Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Gradonačelnik Bakić prisustvovao otvaranju 24. „Simpozijuma epizootiologa i epidemiologa”

27.04.2022.

Subotica je ove godine domaćin dvadeset i četvrtog po redu „Simpozijuma epizootiologa i epidemiologa”, stručno-naučnog skupa posvećenog razmeni stručnih saznanja i iskustava veterinarske i humane medicine, koji se od 27. do 29. aprila održava u Hotelu „Patria“. Ceremoniji svečanog otvaranja simpozijuma danas je prisustvovao i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić koji je,  tom prilikom, istakao da je zaista veliki uspeh pokrenuti jedan ovakav godišnji skup, uz sve izazove koje je nosio period od pre dve i po decenije.

15105_1.jpg

„Još je veći podvig zadržati kontinuitet i na tome moramo posebno da odamo prizanje svima koji su učestovali u organizaciji sve ove godine“, kazao je Bakić.

Podsetio je da Veterinarski specijalistički institut „Subotica“ ove godine obeležava jubilej – tri decenije rada pod tim imenom i doprinosa sprečavanju pojave i širenja zaraznih bolesti životinja i njihovom efikasnom suzbijanju, i čestitao rukovodstvu i svim zaposlenima VSI „Subotica“ na stručnosti koja je veoma važna za veterinu i poljoprivredu Severnobačkog i Severnobanatskog okruga.

„Naše vreme pokazuje koliko su ovakvi skupovi važni i koliko je dragoceno stalno produbljivanje znanja o zaraznim bolestima, koje često prelaze sa životinja na ljude i time ugrožavaju ne samo našu poljoprivredu, već i javno zdravlje. Grad Subotica će uvek biti pouzdan partner kako našem lokalnom institutu, tako i svim uvaženim ustanovama čiji predstavnici su danas sa nama, kako bismo stalno unapređivali kvalitet zdravstvene zaštite životinja i ljudi“, naglasio je Bakić.

15105_2.jpg

On se u ime lokalne samouprave i svoje ime zahvalio i Veterinarskom zavodu Subotica, kao generalnom sponzoru ovog skupa, jer je, kako je rekao, ta društveno-odgovorna kompanija jedan od simbola Subotice, a sada i primer kvalitetnog ulaganja i razvoja poslovanja uz odlične strane partnere.

„Svim učesnicima želim srećan rad i ugodan boravak u našem gradu, uz poziv da obiđu znamenitosti centralnog gradskog jezgra i budu ponovo naši dragi gosti“, zaključio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Simpozijum je proglasio otvorenim načelnik Odeljenja za zdravlje životinja u Upravi za veterinu Boban Đurić, a prisutnima na otvaranju obratili su se i predsednik Organizacionog i Naučnog odbora 24. „Epizootiooških dana“ Tamaš Petrović, predsednik Srpskog veterinarskog društva prof. Dr Milorad Mirilović, direktor Veterinarskog specijalističkog instituta „Subotica“ Laslo Matković, predsednik Veterinarske komore Srbije Mišo Kolarević i direktor Veterinarskog zavoda Subotica Dragoljub Milinković.

15105_3.jpg

Simpozijum je međunarodnog karaktera i tradicionalno se organizuje jednom godišnje (tokom aprila) u trajanju od tri radna dana, dok se mesto održavanja skupa menja svake godine, što određuje suorganizator. Suorganizator i domaćin 24. „Simpozijuma epizootiologa i epidemiologa”, u okviru kojeg će biti održana brojna tematska zasedanja, je Veterinarski specijalistički institut „Subotica“.

European City of Sport

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>