Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Gradonačelnik Stevan Bakić otvorio 5. Subotički polumaraton

28.08.2022.

U Subotici je danas održan 5. Subotički polumaraton na kome je učestvovalo oko 1.500 sportista i rekreativaca iz Srbije i čak 13 zemalja sveta, kao i oko sedam stotina mališana. Pod sloganom „Trči kroz istoriju“ učesnici su se nadmetali u trkama na pet, deset i 21 kilometar, uoči kojih je održano više dečjih trka. Polumaraton je zvanično proglasio otvorenim  gradonačelnik Subotice Stevan Bakić koji je, tom prilikom, rekao da će na veliko zadovoljstvo organizatora i suorganizatora ove sportske manifestacije na ovogodišnjem Subotičkom polumaratonu – i pored ovih za ceo svet izuzetno teških i izazovnih vremena – učestvovati skoro tri puta više takmičara u odnosu na njegovo prvo i dva puta puta više u odnosu na njegovo drugo izdanje.|

 15305_1.jpg

„Ta činjenica, između ostalog, svedoči da  je namera organizatora i suorganizatora Subotičkog polumaratona – Sportskog udruženja ’Horizont’ i subotičke lokalne samouprave – da se organizovanjem ovog polumaratona Subotica uvrsti na mapu atletsko-rekreativnog trkačkog sveta u potpunosti realizovana. Subotički polumaraton, čiji je slogan ’Trči kroz istoriju’, jasno pokazuje i da kombinacija sporta i secesije može da bude i uspešna, i zanimljiva”, istakao je gradonačelnik Bakić.

On je naglasio da mu je drago što je ova za Grad Suboticu veoma značajna sportska manifestacije postala druga najmasovnija ulična trka u Srbiji, posle Beogradskog maratona.

15305_2.jpg

„Verujem da će Subotički polumaraton i ubuduće uspešno promovisati zdrav načina života, posebno među mladima, podsticati rekreativni sport i afirmisati  kulturno nasleđe i razvoj turističkog potencijala našeg grada. Uz zahvalnost organizatorima, sponzorima, volonterima i promoterima ovogodišnjeg polumaratona – a to su  Stefan Todorović i Nora Trklja – želim da svi takmičari ostvare što bolji plasman“, kazao je gradonačelnik Stevan Bakić.     

U polumaratonskoj trci (21 km) najbolji je bio Đuro Borbelj, član AK „Apatin“, koji je stazu istrčao za 1čas, 14 minuta i 32 sekunde. U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Nora Trklja koja je polumaraton istrčala za 1 čas, 28 minuta i 46 sekundi.

15305_3.jpg

U okviru 5. Subotičkog polumaratona, koji je uvertira u obeležavanje Dana grada Subotice, 1. septembra, na Trgu slobode – gde je bio i start i cilj polumaratona –  u subotu, 27. avgusta, otvoren je trkački sajam na kojem su učešće uzeli prijatelji i sponzori Subotičkog polumaratona, a istog dana postavljena je i prva mobilna izložba pod nazivom „Subotički sportisti kroz istoriju" koju je Sportsko udruženje „Horizont“ realizovalo u saradnji sa subotičkim Gradskim muzejom.

15305_4.jpg

European City of Sport

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticePrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

InformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице

Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>