Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

„Regionalna deponija“ dobila integralnu dozvolu za zaštitu životne sredine (IPPC)

15.11.2022.

Zamenik gradonačelnika Imre Kern i direktor Društva sa ograničenom odgovornošću za upravljanje čvrstim komunalnim otpadom „Regionalna deponija“ Subotica, Gligor Gelert, danas su, u krugu „Regionalne deponije“ održali konferenciju za novinare povodom integralne dozvole za zaštitu životne sredine (IPPC) koju je ovo preduzeće pribavilo 9. novembra. Kern je, tom prilikom, istakao da je Grad Subotica, kao najveći osnivač „Regionalne deponije“, sa velikom pažnjom i brigom pratio ceo proces dobijanja upotrebne dozvole, kao i dobijanja IPPC dozvole.|

 15474_1.jpg

„Mislim da je ovo preduzeće, uz mnogo uloženog truda, napravilo dobar posao, naročito zbog toga što originalni sistem za prečišćavanje otpadnih voda u okviru 'Regionalne deponije' nije funkcionisao. Menadžment koji se nalazi na čelu ovog preduzeća uspeo je da reši taj problem i za urađeno zaslužuje čestitke“, istakao je Kern.

Dodao je da u poslednje vreme, posle nedavno održanog sastanka u Vladi Republike Srbije i Ministarstvu zaštite životne sredine, Javno komunalno preduzeće 'Čistoća i zelenilo' dovozi mnogo veće količine otpada na „Regionalnu deponiju“ koja taj otpad prerađuje.

 15474_2.jpg

„Očekujemo da će za oko pola godine, kada kompletan otpad sa teritorije grada Subotice bude dopreman na 'Regionalnu deponiju', početi sanacija nehigijenske deponije Aleksandrovačka bara. Za to imamo projekat sa dozvolom i čim država stvori uslove, sa aspekta finansija, može da se počne sa sanacijom deponije, nakon čijeg uklanjanja će ta površina biti pretvorena u neki park ili zelenu površinu“, naglasio je Imre Kern.

Gligor Gelert je kazao da je dobijanje integrisane dozvole zaštite životnesredine (IPPC) rezultat dinamičnog rada tokom cele godine.

15474_3.jpg

„Ovoj dozvoli su prethodile druge potrebne dozvole, poput dozvole za rad kompleksa i vodne dozvole, ali za nas je ovo krunski dokument koji nam pruža mogućnost saradnje sa industrijom i pruža određenu sigurnost u poslovanju. Zahvaljujem se i menadžmentu na agilnosti, kako bi se ova dozvola, koja se inače teško dobija, ishodovala“, rekao je, između ostalog, Gligor Gelert.

 

 

European City of SportИзборна комисија Града СуботицеPOPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Medija-centar i ProtokolLAP LAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticePrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

InformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице

 

Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>