Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Predsednik Skupštine grada dr Balint Pastor svečano otvorio Festival „Folk music fest“

27.05.2022.

Predsednik Skupštine grada Subotice dr Balint Pastor (Dr. Pásztor Bálint) večeras je, na Velikoj terasi na Paliću, svečeno otvorio Festival folklorne muzike „Folk music fest“ koji se, 27. i 28. maja, održava na Velikoj terasi. Uz izražavanje zahvalnosti Udruženju građana „Juhasok“ što po osmi put organizuje „Folk music fest“, dr Balint Pastor je, tom prilikom, rekao da je ovaj festival prvi u nizu sličnih, ali i drugačijih manifestacija koje će se tokom ovog proleća i predstojećeg leta na Paliću održavati svakog vikenda.

15165_1.jpg

„Već sledećeg vikenda na ovom istom mestu će se održati državno prvenstvo u ultramaratonu, a drugog vikenda u junu najveća smotra mađarske narodne muzike i narodnog plesa 'Durindo' i 'Đenđešbokreta'. Prošle godine smo, vraćajući Muzičkom paviljonu osnovnu namenu, otvorili manifestaciju pod nazivom 'Letnji koncerti u Muzičkom paviljonu na Paliću', koja je prerasla u tradiciju, s obzirom na to da će se takvi koncerti ove godine održavati od početka jula. Preduzeće 'Park Palić’ d.o.o. je objavilo javni poziv koji je bio otvoren do danas, do 15.00 časova, kako bi se ansambli, orkestri, muzičari i umetnici prijavili da održavaju koncerte u Muzičkom paviljonu i da taj objekat koristimo na način kakva je bila i prvobitna zamisao, pre 110 godina. Ovakve manifestacije doprinose obogaćivanju turističkog potencijala Palića”, naglasio je dr Balint Pastor.

Velika terasa, Muzički paviljon, Vodotoranj i Ženski štrand na Paliću, kao i Gradska kuća u Subotici, u septembru ove godine obeležavaju 110. godišnjicu od izgradnje i predaje na upotrebu, naveo je dr Balint Pastor, i dodao da je u periodu između prošlogodišnjeg i ovogodišnjeg Festivala folklorne muzike „Folk music fest“ izrađena projektno-tehnička dokumentacija za obnovu Vodotornja i Bagojvara („Sovine kule”), na Paliću.

15165_2.jpg

„Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim i zaposlenima u Javnom preduzeću 'Palić-Ludaš' i preduzeću 'Park Palić', jer zahvaljujući njima imamo ovako lep ambijent na Paliću. Pozivam naše sugrađane da nam se pridruže na Velikoj terasi i uživaju u muzici i umetnosti tokom ove dvodnevne manifestacije koju je podržao i Grad Subotica“, zaključio je dr Balint Pastor.

Prisutne na Velikoj terasi na Paliću pozdravio je i poželeo im da uživaju u bogatom muzičkom programu i predsednik Udruženja građana „Juhasok“, Gabor Juhas.

Nakon svečanog otvaranja manifestacije, publici se predstavio 'Orkestar Juhas' sa gostima iz Mađarske, a potom je nastupio ansambl „Czéczó“, iz Ade, koji neguju folklorne i muzičke običaje Potisja.

 15165_3.jpg

U subotu, 28. maja, od 16.00 časova, na Velikoj terasi biće organizovana izložba i radionice narodnih rukotvorina. Koncertni program počinje od 17.00 časova nastupom mladog tamburaškog orkestra iz Bačkog Petrovog Sela. Od 18.00 časova sviraće talentovani gudački orkestri „Kamrás“ iz Horgoša i „Duhaj“ iz Subotice. Od 19.00 časova nastupiće orkestar „Pántlika“ iz Mađarske, a od 20.00 časova održaće se koncert čuvenog etno-muzičkog sastava „Etnokor“, na čijem repertoaru su dela inspirisana srpskom, hrvatskom, makedonskom, rumunskom i mađarskom narodnom muzikom.

U okviru manifestacije biće biće organizovane i muzička radionica i plesna igraonica za decu, uz animatore iz Udruženja „Talentum“, kao i revija narodnih običaja u izvođenju tradicionalnog folkolornog ansambla  iz Kupusine.

 15165_4.jpg

Pored subotičke lokalne amouprave, Festival folklorne muzike „Folk music fest“ podržavaju i Mađarski nacionalni kulturalni fond, Park Palić d.o.o. i Pokrajinski sekretarijat za nacionalne zajednice u okviru projekta za multikulturalnost.

European City of Sport

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>