Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Gradonačelnik Bakić prisustvovao otvaranju školske manifestacije „Projektna nedelja“

10.05.2022.

U Tehničkoj školi „Ivan Sarić“ danas je otvorena „Projektna nedelja“, tradicionalna manifestacija koja afirmiše i promoviše kreativnost i inventivnost učenika subotičkih osnovnih i srednjih škola. Otvaranju „Projektne nedelje“, čiji je moto „Ideja, realizacija i prezentacija“, prisustvovali su i zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, Milan Kovačević, i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić.|

 15135_1.jpg

Gradonačelnik Bakić je, tom prilikom, istakao da ova manifestacija već 15 godina okuplja najkreativnije mlade ljude Subotice i da ona svedoči da i Tehnička škola „Ivan Sarić“, kao domaćin, i sve ostale obrazovne ustanove koje učestvuju odavno razumeju važnost kreativnosti i inovacija.

 15135_2.jpg

„Kako pokazuju primeri naših velikih naučnika, pronalazača i preduzetnika – u našim ljudima je najveći potencijal Srbije. Zato je važno da na ovako organizovan i sistemski način podržavamo inovativnost naših mladih sugrađana koji treba da osete koliko su nam, kao gradu i državi, bitni. Možda će upravo neki od projekata koji su ovde predstavljeni jednoga dana postati važni patenti i rešenja za mnoge probleme.  Svim učesnicima ’Projektne nedelje’ želim puno uspeha i da budu ponosni na ono što izlažu u okviru ove manifestacije“, naglasio je gradonačelnik Bakić.

Zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine–nacionalne zajednice, Milan Kovačević, izrazio je zahvalnost svima koji su svojim radom i zalaganjem doprineli prezentaciji inovativnih ideja na ovoj manifestaciji

 15135_3.jpg

„Veliki broj održanih ’Projektnih nedelja’ govori o kvalitetu ove manifestacije i opravdanosti ideje zbog koje smo se i danas sastali. Nadam se da će nakon razmene iskustava i sumiranja utisaka o predstavljenim inovativnim idejama učesnika moći da se oceni da li je ove godine učinjen pomak u odnosu na prošlogodišnju manifestaciju“, rekao je, između ostalog, Kovačević.

Direktor Tehničke škole „Ivan Sarić“, Željko Rajčić, naveo je da ta škola od 2007. godine organizuje „Projektnu nedelju“, kao jedinstvenu školsku manifestaciju na ovim prostorima.

15135_4.jpg 

„Ove godine u pet kategorija nadmetaće se 70 projekata koje će ocenjivati 15 članova komisije koja je sastavljena od eminentnih ličnosti iz sveta obrazovanja, kulture i privrede. Takmičiće se 150 učesnika u svojim kategorijama: primenjena automatizacija i robotika; uređaji, proizvodi, sklopovi, makete i eksperimenti; informatika; aktivnosti, događaji i društveni angažman, uključujući i petu kategoriju u kojoj su projekti učenika osnovnih škola. Originalnost i kompleksnost ideje, kvalitet realizacije i ubedljivost učenika u komunikaciji sa komisijom jesu opšti kriterijumi koji vrednuju projekte odakle proističu najbolji od najboljih“, kazao je Rajčić.

 15135_5.jpg

Projekti učesnika manifestacije iz šest subotičkih srednjih i isto toliko osnovnih škola izloženi su u sali Tehničke škole „Ivan Sarić“ i svi zainteresovani danas mogu da ih vide od 10.00 do 15.00 časova. Svečana dodela nagrada biće upriličena sutra, u 12.00 časova.

U organizaciji manifestacije „Projektna nedelja“, pored Tehničke škole „Ivan Sarić“, učestvuje i Poslovni inkubator Subotica.

 15135_6.jpg

 European City of Sport

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticePrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

InformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице

Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>