Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Gradonačelnik Bakić obišao novoizgrađenu i dugoočekivanu ambulantu u naselju Prozivka

30.08.2022.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić i direktorka Doma zdravlja Subotica Ivanka Beoković obišli su danas novoizgrađenu ambulantu u subotičkm naselju Prozivka. Gradonačelnik Bakić je, tom prilikom, rekao da je novoizgrađena i dugoočekivana Zdravstvena ambulanta opšte medicine Prozivka predviđena za primarnu zdravstvenu zaštitu odraslih iz ovog naselja koje broji više od 9.000 stanovnika.

15309_1.jpg 

„Karakteristično za ovu ambulantu je to što će ona rasteretiti rad susednih ambulanti, ogranaka I i II, u Kumičićevoj ulici i na Beogradskom putu, tako da će sve tri ambulante moći da pruže kvalitenu zdravstvenu zaštitu našim sugrađanima. Ambulanta ima četiri savremene ordinacije, salu za terapije, čekaonicu i ostale sadržaje neophodne za adekvatno funkcionisanje jedne zdravstvene ustanove“, istakao je gradonačelnik Bakić.

Naveo je da je ugovor o izgradnji objekta Zdravstvene stanice u subotičkoj Mesnoj zajednici „Prozivka“ potpisan između Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije i Grada Subotice, da je projekat realizovan u okviru projekta POLIS – „Podrška Obnovi Lokalne Infrastrukture Srbije” koji sprovodi Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja zajedno sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima i da su sredstva obezbeđena iz donacije Nemačke razvojne banke „KfW”.

 15309_2.jpg

„Vrednost radova koji su počeli u julu 2021. godine i koji su – i pored teških uslova, najpre pandemije, a potom i ukrajinske i ekonomske krize – uspešno privedeni kraju, iznosi 63,65 miliona dinara sa PDV-om“, kazao je Bakić.

Podsetio je da je u prigradskom naselju Mala Bosna, krajem aprila ove godine, ponovo stavljena u funkciju ambulantu u čiju je adaptaciju i renoviranje iz gradskog budžeta izdvojeno 5,2 miliona dinara.

„Mogu sa ponosom da kažem da Grad Subotica daje sve od sebe da naši sugrađani, bez obzira da li žive u gradskim ili prigradskim mesnim zajednicama, imaju primarnu zdravstvenu zaštitu kakvu zaslužuju. Izvesno je da ćemo i ubuduće nastaviti to da činimo, a ja bih i ovu priliku iskoristio da naglasim da sve to ne bismo mogli da realizujemo da nemamo politiku mira i stabilnosti koju sprovodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić. I kako to naš predsednik Vučić kaže, predaja nije opcija, borićemo se za Suboticu, borićemo se za Srbiju“, podvukao je gradonačelnik Stevan Bakić.  

 15309_4.jpg

Ivanka Beoković se zahvalila gradonačelniku i njegovim saradnicima što su, kako je rekla, ideju o izgradnji aambulante u naselju Prozivka uspešno realizovali i sproveli u delo.

15309_3.jpg

„Ambulanta je pred samim početkom rada, čekaju se još samo neke dozvole i saglasnosti, što je i redovan postupak koji zahteva puštanje u rad svake ustanove zdravstvene zaštite. Verujem da će obavljanje zdravstvene delatnosti u ovom objektu predstavljati veliko zadovoljstvo kako za pacijente, tako i za lekare i drugo zaposleno osoblje, mada iskreno želim da naši sugrađani budu zdravi i da što manje koriste ovu ambulantu u kojoj će, u punom kapacitetu, moći da radi osam lekara sa pratećim medicinskim osobljem“, kazala je, između ostalog, Ivanka Beoković.

15309_5.jpg

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP ПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

festivals("$this->lg"); ?>