Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Gradonačelnik Bakić otvorio Seoske igre bez granica u Bikovu

17.07.2022.

U organizaciji Udruženja građana „Udruženi pokrećemo selo“, danas su, u parku kod Osnovne škole „Sveti Sava“ u Bikovu održane 13. Seoske igre bez granica. Na celodnevnom takmičenju, na 10 poligona, u igrama inspirisanim seoskim motivima i rekvizitima, poput slame, štula, alki, đermova, gigantskih praćki, traktora, kukuruza, nadmetalo se 20 ekipa sa po šest članova iz Subotice i okoline i jedna ekipa iz Beograda. Otvarajući Seoske igre bez granica u Bikovu gradonačelnik Subotice Stevan Bakić je izrazio zadovoljstvo što i ove godine prisustvuje  na manifestaciji, koja je u minulih 13 godina postala prepoznatljiva kao jedan kvalitetan i zabavan način da se očuva izvorna seoska tradicija.

 15259_1.jpg

„Drago mi je što sam ponovo sa vama na otvaranju još jednih Seoskih igara bez granica. Prošle godine sam se uverio sa koliko ljubavi i posvećenosti sve ovo organizujete i kako ste to kvalitetno i dobro uradili. Ova manifestacija ima svoju dugu tradiciju  i  posebno mi je drago što su među 20 prijavljenih ekipa i naši dragi gosti iz Beograda, čime se potvrđuje potencijal ovih igara, da mogu da prerastu u turističku atrakciju koja će privući nacionalnu i međunarodnu pažnju“, naglasio je Bakić.

Postoje udruženja i pojedinci, naveo je,  koji se zalažu za očuvanje seoskog zdravog života, starih veština i zanata.

 15259_2.jpg

„Zato i udruženjima i tim pojedincima treba dati jaku podršku, jer zahvaljujući njima Bikovo može postati regionalni centar okupljanja svih zainteresovanih za stare veštine, zanate i za seoski zdravi život. Od početka  ove manifestacije, što je jako bitno, svoje učešće daju i najmlađi i oni će danas u popodnevnim časovima učestvovati u mini seoskim igrama. Još jedna akcija plemenitog karaktrra vezana je za naše mališane, a to je prikupljanje sredstava za Nacionalno udruženje  roditelja dece obolele od raka i zato molim sve učesnike i posetioce da obiđu štand NURDOR-a i da pomognu u skladu sa svojim mogućnostima. Ne sumnjam da će pored takmičarskog dela ove igre biti uspešne  i u ovoj humanoj akciji“, istakao je Bakić.

On je proglašavajući 13. Seoske igre bez granica u Bikovu otvorenim poželeo svim učesnicima uspešno takmičenje, dobro druženje i  da uživaju u zabavnom programu koji će zatvoriti igre.

Marina Malagurski, u ime Udruženja građana „Udruženi pokrećemo selo“  i u svoje lično ime zahvalila se gradu i gradonačelniku Stevanu Bakiću, bez čije podrške bi, kako je rekla, bilo teško organizovati Seoske igre bez granica.

15259_3.jpg 

„Zahvalila bih se i svim sponzorima, učesnicima i volonterima, svim preduzećima koji su nam na bilo koji način pomogli da se ova manifestacija održi. Osim druženja, cilj nam je  očuvanje seoske tradicije i prikupljanje donacija za Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR“, rekla je Marina Malagurski.

15259_4.jpg 

European City of Sport

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

Free Robux

festivals("$this->lg"); ?>