Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Gradonačelnik Bakić: Mislim da ne postoji više nijedan osnov da poljoprivrednici ostanu u Štrosmajerovoj ulici

18.08.2022.

„Od prvog momenta moja vrata su, kao što sam to rekao i na prethodnoj konferenciji za medije, otvorena i za poljoprivrednike, i za sve građane Subotice, međutim, imali smo šumove u komunikaciji sa poljoprivrednicima. Sada je dogovoreno da se razgovara direktno sa mnom, bez posrednika, i izvesno je da nesporazuma više neće biti. Dogovor je da se u budućnosti razgovara o svemu, a prvi korak će biti načinjen već u ponedeljak, kada će predstavnik poljoprivrednika Miroslav Matković otići na sastanak sa predsednikom Pokrajinske vlade na temu plaćanja odvodnjavanja i suše. Na sastanku će biti objašnjeno koje su zakonske osnove za proglašenje vanredne situacije, jer je tu grad limitiran, ali je spreman i voljan da  uradi svaki potez koji ide u tom pravcu. Sve što je dogovoreno, biće preneto ostalim poljoprivrednicima i mislim da ne postoji više nijedan osnov da oni ostanu u Štrosmajerovoj ulici“, istakao je gradonačelnik Subotice Stevan Bakić na konferenciji za novinare u Medija-centru u Gradskoj kući, upriličenoj nakon njegovog sastanka sa petočlanom delegacijom subotičkih poljoprivrednika u Plavoj sali Gradske kuće.

15296_1.jpg

On je naglasio da se razgovori ovde ne završavaju, odnosno da će tek da usledi komunikacija između poljoprivrednika i lokalne samouprave.

15296_2.jpg

„Grad je spreman da u okvirima svojih nadležnosti pomogne onima koji su pretrpeli štetu usled ove suše, naročito po pitanju kulture kukuruza. Objasnio sam ljudima da sam odgovoran za finansije ovog grada, da su oni deo društvenog života Subotice i da bi trebalo da me razumeju da postoje tu i druge oblasti poput obrazovanja, socijale, kulture i sporta, i da ovaj grad mora da živi. Moram da vodim računa da pomognem svima kojima treba da se pomogne, pogotovo da se ispoštuju ugovorne obaveze. Moram da vodim računa i o stabilnosti budžeta i to za sada uspevam da uradim. Čekaju nas teška jesen i teška zima. Imamo socijalnih slučajeva koji su u teškoj poziciji, a moram da vodim računa i o ogrevu za one koji ne budu mogli sami da ga nabave, da im grad pomogne. Morate svi da me razumete: s jedne strane ne smem da dozvolim da grad zapadne u finansijski problem, a s druge strane moja je obaveza da pomognem svima“, zaključio je gradonačelnik Bakić.

Nakon konferencije za novinare i razgovora sa poljoprivrednicima, Miroslav Matković je izjavio da se – poljoprivrednici povlače.

15296_3.jpg

„Povlačimo se odavde nezadovoljni celom situacijom, i na opštinskom, i na republičkom nivou. Ali mi moramo na naše njive, do naših salaša i stoke, moramo da nastavimo da radimo naš posao. Kada to obavimo, mi ćemo se naredne sedmice ponovo sastati sa gradonačelnikom da vidimo šta nam je dalje raditi. Mi ne odustajemo od naših zahteva i nastavljamo sa pregovorima. Želeo bih da se izvinim građanima za ovo ometanje i kažem da ovo nije bila  provokacija, da ništa nije bilo namerno i da nas je na ovo muka naterala“, kazao je Matković.

15296_4.jpg

Sastanku sa poljoprivrednicima prisustvovali su i zamenik gradonačelnika Imre Kern, pomoćnica gradonačelnika i gradska menadžerka Zagorka Panić, član Gradskog veća zadužena za oblast poljoprivrede Hajnalka Bognar Pastor i Dragutin Soković, odbornik i predsednik Komisije za davanje državnog zemljišta u zakup.

  

European City of Sport

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

Free Robux

festivals("$this->lg"); ?>