Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Predsednik Skupštine grada dr Balint Pastor najavio proširenje i izgradnju vodovodne mreže u četiri prigradska naselja

29.04.2022.

Narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Subotice dr Balint Pastor (Dr. Pásztor Bálint) danas je, u Bačkim vinogradima, na lokaciji Postrojenja za prečišćavanje vode za piće predstavio projekat proširenja vodovodne mreže ovog naselja i izgradnje vodovodne mreže u Hajdukovu, Nosi i Šupljaku, odnosno mikroregionalnog vodovodnog sistema. Uz podsećanje da je Postrojenje za prečišćavanje vode za piće u Bačkim vinogradima u funkciji od 2015. godine, dr Balint Pastor je rekao da je nakon nekoliko decenija učenjen prvi korak da građani Hajdukova, Bačkih vinograda, Šupljaka i Nose imaju vodu za piće.

 15106_1.jpg

„Već godinama meštani ovih naselja s punim pravom govore da nije normalno da u 21. veku nemaju vodu za za piće. Od 2015. godine u Bačkim vinogradima vodovodnom mrežom je pokriveno svega od 30 do 40 odsto ovog naselja, dok u Hajdukovu, Nosi i Šupljaku uopšte nema vodovodne mreže i ljudi nemaju vodu za piće. Decenijama se na prevazilaženju tog velikog problema ništa nije dešavalo, a sada se, konačno, dogodilo nešto pozitivno. Naime, izradiće se projektno-tehnička dokumentacija za proširenje vodovodne mreže u Bačkim vinogradima i za izgradnju vodovodne mreže u Hajdukovu, Nosi i Šupljaku, zahvaljujući sredstvima Zelenog centra za Zapadni Balkan kojim upravlja Ministarstvo za inovacije i tehnologiju Mađarske, a jedno privredno društvo dobilo je sredstva u visini od oko 160.000 evra za izradu projektno-tehničke dokumentacije. Izrada te dokumentacije je prvi korak, a nakon toga možemo da tražimo sredstva da apliciramo za izgradnju vodovodne mreže u tri sela, odnosno za proširenje vodovodne mreže u ovom naselju gde se trenutno nalazimo“, naglasio je dr Balint Pastor.

 15106_2.jpg

Istakao je da sve ovo svedoči o tome da je lokalnoj samoupravi veoma važan ravnomeran razvoj svih naselja na teritoriji grada Subotice.

„Pre nekoliko dana gradonačelnik Bakić je obišao obnovljenu ambulantu u Maloj Bosni za čiju je  adaptaciju i renoviranje iz gradskog budžeta izdvojeno 5,2 miliona dinara, a ja sam danas predstavio projekat proširenja i izgradnje vodovodne mreže u četiri prigradska naselja i izradu projektno-tehničke dokumentacije koja će biti urađena zahvaljujući sredstvima koje je obezbedilo Ministarstvo za inovacije i tehnologiju Mađarske. Zeleni centar za Zapadni Balkan, inače, finansira još neke projekte u Subotici. Jedan od njih je poboljšanje kvaliteta vode u Palićkom jezeru, i to je projekat koji je u toku, a drugi projekat je uređenje, u ekološkom smislu, nekadašnje fabrike 'Zorka' kako bismo taj prostor mogli da koristimo u budućnosti. Iskreno verujemo da, zahvaljujući blizini granice, razvoju železničke mreže, turističkim potencijalima i blizini Palićkog i Ludaškog jezera, ovaj kraj može da bude jedan od najbrže razvijajućih na teritoriji našeg grada, a ono što on zaista mora da ima jeste i vodovodna mreža“, zaključio je dr Balint Pastor.

 15106_3.jpg

European City of Sport

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>