Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Darivane bebe rođene na Dan grada

02.09.2022.

U okviru sada već tradicionalne posete bebama rođenim na Dan grada, član Gradskog veća Srđan Samardžić, kao izaslanik gradonačelnika Subotice Stevana Bakića, i zamenik predsednika Skupštine grada Nebojša Crnogorac, kao izaslanik predsednika Skupštine grada dr Balinta Pastora danas su, poštujući preventivne mere, nadležnima iz Opšte bolnice Subotica uručili plakete, poklon vaučere i cveće namenjene majkama beba koje su rođene 1. septembra u porodilištu subotičke Opšte bolnice. Ove godine na Dan grada rođeno je pet beba – tri devojčice i dva dečaka.

 15317_1.jpg

„Lokalna samouprava Subotica trudi se da sledi aktivne mere Vlade Republike Srbije i Vlade Autonomne pokrajine Vojvodine kao vid podrške roditeljstvu i ohrabrenja mladim parovima da se ostvare u ulozi roditelja. Ove godine u budžetu grada Subotice predviđena su sredstva u iznosu milionа i šezdeset hiljada dinara namenjenih za biomedicinski potpomognutu oplodnju odnosno vantelsnu  oplodnju kako se to najčešće zove za četvrti pokušaj za prvo dete“, rekao je Srđan Samardžić, obraćajući se medijima u sali za sastanke Opšte bolnice.

On je naveo da su takođe opredeljena sredstva u iznosu od 24,4 miliona dinara namenjena za roditeljski diodatak za prvo dete u iznosu od 10.000 dinara i za pomoć trudnicama u 27 nedelji trudnoće u iznosu od  15.000 dinara.

 15317_2.jpg

„Važan cilj svakog pojedinca je da se ostvari u ulozi roditelja da dobije potomstvo, a mi kao lokalna zajednica, naš grad Subotica  i naša država Republika  Srbija da dobijemo novog člana i da se svi zajedno razvijamo i rastemo kao zajednica“, dodao je Srđan Samardžić.

Pomoćnik direktora za opšte medicinske poslove Opšte bolnice Subotica dr Dušan Šulić, se u ime Bolnice zahvalio gradu na konstantnoj saradnji i bezuslovnoj podršci  Opštoj bolnici Subotica.

15317_3.jpg 

„Zadovoljstvo mi je da uz proslavu Dana grada slavimo i rođenje beba i ovom prilikom želeo bih da podsetim i da se zahvalim što je saradnja sa gradom na visokom nivou i što je podrška grada Opštoj bolnici konstantna“, rekao je dr Dušan Šulić.

 15317_4.jpg

U 2021. godini u Subotici je rođeno 1318 beba, a u periodu od 1. septembra 2021. do 1. septembra 2022. godine rođeno je 1311 beba.

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop