Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Gradonačelnik Bakić prisustvovao Izbornoj sednici Skupštine Crvenog krsta Subotica

12.05.2022.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić prisustvovao je danas Izbornoj sednici Skupštine Gradske organizacija Crvenog krsta Subotica 3a mandatni period 2022-2026. godina. Uz podsećanje da je prošle godine imao čast da se obrati na godišnjoj skupštini ove plemenite organizacije povodom obeležavanja 135. godišnjice njenog postojanja i rada, gradonačelnik Bakić je, obraćajući se prisutnima u prostorijama Crvenog krsta, rekao da je današnje okupljanje, upriličeno tokom Nedelje Crvenog krsta širom naše zemlje, prilika  i za osvrt na period od prethodne skupštine i da se oda priznanje svim volonterima i stručnjacima Crvenog krsta Subotice koji su dali svoj veliki doprinos u procesu masovne imunizacije u našem gradu.

15142_1.jpg

„Kao što su bili ključni deo komunikacije sa građanima i dopremanja pomoći, tokom vanrednog stanja 2020. godine, tako su vaši volonteri odigrali veliku ulogu i u pozivnim centrima za imunizaciju, gde su obavili više od 70.000 razgovora, a pomagali su i na vakcinalnim punktovima vrednim lekarima i medicinskim radnicima Doma zdravlja“, naveo je Bakić.

Istakao je kako je Grad Subotica u svom restriktivnom i maksimalno svedenom budžetu za prošlu godinu prvi put izdvojio sredstva za javna ovlašćenja Crvenog krsta, i da je mimo redovnog finansiranja Narodne kuhinje i Prihvatilišta za beskućnike, obezbeđeno više od 3,3 miliona dinara za organizovanje terenskih akcija dobrovoljnog davalaštva krvi i delovanje u nesrećama.

15142_2.jpg

„Tada sam obećao da ćemo sa podrškom nastaviti, a ove godine odvojena su sredstva u istom iznosu kao i prethodne i to će obezbediti stabilno sprovođenje i stalno usavršavanje javnih ovlašćenja Crvenog krsta u našem gradu. Koliko je to važno govori i podatak da je na terenu, kroz akcije dobrovoljnog davalaštva, 2020. godine prikupljeno 650 dragocenih jedinica krvi, a već 2021. kada je Grad uveo finansijsku podršku, rezultat je bio 875 prikupljenih jedinica za potrebe transfuziologije u našoj Opštoj bolnici i šire. Izuzetno smo ponosni na takve rezultate i uvek ćemo tražiti načine da još više podržimo i pomognemo aktivnosti Crvenog krsta Subotice“, naglasio je gradonačelnik Stevan Bakić.

On je, na kraju, Skupštini poželeo uspešan rad i u ime svih sugrađana i svoje ime izrazio zahvalnost Gradskoj organizaciji subotičkog Crvenog krsta  na plemenitom, humanom i požrtvovanom aktivizmu.

15142_3.jpg

Na Izbornoj sednici Skupštine Crvenog krsta Subotica za mandatni period 2022-2026. godina ukupno je održano 11 tačaka dnevnog reda. U okviru sedme tačke dnevnog reda na mandatni period 2022 – 2026. godina izabrani su: Upravni i Nadzorni odbor Crvenog krsta Subotica, predsednik i potpredsednik Crvenog krsta Subotica i predloženi su član Skupštine Crvenog krsta Srbije i članovi Skupštine Crvenog krsta Vojvodine.

Nakon Izborne sednice Skupštine  Gradske organizacije Crvenog krsta Subotica, održana je konstitutivna sednica Upravnog odbora na kojoj je za sekretara subotičkog Crvenog krsta ponovo imenovan dosadašnji sekretar dr Siniša Trajković.

15142_4.jpg

Izbornoj sednici Skupštine Crvenog krsta Subotica prisustvovali su i članovi Gradskog veća, Ilija Đukanović i Srđan Samardžić.

 

 

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

Free Robux

festivals("$this->lg"); ?>