Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Darivane bebe rođene na Dan grada

02.09.2022.

U okviru sada već tradicionalne posete bebama rođenim na Dan grada, član Gradskog veća Srđan Samardžić, kao izaslanik gradonačelnika Subotice Stevana Bakića, i zamenik predsednika Skupštine grada Nebojša Crnogorac, kao izaslanik predsednika Skupštine grada dr Balinta Pastora danas su, poštujući preventivne mere, nadležnima iz Opšte bolnice Subotica uručili plakete, poklon vaučere i cveće namenjene majkama beba koje su rođene 1. septembra u porodilištu subotičke Opšte bolnice. Ove godine na Dan grada rođeno je pet beba – tri devojčice i dva dečaka.

 15317_1.jpg

„Lokalna samouprava Subotica trudi se da sledi aktivne mere Vlade Republike Srbije i Vlade Autonomne pokrajine Vojvodine kao vid podrške roditeljstvu i ohrabrenja mladim parovima da se ostvare u ulozi roditelja. Ove godine u budžetu grada Subotice predviđena su sredstva u iznosu milionа i šezdeset hiljada dinara namenjenih za biomedicinski potpomognutu oplodnju odnosno vantelsnu  oplodnju kako se to najčešće zove za četvrti pokušaj za prvo dete“, rekao je Srđan Samardžić, obraćajući se medijima u sali za sastanke Opšte bolnice.

On je naveo da su takođe opredeljena sredstva u iznosu od 24,4 miliona dinara namenjena za roditeljski diodatak za prvo dete u iznosu od 10.000 dinara i za pomoć trudnicama u 27 nedelji trudnoće u iznosu od  15.000 dinara.

 15317_2.jpg

„Važan cilj svakog pojedinca je da se ostvari u ulozi roditelja da dobije potomstvo, a mi kao lokalna zajednica, naš grad Subotica  i naša država Republika  Srbija da dobijemo novog člana i da se svi zajedno razvijamo i rastemo kao zajednica“, dodao je Srđan Samardžić.

Pomoćnik direktora za opšte medicinske poslove Opšte bolnice Subotica dr Dušan Šulić, se u ime Bolnice zahvalio gradu na konstantnoj saradnji i bezuslovnoj podršci  Opštoj bolnici Subotica.

15317_3.jpg 

„Zadovoljstvo mi je da uz proslavu Dana grada slavimo i rođenje beba i ovom prilikom želeo bih da podsetim i da se zahvalim što je saradnja sa gradom na visokom nivou i što je podrška grada Opštoj bolnici konstantna“, rekao je dr Dušan Šulić.

 15317_4.jpg

U 2021. godini u Subotici je rođeno 1318 beba, a u periodu od 1. septembra 2021. do 1. septembra 2022. godine rođeno je 1311 beba.

European City of Sport

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

Free Robux

festivals("$this->lg"); ?>