Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Rekonstrukcija zgrade Narodnog pozorišta biće završena do 1. septembra naredne godine

13.09.2022.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Ognjen Bjelić i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Miloš Maletić, obišli su danas naselje Ljutovo, u kome se izvode radovi na izgradnji dve ulice u okviru projekta „Izgradnja i rehabilitacija saobraćajne infrastrukture u gradu Subotici“, a potom i zgradu Narodnog pozorišta u Subotici. Igor Mirović je, nakon što je gradonačelniku Bakiću uručio aneks Ugovora o prenosu sredstava za izvođenje VIII/2 faze radova na zgrаdi Narodnog pozorišta, izjavio kako će Pokrajinska vlada sa dodatnih 274 miliona dinara finansirati završetak jednog od ranije započetih dugogodišnjih projekata – adaptaciju, rekonstrukciju i dogradnju zgrade Narodnog pozorišta u Subotici i da je Pokrajinska vlada preuzela da finansira komplentu sumu i završetak ovog posla kako bismo 1. septembra 2023. godine, kao što je dogovoreno danas, imali gala koncert na otvaranju rekonstruisanog objekta Narodnog pozorišta.|

 15334_1.jpg

„S obzirom na to da smo u potpunosti uredili finansije, uspeli smo da obezbedimo i onaj novac koji je trebalo da obezbedi Vlada Srbije i Grad Subotica. Tu smo dobili na vremenu, jer da smo čekali još ova dva nivoa vlasti, novac bismo obezbedili tek od proleća sledeće godine. Tako smo ovim gestom dobili najmanje šest meseci na vremenu i možemo sa planom i ambicijom da pristupimo tom 1. septembru naredne godine“, kazao je predsednik Mirović.

Mirović je dodao da će se odmah nakon toga pristupiti i planiranju uređenja koncertne dvorane koji će, kako je rekao, takođe pomoći Pokrajinska vlada.

„Ono što je važno jeste da ćemo povećati broj zaposlenih u Narodnom pozorištu u Subotici, jer sad imaju sasvim druge uslove i druge mogućnosti, a verujem i veće ambicije da se ovde stvori jedno elitno pozorište kojim ćemo se ponositi i na domaćem, ali i na međunarodnom planu. Kultura zahteva i imaće posebnu podršku pokrajinske administracije i u narednim godinama. Nemamo nijedan nezavršeni objekat, nijedan nezvršeni pronevereni posao, a naše finansije smo uredili tako da možemo da damo konkretne planove i obećamo realizaciju određenih poslova“, istakao je Mirović.

 15334_3.jpg

Naveo je da je za finansiranje izgradnje i rehabilitaciju saobraćajne infrastrukture u Subotici, i u naseljenim mestima Tavankutu, Kelebiji, Višnjevcu, Paliću  i Ljutovu, ukupne dužine oko 8500 metra, Pokrajinska vlada putem Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine samo za ovu godinu izdvojila 170 miliona dinara

„Moramo dalje da nastavimo sa asfaltiranjem ulica tamo gde na teritoriji grada Subotice do sada nismo imali asfalt. Postigli smo dogovor da u Ljutovu obezbedimo sredstva za asfaltiranje svih neasfaltiranih ulica u tom mestu. Imamo novca, zajednički možemo da uradimo i više, idemo ambicioznije u taj posao naredne godine“, poručio je Igor Mirović.

Uz izražavanje zahvalnosti na današnjoj poseti, gradonačelnik Bakić je podsetio da je Grad Subotica u martu ove godine, putem konkursa kod Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine obezbedio 170 miliona dinara za realizaciju projekta „Izgradnja i rehabilitacija saobraćajne infrastrukture u gradu Subotici“ koji obuhvata izgradnju šest ulica i rehabilitaciju Novosadskog puta, odnosno obilaznice oko Palićkog jezera, da su radovi na Novosadskom putu, vredni 72 miliona dinara, okončani i da su, takođe, završeni radovi na izgradnji kolovoza u ulici Milovana Glišića u MZ „Aleksandrovo”, vredni četiri miliona dinara.

U okviru ovog projekta u toku su i radovi na izgradnji kolovoza u ulicama Rozike Vuković i Višnjina, u naselju Ljutovo. Danas smo se uverili da se radovi odvijaju planiranom dinamikom, na zadovoljstvo meštana Ljutova koji  sami kažu da se više od deset godina u toj mesnoj zajednici  nije izgradila nijedna ulica. Radovi na izgradnji kolovoza u Višnjinoj ulici izvode se u dužini od 1400 metara, a u Rozike Vuković u dužini od 600 metara. Obe saobraćajnice široke su po tri metra, a ukupna vrednost radova za obe ulice je 41,5 miliona dinara. U okviru ovog projekta ostalo je još da se izgrade kolovozi u tri ulice, a to su: 4. jul u MZ 'Kelebija', Samoborska u MZ ‘Mali Radanovac’  i Zmaj Jovina u MZ ‘Višnjevac’, rekao je gradonačelnik Bakić.

 15334_2.jpg

Govoreći o rekonstrukciji zgrade Narodnog pozorišta, gradonačelnik Bakić je kazao da je tu došlo do zastoja u radovima iz više objektivnih razloga, pandemije kovida-19 i poremećaja tržišnih cena građevinskog materijala, kao i ukrajinske i energetske krize.

„Zahvaljujući Pokrajinskoj vladi i predsedniku Pokrajinske vlade Igoru Miroviću obezbeđena su nedostajuća sredstva u visini od 275 miliona dinara i danas mi je taj aneks ugovora o prenosu tih sredstava svečano uručen. To znači da će već od sutra ta sredstva biti na računu i da idemo u  realizaciju VIII/2 faze u kojoj očekujemo da se završe radovi u svim bolokovima objekta, osim u koncertnoj dvorani koja je, sama po sebi, zasebna celina, tako da će Pozorište moći nesmetano da funkcioniše bez obzira na rekonstrukciju te dvorane“, naglasio je gradonačelnik Bakić.

 15334_4.jpg

Dodao je da su Pokrajinska vlada i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović mnogo puta, u svim oblastima, pomogli Grad Suboticu, da veruje da će i ubuduće pružati podršku i da je to najbolji primer saradnje dva nivoa vlasti – pokrajinske i lokalne.

„Naglasiću i danas, kao što ću to uvek da činim, da za sve ovo što planiramo, projektujemo i realizujemo treba da budemo zahvalni situaciji i svim uslovima koje nam je obezbedila politika mira, stabilnosti i ekonomskog napretka, koju mudro sprovodi naš predsednik Srbije Aleksandar Vučić“, podvukao je gradonačelnik Bakić.

 15334_5.jpg

 

 

European City of Sport

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticePrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

InformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице

Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>