Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Gradonačelnik Bakić: Još jednom potvrđujemo da je Subotica Evropa

19.08.2022.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić sastao se danas sa delegacijom UEFA, predstavnicima sudijskog tima UEFA i predstavnicima fudbalskih klubova SK Bran Kviner, iz Norveške, ALG Spor (Turska) i ŽFK Spartak, iz Subotice. Susret u Plavoj sali Gradske kuće upriličen je povodom kvalifikacionog turnira Lige šampiona u fudbalu za žene na kome se, od 18. do 21. avgusta 2022. godine, u okviru 11. kvalifikacione grupe UEFA, u Bačkoj Topoli i Subotici nadmeću šampioni Srbije, Norveške i Turske – ŽFK Spartak, SK Bran Kviner i ALG Spor.| 

15298_1.jpg

Gradonačelnik Bakić je, tim povodom, istakao da je – u momentu kada još jednom potvrđujemo da je Subotica Evropa – velika čast biti domaćin kvalifikacionog takmičenja za Ligu šampiona u fudbalu za žene i ugostiti ekipe koje se trude da pronađu put do završne faze elitnog fudbalskog takmičenja.

„Imali smo konstruktivne razgovore i razmenjivali iskustva. U kratkim crtama sam upoznao učesnike kvalifikacionog turnira sa lepotama i značajem grada Subotice, poželeo im dobrodošlicu, sportsku sreću i saopštio da će moje srce kucati za naše ’golubice’. Naveo sam da su došli u grad koji voli i poznaje sport. I ne samo da voli, nego da je ovo grad sa velikim brojem prvaka države, Evrope, prvaka sveta, sa velikim brojem olimpijskih pobednika, da je ovo grad koji je iznedrio mnogo generacije sportiskinja i sportista i da zato s pravom ima epitet ’grad sportova’. I danas Subotica ima sportski duh i ovo je jedan od retkih gradova, ne samo u Srbiji nego i šire gde imate priliku da se bavite bilo kojim sportom“, kazao je gradonačelnik Bakić.

Dodao je da je tokom srdačnog susreta naveo kako je Sportsko društvo Spartak najveće sportsko društvo u Republici Srbiji, da su sportisti ponos ovoga grada i da uvek koristi priliku da naglasi da su oni naši najbolji ambasadori zato što se, kako je rekao, uz svaki poen, gol, svaki dobijeni njihov meč i set provuče i ime ovog grada.

15298_2.jpg

„U tom ponosu zapaženo mesto ima i fudbal. I tu, kao grad, imamo dugu tradiciju, jer je najstariji fudbalski klub u Republici Srbiji Fudbalski klub Bačka, osnovan 1901. godine. Subotica, inače, ima superligaša i u muškoj, i u ženskoj konkurenciji, a naš poseban ponos su ’golubice’ – Ženski fudbalski klub Spartak. A, kako i ne bi bio kada su one osvojile trinaest titula prvaka države, dvanaest uzastopno, višestruki su osvajači Kupa Srbije i, jednostavno Klub koji već odavno nema premca u državi Srbiji. Odmeravao je snage sa velikanima ženskog fudbala poput nemačkih Bajerna i Volfsburga, španskog Atletika, švedskog Geteburga, holandskog Tventea... Taj prošlogodišnji duel sa Tventeom me još uvek boli. Na neki čudan način tada smo ispali, ali ’golubice’ sada imaju priliku da mi zaleče te rane i osvoje prvo mesto. Želim svu sportsku sreću i ostalim učesnicima turnira, da se lepo osećaju u našoj prelepoj  Subotici, da odnesu najlepše moguće uspomene, da nas promoišu u svojim gradovima i državama i da nam se jednog dana ponovo vrate“, naglasio je gradonačelnik Bakić.

Predstavnik fudbalskog kluba ALG Spor iz turskog grada Gaziantepa Kenan Kurteš je, uz zahvalnost domaćinima na izuzetnom prijemu i dobrodošlici, istakao da se radi o poslednjem šampionu Turske u ženskom fudbalu koji je u usponu ka velikim rezultatima koje žele da postignu.

15298_3.jpg

„Gaziantep je jedan industrijski grad u Turskoj i oni su, kao opština i kao sportski klub, izrazili spremnost da razviju još bolje odnose sa Suboticom i Ženskim fudbalskim klubom Spartak“, rekao je Kurteš

Direktor UEFA kvalifikacionog turnira Lige šampiona u Subotici i generalni sekretar ŽFK Spartak, Bojan Arsić, izrazio je zahvalnost gradonačelniku Bakiću na srdačnom prijemu predstavnika svih učesnika ovog turnira.

15298_4.jpg

„Današnjim prijemom kod gradonačelnika svim učesnicima turnira jasno je stavljeno do znanja da je Subotica jedan otvoren i prijateljski grad. Subotica je ovih dana centar ženskog fudbala u regionu i mi se ponosimo činjenicom da smo ponovo uspeli da u naš grad dovedemo velike ekipe. Prošli smo inspekciju koju je sprovela delegatica UEFA Neli Lozeva, iz Bugarske, a posebnu zahvalnost na podršci i razumevanju za sve standarde koje je, kada je reč o Gradskom stadionu, zahtevala UEFA, izražavam Gradu Subotici i gradonačelniku Stevanu Bakiću koji je, kao malo ko do sada, još jednom potvrdio da je čovek koji istinski voli i razume sport“, podvukao je Bojan Arsić.

15298_5.jpg

Gradonačelnik Stevan Bakić i Bojan Arsić pozvali su Subotičane da u nedelju, 21. avgusta, od 19.00 časova, na Gradskom stadionu, pruže podršku Ženskom fudbalskom klubu Spartak u duelu sa norveškom ekipom SK Bran Kviner za dalji plasman u Ligu šamiona u fudbalu za žene. Norvežanke su, inače, juče, u Bačkoj Topoli, savladale turski ALG Spor (1:0).

  

 

 

 

European City of SportИзборна комисија Града СуботицеPOPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Medija-centar i ProtokolLAP LAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticePrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

InformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице

 

Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>