 kvadratnih metara. Na staroj  zgradi smo  zamenili 19 prozora i ulazna  vrata. Vrednost tih radova je 13 miliona dinara. Termo izolacija nam mnogo znači i zbog energetske efikasnosti i zbog toga što želimo našim učenicima  i zaposlenima da obezbedimo kvalitetne i dobre uslove za rad. Tokom letnjeg raspusta smo zamenili staru rasvetu za štedljivu led rasvetu u sedam  učionica. Po projektnoj  dokumentaciji ovo je bila druga faza, a imamo još tri faze. Vrednost radova je  2,7 miliona dinara. Ta sredstva smo dobili od pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje. Osim toga dobili smo 360.000 dinara za izradu projektne dokumentacije za obnovu košarkaškog i teniskog terena“, navela je Beata Bognar.

 15492_5.jpg

European City of Sport

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

Free Robux

festivals("$this->lg"); ?>