Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti

Obeležen Svetski dan izbeglica

17.06.2022.

Povodom 20. juna, Svetskog dana izbeglica, Lokalni tim za borbu protiv trgovine ljudima Grada Subotice i Udruženje građana Atina iz Beograda organizovali su, u Plavoj Sali Gradske kuće, okrugli sto „Rizici od trgovine ljudima i rodno zasnovanog nasilja u populaciji žena i devojčica izbeglica u Srbiji“. Okruglom stolu prisustvovele su članice Zagovaračke grupe Women on the way (Žene na putu), oformljene uz podršku UG „Atina“ koju čine žene koje su napustile zemlje porekla i danas žive, rade i nastavljaju svoj život u Srbiji.

15214_1.jpg

Koordinator Lokalnog tima, Ilija Đukanović, izjavio je, tim povodom, da Lokalni tim za borbu protiv trgovine ljudima Grada Subotice i UG „Atina“ nastavljaju uspešnu saradnju, a da je povod današnjeg okupljanja obeležavanje Svetskog dana izbeglica.

15214_2.jpg

„Članovi našeg Lokalnog tima i predstavnici Komesarijata za izbeglice i migracije, odnosno Privremenog prihvatnog kampa za migrante imaju priliku da čuju životna iskustva članice grupe ’Žene na putu’, žene iz Nigerije, Irana i Rusije koje su napustile svoje zemlje porekla i danas žive i rade u Srbiji. Takođe, naši profesionalci iz Lokalnog tima imaju prilike da razmene iskustva i znanja sa članicama grupe a sve u kontekstu trgovine ljudima i rodno zasnovanog nasilja tokom migracija“, istakao je Ilija Đukanović.

Cilj okruglog stola je kreiranje zajedničkih preporuka za kreiranje lokalnih odgovora na izazove od trgovine ljudima koji migracije i izbeglištvo nose.

15214_3.jpg 

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP ПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

festivals("$this->lg"); ?>