Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Gradonačelnik Bakić otvorio Seoske igre bez granica u Bikovu

17.07.2022.

U organizaciji Udruženja građana „Udruženi pokrećemo selo“, danas su, u parku kod Osnovne škole „Sveti Sava“ u Bikovu održane 13. Seoske igre bez granica. Na celodnevnom takmičenju, na 10 poligona, u igrama inspirisanim seoskim motivima i rekvizitima, poput slame, štula, alki, đermova, gigantskih praćki, traktora, kukuruza, nadmetalo se 20 ekipa sa po šest članova iz Subotice i okoline i jedna ekipa iz Beograda. Otvarajući Seoske igre bez granica u Bikovu gradonačelnik Subotice Stevan Bakić je izrazio zadovoljstvo što i ove godine prisustvuje  na manifestaciji, koja je u minulih 13 godina postala prepoznatljiva kao jedan kvalitetan i zabavan način da se očuva izvorna seoska tradicija.|

 15259_1.jpg

„Drago mi je što sam ponovo sa vama na otvaranju još jednih Seoskih igara bez granica. Prošle godine sam se uverio sa koliko ljubavi i posvećenosti sve ovo organizujete i kako ste to kvalitetno i dobro uradili. Ova manifestacija ima svoju dugu tradiciju  i  posebno mi je drago što su među 20 prijavljenih ekipa i naši dragi gosti iz Beograda, čime se potvrđuje potencijal ovih igara, da mogu da prerastu u turističku atrakciju koja će privući nacionalnu i međunarodnu pažnju“, naglasio je Bakić.

Postoje udruženja i pojedinci, naveo je,  koji se zalažu za očuvanje seoskog zdravog života, starih veština i zanata.

 15259_2.jpg

„Zato i udruženjima i tim pojedincima treba dati jaku podršku, jer zahvaljujući njima Bikovo može postati regionalni centar okupljanja svih zainteresovanih za stare veštine, zanate i za seoski zdravi život. Od početka  ove manifestacije, što je jako bitno, svoje učešće daju i najmlađi i oni će danas u popodnevnim časovima učestvovati u mini seoskim igrama. Još jedna akcija plemenitog karaktrra vezana je za naše mališane, a to je prikupljanje sredstava za Nacionalno udruženje  roditelja dece obolele od raka i zato molim sve učesnike i posetioce da obiđu štand NURDOR-a i da pomognu u skladu sa svojim mogućnostima. Ne sumnjam da će pored takmičarskog dela ove igre biti uspešne  i u ovoj humanoj akciji“, istakao je Bakić.

On je proglašavajući 13. Seoske igre bez granica u Bikovu otvorenim poželeo svim učesnicima uspešno takmičenje, dobro druženje i  da uživaju u zabavnom programu koji će zatvoriti igre.

Marina Malagurski, u ime Udruženja građana „Udruženi pokrećemo selo“  i u svoje lično ime zahvalila se gradu i gradonačelniku Stevanu Bakiću, bez čije podrške bi, kako je rekla, bilo teško organizovati Seoske igre bez granica.

15259_3.jpg 

„Zahvalila bih se i svim sponzorima, učesnicima i volonterima, svim preduzećima koji su nam na bilo koji način pomogli da se ova manifestacija održi. Osim druženja, cilj nam je  očuvanje seoske tradicije i prikupljanje donacija za Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR“, rekla je Marina Malagurski.

15259_4.jpg 

European City of Sport

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticePrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

InformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице

Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>