Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Gradonačelnik Bakić: Subotica je bila važan činilac sistema odbrane

26.05.2022.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić pozdravio je danas, u Velikoj većnici Gradske kuće, načelnika Regionalnog centra Ministarstva odbrane Novi Sad (RC MO Novi Sad), pukovnika Miodraga Nadlačkog, sa saradnicima iz Uprave Regionalnog centra, načelnike centara Ministarstva odbrane sa teritorije AP Vojvodine i pripadnike Centra Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Subotica, na čelu sa načelnikom potpukovnikom Sinišom Rangelovim,  koji su u okviru planskih aktivnosti RC MO Novi Sad na teritoriji nadležnosti Centra Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Subotica obišli neke od znamenitosti u ovom gradu, između ostalih i Gradsku kuću.

15162_1.jpg

„Subotica je još od 13. novembra 1918. godine i ulaska slavne Srpske vojske bila privržena oružanim snagama svoje zemlje i ponosna na sve one Subotičane koji su odabrali vojnički poziv. Mnogi od njih bili su učesnici borbi za oslobođenje kako ovog grada tako i naše države, a najviše ih je bilo u okviru 8. vojvođanske udarne brigade i 51. vojvođanske divizije“, rekao je, tom prilikom, gradonačelnik Bakić.

On je istakao da je Subotica bila važan činilac sistema odbrane, kako u Jugoslovenskoj narodnoj armiji, tako i u Vojsci Jugoslavije, i da su Subotičani dali svoj herojski doprinos odbrani zemlje tokom NATO agresije i zbrinjavanju velikog broja izbeglica tokom sukoba devedesetih godina.

„Vojska je uvek bila garant mira i bezbednosti i u našoj lokalnoj samoupravi, uvek je prva pomagala u svim vanrednim situacijama, kao i brojnim drugim prilikama bitnim i za grad, i za građane. Nažalost, u skladu sa savremenim strategijama odbrane, u Subotici nema više vojnih jedinica i aktivnih kasarni, ali je odlična saradnja sa Ministarstvom odbrane nastavila da se unapređuje u svakom smislu“,  kazao je gradonačelnik Bakić.

15162_2.jpg

Dodao je da Grad Subotica redovno izmiruje svoje obaveze prema subotičkom centru, u skladu sa Zakonom o odbrani, i da je ponosan što je subotička lokalna samouprava u celosti izmirila dug od 214 miliona dinara za imovinu koju je Grad Subotica kupio od Ministarstva odbrane.

„Vojni objekti u Subotici sada su u punom vlasništvu grada i očekujemo da će dati svoj doprinos razvoju lokalne sredine, kao što su nekad doprinosili njenoj bezbednosti. Želim vam ugodan boravak u našem gradu i srećan rad na daljem jačanju naše Vojske i našeg sistema odbrane“, naglasio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Na srdačnom prijemu i dobrodošlici gradonačelniku Bakiću zahvalio se načelnik RC MO Novi Sad, pukovnik Miodrag Nadlački.

15162_3.jpg

„Mi smo se odlučili da našu današnju aktivnost realizujemo u Subotici, zato što u ovom gradu nema jedinica Vojske Srbije. Odlučili smo se da iz Centra Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Subotica do Gradske kuće prošetamo u uniformama. Želeli smo da nas vide Subotičani i da mi vidimo građane Subotice, tim pre što su i građani, i lokalna samouprava i Vojska jedna celina koja je na istom zadatku, a to je – priprema za odbranu, odbrana i jačanje Republike Srbije u svim elementima“, poručio je Nadlački.

15162_4.jpg

Nakon prigodnih obraćanja, pukovnik Miodrag Nadlački uručio je gradonačelniku Stevanu Bakiću zahvalnicu pomoćnice ministra odbrane za ljudske resurse Katarine Tomašević za ostvarenu uspešnu saradnju i doprinos jačanju funkcionalnih sposobnosti RC MO Novi Sad.

15162_5.jpg

Prijemu u Velikoj većnici Gradske kuće prisustvovali su i pomoćnici gradonačelnika, Vesna Bosančić i Marko Marić.

 

European City of Sport

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>