Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Gradonačelnik Stevan Bakić otvorio 5. Subotički polumaraton

28.08.2022.

U Subotici je danas održan 5. Subotički polumaraton na kome je učestvovalo oko 1.500 sportista i rekreativaca iz Srbije i čak 13 zemalja sveta, kao i oko sedam stotina mališana. Pod sloganom „Trči kroz istoriju“ učesnici su se nadmetali u trkama na pet, deset i 21 kilometar, uoči kojih je održano više dečjih trka. Polumaraton je zvanično proglasio otvorenim  gradonačelnik Subotice Stevan Bakić koji je, tom prilikom, rekao da će na veliko zadovoljstvo organizatora i suorganizatora ove sportske manifestacije na ovogodišnjem Subotičkom polumaratonu – i pored ovih za ceo svet izuzetno teških i izazovnih vremena – učestvovati skoro tri puta više takmičara u odnosu na njegovo prvo i dva puta puta više u odnosu na njegovo drugo izdanje.

 15305_1.jpg

„Ta činjenica, između ostalog, svedoči da  je namera organizatora i suorganizatora Subotičkog polumaratona – Sportskog udruženja ’Horizont’ i subotičke lokalne samouprave – da se organizovanjem ovog polumaratona Subotica uvrsti na mapu atletsko-rekreativnog trkačkog sveta u potpunosti realizovana. Subotički polumaraton, čiji je slogan ’Trči kroz istoriju’, jasno pokazuje i da kombinacija sporta i secesije može da bude i uspešna, i zanimljiva”, istakao je gradonačelnik Bakić.

On je naglasio da mu je drago što je ova za Grad Suboticu veoma značajna sportska manifestacije postala druga najmasovnija ulična trka u Srbiji, posle Beogradskog maratona.

15305_2.jpg

„Verujem da će Subotički polumaraton i ubuduće uspešno promovisati zdrav načina života, posebno među mladima, podsticati rekreativni sport i afirmisati  kulturno nasleđe i razvoj turističkog potencijala našeg grada. Uz zahvalnost organizatorima, sponzorima, volonterima i promoterima ovogodišnjeg polumaratona – a to su  Stefan Todorović i Nora Trklja – želim da svi takmičari ostvare što bolji plasman“, kazao je gradonačelnik Stevan Bakić.     

U polumaratonskoj trci (21 km) najbolji je bio Đuro Borbelj, član AK „Apatin“, koji je stazu istrčao za 1čas, 14 minuta i 32 sekunde. U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Nora Trklja koja je polumaraton istrčala za 1 čas, 28 minuta i 46 sekundi.

15305_3.jpg

U okviru 5. Subotičkog polumaratona, koji je uvertira u obeležavanje Dana grada Subotice, 1. septembra, na Trgu slobode – gde je bio i start i cilj polumaratona –  u subotu, 27. avgusta, otvoren je trkački sajam na kojem su učešće uzeli prijatelji i sponzori Subotičkog polumaratona, a istog dana postavljena je i prva mobilna izložba pod nazivom „Subotički sportisti kroz istoriju" koju je Sportsko udruženje „Horizont“ realizovalo u saradnji sa subotičkim Gradskim muzejom.

15305_4.jpg

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

Free Robux

festivals("$this->lg"); ?>