Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Gradonačelnik Bakić obišao radove na podizanju vetrozaštitnog pojasa na Pačirskom putu

12.11.2022.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić obišao je danas radove na podizanju vetrozaštitnog pojasa na atarskom putu između Subotice i naselja Pačir. Uz podsećanje da je Ministarstvo zaštite životne sredine, u cilju povećanja pošumljenosti teritorije Republike Srbije sredinom januara raspisalo Javni konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje realizacije projekata pošumljavanja u cilju zaštite i očuvanja predeonog diverziteta u 2022. godini, putem koga je ukupno opredelilo 100 miliona dinara, gradonačelnik Bakić je, obraćajući se medijima, istakao da je u u okviru tog konkursa Gradu Subotici odobreno dva miliona dinara za projekat podizanja poljozaštitnih pojaseva na lokaciji Katastarske opštine Donji grad, odnosno na Pačirskom putu.

 15436_1.jpg

„Ukupna sredstva za pošumljavanje Pačirskog puta iznose 2,5 miliona dinara. Ministarstvo zaštite životne sredine je za sufinansiranje nabavke sadnica i izvođenje radova na pošumljavanju zemljišta autohtonim vrstama drveća i žbunja, na zemljištu koje je u nadležnosti subotičke lokalne samouprave, obezbedilo dva miliona dinara, a 500.000 dinara Grad Subotica. Poljozaštitni pojas će biti podignut u dužini od 2.400 metara, na površini od 2,16 hektara“, naveo je gradonačelnik Bakić.

Dodao je da je planirano da se ukupno zasadi 1.775 sadnica starosti tri do pet godina, što će, kako je rekao, obezbediti brže uspostavljanje funkcije poljozaštitnog pojasa.

 15436_2.jpg

„Vetrozaštitni pojas će biti podignut sa desne strane puta, u tri reda, čime će biti stvorena trajna zaštita od neželjenog dejstva vetra. Kriterijum za odabir sadnica za ovo pošumljavanje bio je da se sade one vrste koje imaju intenzivan rast i koje nisu štetne za poljoprivredne kulture, a istovremeno su i medonosne“, naglasio je gradonačelnik Stevan Bakić.

On je izrazio zahvalnost Ministarstvu zaštite životne sredine i ministarki Ireni Vujović što podržavaju ekološki odgovorne lokalne samouprave u sprovođenju ekološkog programa, kako na području grada Subotice, tako i na teritoriji Republike Srbije.

 15436_3.jpg

Obilasku radova na podizanju poljozaštitnog pojasa na Pačirskom putu prisustvovao je i državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine, Robert Jakša.

15436_4.jpg

European City of Sport

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>