Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Gradonačelnik Bakić: Subotica poštuje svoje starije sugrađane

29.06.2022.

Gerontološki centar Subotica obeležio je danas 44 godine postojanja i rada. Prigodnoj svečanosti, upriličenoj tim povodom u dvorištu Doma za negu Gerontološkog centra, prisustvovao je i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić koji je, tom prilikom, čestitao 44. godišnjicu od osnivanja ove socijalno-zdravstvene ustanove koja je, kako je rekao, tokom decenija postala ponos ovog grada.

15231_1.jpg

„Ova ustanova od osnivanja unapređuje rad i uslove u svim objektima, kao i uslugu ’Nega i pomoć u kući’, uz to razvijajući i mrežu od sada već deset grontoloških klubova. Ova ustanova jedna je od najboljih u Republici Srbiji, a nakon rekonstrukcije Doma ’Dudova šuma’, glavnog objekta Gerontološkog centra, sigurno će biti najbolja u našoj zemlji“, kazao je gradonačelnik Bakić.

Istakao je kako su lokalna samouprava i Gerontološki centar neraskidivo  povezani, da će grad Subotica i ubuduće preduzimati sve da, zajedno sa zaposlenima u toj ustanovi koji sa velikom ljubavlju i posvećenošću rade svoj posao, unapredi njegov rad i razvoj.

„Grad Subotica i Ministarstvo rudarstva i energetike zajedno su u energetsku efikasnost Gerontološkog kluba ’Bajnat“ uložili 5,4 miliona dinara, Ministarstvo zdravlja je prethodnih meseci doniralo tri vrhunski opremljena vozila, a Vlada Republike Srbije je, putem Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, prepoznala važnost i kvalitet rada Gerontološkog centra i opredelila čak 800 miliona dinara u rekonstrukciju objekta ’Dudova šuma’ koja bi trebalo da se završi sledeće godine. Zahvaljujem se, pre svega, predsedniku Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije na toj ogromnoj podršci i velikom ulaganju, koje nije jedino te vrste u Subotici. Širom zemlje se na delu pokazuje briga državnog rukovodstva za naše očeve i majke, bake i deke i borba za bezbrižno i dostojanstveno treće doba, u kojem i Subotica daje svoj doprinos“, naglasio je gradonačelnik Bakić.

15231_2.jpg

Podvukao je da Subotica poštuje svoje starije sugrađane koji su je gradili i postavili u njoj temelje za sve što se danas čini kako bi ona bila još bolja i uspešnija.

Direktorica Gerontološkog centra Brankica Tešanović poželela je dobrodošlicu gradonačelniku, članovima Gradskog veća, gostima, korisnicima, članovima klubova i zaposlenima i tom prilikom napomenula da je biti na čelu ove ustanove veliki zadatak i izazov, ali, pre svega, velika čast na ukazanom poverenju.

15231_3.jpg

„Poslednje  dve godine bile su teške za Gerontološki centar, ali naši zaposleni su kao i uvek bili na vrhuncu zadatka, nadljudski napori su činjeni da korona virus ne uđe u domove. Tokom pandemije završena je kompletna rekonstrukcija Doma za odrasla lica, a u narednom periodu očekujemo završetak kompletne rekonstrukcije Doma ’Dudova šuma’,  koji će biti najmoderniji i najlepši dom u regionu“, rekla je Brankica Tešanović.

Gerontološki centar Subotica je osnovan 29. juna 1978. godine. Dom je za 530 domskih korisnika, sedam hiljada članova klubova i više od 700 korisnika usluga Službe otvorene zaštite, odeljenja „Nega i pomoć u kući“.

15231_4.jpg

U okviru obeležavanja 44. godišnjice Gerontološkog centra Subotica izveden je i prigodan muzičko-scenski program.

European City of Sport

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>