Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Gradonačelnik Bakić: Subotica poštuje svoje starije sugrađane

29.06.2022.

Gerontološki centar Subotica obeležio je danas 44 godine postojanja i rada. Prigodnoj svečanosti, upriličenoj tim povodom u dvorištu Doma za negu Gerontološkog centra, prisustvovao je i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić koji je, tom prilikom, čestitao 44. godišnjicu od osnivanja ove socijalno-zdravstvene ustanove koja je, kako je rekao, tokom decenija postala ponos ovog grada.

15231_1.jpg

„Ova ustanova od osnivanja unapređuje rad i uslove u svim objektima, kao i uslugu ’Nega i pomoć u kući’, uz to razvijajući i mrežu od sada već deset grontoloških klubova. Ova ustanova jedna je od najboljih u Republici Srbiji, a nakon rekonstrukcije Doma ’Dudova šuma’, glavnog objekta Gerontološkog centra, sigurno će biti najbolja u našoj zemlji“, kazao je gradonačelnik Bakić.

Istakao je kako su lokalna samouprava i Gerontološki centar neraskidivo  povezani, da će grad Subotica i ubuduće preduzimati sve da, zajedno sa zaposlenima u toj ustanovi koji sa velikom ljubavlju i posvećenošću rade svoj posao, unapredi njegov rad i razvoj.

„Grad Subotica i Ministarstvo rudarstva i energetike zajedno su u energetsku efikasnost Gerontološkog kluba ’Bajnat“ uložili 5,4 miliona dinara, Ministarstvo zdravlja je prethodnih meseci doniralo tri vrhunski opremljena vozila, a Vlada Republike Srbije je, putem Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, prepoznala važnost i kvalitet rada Gerontološkog centra i opredelila čak 800 miliona dinara u rekonstrukciju objekta ’Dudova šuma’ koja bi trebalo da se završi sledeće godine. Zahvaljujem se, pre svega, predsedniku Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije na toj ogromnoj podršci i velikom ulaganju, koje nije jedino te vrste u Subotici. Širom zemlje se na delu pokazuje briga državnog rukovodstva za naše očeve i majke, bake i deke i borba za bezbrižno i dostojanstveno treće doba, u kojem i Subotica daje svoj doprinos“, naglasio je gradonačelnik Bakić.

15231_2.jpg

Podvukao je da Subotica poštuje svoje starije sugrađane koji su je gradili i postavili u njoj temelje za sve što se danas čini kako bi ona bila još bolja i uspešnija.

Direktorica Gerontološkog centra Brankica Tešanović poželela je dobrodošlicu gradonačelniku, članovima Gradskog veća, gostima, korisnicima, članovima klubova i zaposlenima i tom prilikom napomenula da je biti na čelu ove ustanove veliki zadatak i izazov, ali, pre svega, velika čast na ukazanom poverenju.

15231_3.jpg

„Poslednje  dve godine bile su teške za Gerontološki centar, ali naši zaposleni su kao i uvek bili na vrhuncu zadatka, nadljudski napori su činjeni da korona virus ne uđe u domove. Tokom pandemije završena je kompletna rekonstrukcija Doma za odrasla lica, a u narednom periodu očekujemo završetak kompletne rekonstrukcije Doma ’Dudova šuma’,  koji će biti najmoderniji i najlepši dom u regionu“, rekla je Brankica Tešanović.

Gerontološki centar Subotica je osnovan 29. juna 1978. godine. Dom je za 530 domskih korisnika, sedam hiljada članova klubova i više od 700 korisnika usluga Službe otvorene zaštite, odeljenja „Nega i pomoć u kući“.

15231_4.jpg

U okviru obeležavanja 44. godišnjice Gerontološkog centra Subotica izveden je i prigodan muzičko-scenski program.

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP ПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

festivals("$this->lg"); ?>