Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Najavljena 25. sednica Skupštine grada

03.08.2022.

„Na sutrašnjoj 25. redovnoj sednici Skupštine grada naći će se 35 tačaka dnevnog reda. Prva tačka biće donošenje Zaključka o prihvatanju Izveštaja o ostvarenju budžeta grada Subotice za period od 1. januara do 30. juna tekuće godine. Mogu da kažem isto ono što sam rekao i prilikom usvajanja završnog računa za prošlu godinu, kao i za prethodne polugodišnje izveštaje o ostvarenju budžeta, da se budžet  izuzetno dobro ostvaruje, što  s jedne strane  dugujemo građanima,  jer plaćaju porez na imovinu i prihodi od poreza na imovinu koji su još veći nego što su bili ranije, bez obzira što nismo uvećavali osnovicu plaćanja poreza na imovinu. To znači da je disciplina plaćanja od strane građana još veća nego što je bila ranije na čemu im dugujemo zahvalnost”, rekao je predsednik Skupštine grada Subotice dr Balint Pastor (Dr. Pásztor Bálint) na današnjoj konferenciji za novinare u Medija-centru u Gradskoj kući, upriličenoj uoči 25. sednice Skupštine grada koja je zakazana za sutra, četvrtak, 4. avgust 2022. godine, sa početkom u 9.00 časova.

15284_1.jpg 

Sa druge strane, naglasio je dr Balint Pastor, budžet se dobro ostvaruje zahvaljujući tome što u izuzetno teškim vremenima  u Subotici vrlo dobro radi  i privreda.

“Budžet grada ima prihode od poreza na zarade i to što radi privreda za konsekvencu ima isplatu plata i uplatu dela poreza na plate, a sa treće strane  pored građana i privrede zahvalnost dugujemo gradskoj upravi pošto veoma štedljivo troši budžet, kao dobar domaćin i zahvaljujući tim stvarima je ostvarenje ovako kakvo jeste”, podvukao je dr Balint Pastor.

Pored ove tačke, kako je naveo dr Balint Pastor, biće donate i dve odluke o donošenju Plana detaljne regulacije.

“Radi se o manjim izmenama, o nekim tehničkim stvarima, jedan PDR se  odnosi na teritoriju između ulica Jovana Mikića i koridora železničke pruge od Segedinskog puta do Tesline ulice u Subotici, a drugi PDR se odnosi na centar grada i u vezi je između ostalih sa planom pokrivanja klizališta i, nažalost nemojte očekivati da će se to vrlo brzo desiti ali se stvaraju pretpostavke za izgradnju podzemne garaže kod Otvorenog univerziteta”, rekao je dr Balint Pastor.

Na sutrašnoj sedici biće, između ostalog, doneta Rešenje o davanju saglasnosti na Izveštaj o stepenu realizacije Programa poslovanja svih 13 javnih preduzeća, javno-komunalnih preduzeća i doo.

 15284_3.jpg

“Pored toga doneće se odluke o raspodeli dobiti tih javnih preduzeća. Ogromna većina tih javnih preduzeća je poslovala sa dobiti u prošloj godini osim jednog javnog preduzeća u čijem slučaju je apsolutno razumljivo i moram da kažem opravdano što nisu bili u stanju da pozitivno posluju ,zbog nekih globalnih okolnosti i postojanja krize”, kazao je dr Balint Pastor.

Odbornici će na sutrašnjoj sednici doneti i nekoliko personalnih odnosno tačnije kadrovskih rešenja.

Dr Balint Pastor  najavio je da će se 1. septembra održati svečana sednica povodom Dana grada, dok će redovna, septembarska sednica Skupštine grada biti sazvana za drugi četvrtak u septembru.

 

POPIS 2022

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTI

Изборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Izborna komisija Grada Subotice

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop