Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Gradonačelnik Bakić prisustvovao otvaranju 24. „Simpozijuma epizootiologa i epidemiologa”

27.04.2022.

Subotica je ove godine domaćin dvadeset i četvrtog po redu „Simpozijuma epizootiologa i epidemiologa”, stručno-naučnog skupa posvećenog razmeni stručnih saznanja i iskustava veterinarske i humane medicine, koji se od 27. do 29. aprila održava u Hotelu „Patria“. Ceremoniji svečanog otvaranja simpozijuma danas je prisustvovao i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić koji je,  tom prilikom, istakao da je zaista veliki uspeh pokrenuti jedan ovakav godišnji skup, uz sve izazove koje je nosio period od pre dve i po decenije.

15105_1.jpg

„Još je veći podvig zadržati kontinuitet i na tome moramo posebno da odamo prizanje svima koji su učestovali u organizaciji sve ove godine“, kazao je Bakić.

Podsetio je da Veterinarski specijalistički institut „Subotica“ ove godine obeležava jubilej – tri decenije rada pod tim imenom i doprinosa sprečavanju pojave i širenja zaraznih bolesti životinja i njihovom efikasnom suzbijanju, i čestitao rukovodstvu i svim zaposlenima VSI „Subotica“ na stručnosti koja je veoma važna za veterinu i poljoprivredu Severnobačkog i Severnobanatskog okruga.

„Naše vreme pokazuje koliko su ovakvi skupovi važni i koliko je dragoceno stalno produbljivanje znanja o zaraznim bolestima, koje često prelaze sa životinja na ljude i time ugrožavaju ne samo našu poljoprivredu, već i javno zdravlje. Grad Subotica će uvek biti pouzdan partner kako našem lokalnom institutu, tako i svim uvaženim ustanovama čiji predstavnici su danas sa nama, kako bismo stalno unapređivali kvalitet zdravstvene zaštite životinja i ljudi“, naglasio je Bakić.

15105_2.jpg

On se u ime lokalne samouprave i svoje ime zahvalio i Veterinarskom zavodu Subotica, kao generalnom sponzoru ovog skupa, jer je, kako je rekao, ta društveno-odgovorna kompanija jedan od simbola Subotice, a sada i primer kvalitetnog ulaganja i razvoja poslovanja uz odlične strane partnere.

„Svim učesnicima želim srećan rad i ugodan boravak u našem gradu, uz poziv da obiđu znamenitosti centralnog gradskog jezgra i budu ponovo naši dragi gosti“, zaključio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Simpozijum je proglasio otvorenim načelnik Odeljenja za zdravlje životinja u Upravi za veterinu Boban Đurić, a prisutnima na otvaranju obratili su se i predsednik Organizacionog i Naučnog odbora 24. „Epizootiooških dana“ Tamaš Petrović, predsednik Srpskog veterinarskog društva prof. Dr Milorad Mirilović, direktor Veterinarskog specijalističkog instituta „Subotica“ Laslo Matković, predsednik Veterinarske komore Srbije Mišo Kolarević i direktor Veterinarskog zavoda Subotica Dragoljub Milinković.

15105_3.jpg

Simpozijum je međunarodnog karaktera i tradicionalno se organizuje jednom godišnje (tokom aprila) u trajanju od tri radna dana, dok se mesto održavanja skupa menja svake godine, što određuje suorganizator. Suorganizator i domaćin 24. „Simpozijuma epizootiologa i epidemiologa”, u okviru kojeg će biti održana brojna tematska zasedanja, je Veterinarski specijalistički institut „Subotica“.

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop