Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Gradonačelnik Bakić prisustvovao zatvaranju Međunarodne književne kolonije „SKD – Krupara 2022“ u Bačkom Dušanovu

26.08.2022.

U Bačkom Dušanovu, u restoranu „Krupara“, večeras je održana ceremonija zatvaranja Međunarodne književne kolonije „Srpsko književno društvo – Krupara 2022“, koja se održava od 23. do 27. avgusta, kao i dvanaeste po redu Likovne kolonije „KruparArt“ koja je, od 15. do 21. avgusta, takođe održana u prelepom ambijentu kompleksa „Krupara“. Završnoj večeri četvrte međunarodne književne kolonije i izložbi slika nastalih na Likovnoj koloniji „KruparArt 2022“, prisustvovao je i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić koji je, tom prilikom, istakao da mu je velika čast što u ime subotičke lokalne samouprave i svoje ime može da pozdravi učesnike ovog kulturnog događaja iz Srbije i inostranstva, domaćine, organizatore i sve prisutne ljubitelje lepe reči, likovne umetnosti i muzike.

 15304_1.jpg

„O važnosti međunarodne književne kolonije koja se zahvaljujući aktivnim i kreativnim stanovnicima Bačkog Dušanova – u prvom redu porodice doktora Luke Anđelića – održava upravo u ovom naselju,  ali i činjenici da njen značaj prevazilazi okvire lokalnog, najbolje potvrđuje podatak da je i njeno ovogodišnje, četvrto izdanje podržalo Ministarstvo kulture i informisanja“, rekao je gradonačelnik Bakić.

Uz isticanje da organizatori Međunarodne književne kolonije „Srpsko književno društvo – Krupara“, ovom manifestacijom žele da srpsku književnost učine što vidljivijom i prepoznatljivijom u nadnacionalnim okvirima, gradonačelnik Bakić je kazao da dodatnu draž ovom kulturnom događaju daje to što se on održava u periodu kada će se na teritoriji grada Subotice organizovati niz kulturnih manifestacija upriličenih povodom obeležavanja Dana grada Subotice, 1. septembra.

 15304_2.jpg

„Nadam se da su se učesnici književne, kao i likovne kolonije, vrhunski intelektualci iz naše zemlje i inostranstva lepo proveli u našoj sredini, da će u države i gradove iz kojih dolaze poneti dobre utiske i da će Suboticu i Bačko Dušanovo preporučiti svojim prijateljima i kolegama. Još jednom vas sve srdačno pozdravljam i izražavam podršku Grada Subotice ovoj kulturnoj manifestaciji“, naglasio je gradonačelnik Stevan Bakić.

 15304_3.jpg

Prisutnima na ceremoniji zatvaranja, u okviru koje je izveden i prigodan muzički program, obratili su se i umetnički selektor i organizator Likovne kolonije „KruparArt“, Biljana Milenković, i slikarka Jelena Aranđelović.

15304_4.jpg

Učesnici ovogodišnje Međunarodne književne kolonije „Srpsko književno društvo – Krupara 2022“ bili su Viktorija Radič (Srbija/Mađarska), Mari Alperman (Nemačka), Enriko Davanco (Italija), Mirjana Mitrović (Srbija), Zoran Đerić (Srbija) i Ivan Atić (Slovenija/Srbija).

 

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop