Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Predsednik Skupštine grada dr Balint Pastor najavio proširenje i izgradnju vodovodne mreže u četiri prigradska naselja

29.04.2022.

Narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Subotice dr Balint Pastor (Dr. Pásztor Bálint) danas je, u Bačkim vinogradima, na lokaciji Postrojenja za prečišćavanje vode za piće predstavio projekat proširenja vodovodne mreže ovog naselja i izgradnje vodovodne mreže u Hajdukovu, Nosi i Šupljaku, odnosno mikroregionalnog vodovodnog sistema. Uz podsećanje da je Postrojenje za prečišćavanje vode za piće u Bačkim vinogradima u funkciji od 2015. godine, dr Balint Pastor je rekao da je nakon nekoliko decenija učenjen prvi korak da građani Hajdukova, Bačkih vinograda, Šupljaka i Nose imaju vodu za piće.

 15106_1.jpg

„Već godinama meštani ovih naselja s punim pravom govore da nije normalno da u 21. veku nemaju vodu za za piće. Od 2015. godine u Bačkim vinogradima vodovodnom mrežom je pokriveno svega od 30 do 40 odsto ovog naselja, dok u Hajdukovu, Nosi i Šupljaku uopšte nema vodovodne mreže i ljudi nemaju vodu za piće. Decenijama se na prevazilaženju tog velikog problema ništa nije dešavalo, a sada se, konačno, dogodilo nešto pozitivno. Naime, izradiće se projektno-tehnička dokumentacija za proširenje vodovodne mreže u Bačkim vinogradima i za izgradnju vodovodne mreže u Hajdukovu, Nosi i Šupljaku, zahvaljujući sredstvima Zelenog centra za Zapadni Balkan kojim upravlja Ministarstvo za inovacije i tehnologiju Mađarske, a jedno privredno društvo dobilo je sredstva u visini od oko 160.000 evra za izradu projektno-tehničke dokumentacije. Izrada te dokumentacije je prvi korak, a nakon toga možemo da tražimo sredstva da apliciramo za izgradnju vodovodne mreže u tri sela, odnosno za proširenje vodovodne mreže u ovom naselju gde se trenutno nalazimo“, naglasio je dr Balint Pastor.

 15106_2.jpg

Istakao je da sve ovo svedoči o tome da je lokalnoj samoupravi veoma važan ravnomeran razvoj svih naselja na teritoriji grada Subotice.

„Pre nekoliko dana gradonačelnik Bakić je obišao obnovljenu ambulantu u Maloj Bosni za čiju je  adaptaciju i renoviranje iz gradskog budžeta izdvojeno 5,2 miliona dinara, a ja sam danas predstavio projekat proširenja i izgradnje vodovodne mreže u četiri prigradska naselja i izradu projektno-tehničke dokumentacije koja će biti urađena zahvaljujući sredstvima koje je obezbedilo Ministarstvo za inovacije i tehnologiju Mađarske. Zeleni centar za Zapadni Balkan, inače, finansira još neke projekte u Subotici. Jedan od njih je poboljšanje kvaliteta vode u Palićkom jezeru, i to je projekat koji je u toku, a drugi projekat je uređenje, u ekološkom smislu, nekadašnje fabrike 'Zorka' kako bismo taj prostor mogli da koristimo u budućnosti. Iskreno verujemo da, zahvaljujući blizini granice, razvoju železničke mreže, turističkim potencijalima i blizini Palićkog i Ludaškog jezera, ovaj kraj može da bude jedan od najbrže razvijajućih na teritoriji našeg grada, a ono što on zaista mora da ima jeste i vodovodna mreža“, zaključio je dr Balint Pastor.

 15106_3.jpg

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP ПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

festivals("$this->lg"); ?>