Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Gradonačelnik Bakić prisustvovao zatvaranju Međunarodne književne kolonije „SKD – Krupara 2022“ u Bačkom Dušanovu

26.08.2022.

U Bačkom Dušanovu, u restoranu „Krupara“, večeras je održana ceremonija zatvaranja Međunarodne književne kolonije „Srpsko književno društvo – Krupara 2022“, koja se održava od 23. do 27. avgusta, kao i dvanaeste po redu Likovne kolonije „KruparArt“ koja je, od 15. do 21. avgusta, takođe održana u prelepom ambijentu kompleksa „Krupara“. Završnoj večeri četvrte međunarodne književne kolonije i izložbi slika nastalih na Likovnoj koloniji „KruparArt 2022“, prisustvovao je i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić koji je, tom prilikom, istakao da mu je velika čast što u ime subotičke lokalne samouprave i svoje ime može da pozdravi učesnike ovog kulturnog događaja iz Srbije i inostranstva, domaćine, organizatore i sve prisutne ljubitelje lepe reči, likovne umetnosti i muzike.

 15304_1.jpg

„O važnosti međunarodne književne kolonije koja se zahvaljujući aktivnim i kreativnim stanovnicima Bačkog Dušanova – u prvom redu porodice doktora Luke Anđelića – održava upravo u ovom naselju,  ali i činjenici da njen značaj prevazilazi okvire lokalnog, najbolje potvrđuje podatak da je i njeno ovogodišnje, četvrto izdanje podržalo Ministarstvo kulture i informisanja“, rekao je gradonačelnik Bakić.

Uz isticanje da organizatori Međunarodne književne kolonije „Srpsko književno društvo – Krupara“, ovom manifestacijom žele da srpsku književnost učine što vidljivijom i prepoznatljivijom u nadnacionalnim okvirima, gradonačelnik Bakić je kazao da dodatnu draž ovom kulturnom događaju daje to što se on održava u periodu kada će se na teritoriji grada Subotice organizovati niz kulturnih manifestacija upriličenih povodom obeležavanja Dana grada Subotice, 1. septembra.

 15304_2.jpg

„Nadam se da su se učesnici književne, kao i likovne kolonije, vrhunski intelektualci iz naše zemlje i inostranstva lepo proveli u našoj sredini, da će u države i gradove iz kojih dolaze poneti dobre utiske i da će Suboticu i Bačko Dušanovo preporučiti svojim prijateljima i kolegama. Još jednom vas sve srdačno pozdravljam i izražavam podršku Grada Subotice ovoj kulturnoj manifestaciji“, naglasio je gradonačelnik Stevan Bakić.

 15304_3.jpg

Prisutnima na ceremoniji zatvaranja, u okviru koje je izveden i prigodan muzički program, obratili su se i umetnički selektor i organizator Likovne kolonije „KruparArt“, Biljana Milenković, i slikarka Jelena Aranđelović.

15304_4.jpg

Učesnici ovogodišnje Međunarodne književne kolonije „Srpsko književno društvo – Krupara 2022“ bili su Viktorija Radič (Srbija/Mađarska), Mari Alperman (Nemačka), Enriko Davanco (Italija), Mirjana Mitrović (Srbija), Zoran Đerić (Srbija) i Ivan Atić (Slovenija/Srbija).

 

European City of Sport

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>