Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti

Primena Standardnih operativnih procedura za postupanje sa žrtvama trgovine ljudima

01.06.2022.

Na Paliću je, juče i danas, održan dvodnevni trening u okviru projekta Međunarodne organizacije za migracije (IOM) pod nazivom „Jačanje kapaciteta i partnerstava za upravljanje migracijama u Srbiji“ koji se izvodi uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva unutrašnjih poslova i Komesarijata za izbeglice i migracije, a uz podršku Švajcarske konfederacije. Cilj dvodnevnog treninga je predstavljanje, upoznavanje i primena Standardnih operativnih procedura za postupanje sa žrtvama trgovine ljudima kako bi se dokument približio što većem broju profesionalaca na lokalnom operativnom nivou. Očekivani ishod treninga je unapređivanje lokalnih mehanizama za upućivanje i postupanje sa (potencijalnim) žrtvama trgovine ljudima.

15191_1.jpg

Treningu su prisustvovali svi članovi Lokalnog tima za borbu protiv trgovine ljudima Grada Subotice, kao i gosti iz drugih Lokalnih timova i stručni radnici i profesionalci koji se bave problemima trgovine ljudima iz Sremske Mitrovice, Pančeva, Zrenjanina, Kikinde, Bačke Topole.

Koordinator Lokalnog tima Grada Subotice Ilija Đukanović ovom prilikom je istakao da su tokom dvodnevnog treninga stručni radnici iz ustanova, instuticija i organizacija imali prilike da iskažu svoja iskustva i probleme sa kojima se suočavaju u borbi protiv trgovine ljudima.

15191_2.jpg

„Zajednički zaključak je da su ovakvi treninzi potrebni radi konstantne edukacije i usavršavanja a kao izazovi i preporuke za naredni period jeste povećavati broj zaposlenih u institucijama i ustanovama koji bi se značajnije posvetitili problematici borbe protiv trgovine ljudima“, naglasio je Đukanović.

Trening se sprovodio u zajedničkoj saradnji UG Atina i Lokalnog tima za borbu protiv trgovine ljudima Grada Subotice.

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP ПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

festivals("$this->lg"); ?>