Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Gradonačelnik Bakić prisustvovao obeležavanju jubileja Politehničke škole

26.04.2022.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić prisustvovao je obeležavanju Dana Politehničke škole i jubileja – 20 godina postojanja škole pod ovim imenom. Obraćajući se medijima nakon otvaranja izložbe likovnih radova učenice trećeg razreda ove škole Majde Vig, gradonačelnik Bakić je istakao da je privilegija biti sa učenicima i kolektivom Politehničke škole koja danas proslavlja dve decenije rada u trenutnom organizacionom formatu i pod ovim imenom, i dodao da njena tradicija seže čak do davne 1883. godine.

 15102_1.jpg

„Uveren sam da će učenici Politehničke škole imati mnogo da ponude svom gradu i državi Srbiji kada izađu iz ove škole i okončaju svoje školovanje. Politehnička škola je jedan od ponosa Grada Subotice u oblasti obrazovanja i u narednoj školskoj godini će imati nove obrazovne profile, u skladu sa nacionalnim modelom dualnog obrazovanja i potrebama našeg društva“, naglasio je gradonačelnik Bakić.

Dodao je da želi da Politehnička škola nastavi sa uspešnim radom i da i dalje postiže zapažene rezultate.

 15102_2.jpg

„Grad Subotica će, kao i proteklih decenija biti pouzdan partner za unapređenje kvaliteta rada u ovoj vrhunskoj obrazovnoj ustanovi, kojoj ovom prilikom čestitam jubilej“, zaključio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Direktor Politehničke škole Iso Planić naveo je da se od 26. aprila 2002. godine ova škola zove Politehnička škola i da ona obrazuje učenike u trogodišnjem i četvorogodišnjem trajanju na srpskom, mađarskom i hrvatskom nastavnom jeziku za potrebe severnobačke regije u četiri područja rada: Građevinarstvo i geodezija, Šumarstvo i obrada drveta, Hemija, nemetali i grafičarstvo i Kultura, umetnost i javno informisanje.

15102_3.jpg

„Škola je 2016. godine stekla status javno priznatog organizatora obrazovanja odraslih, a 2021. godine status javno priznatog organizatora obrazovanja odraslih za priznavanje prethodnog učenja“, izjavio je, između ostalog, Iso Planić.

Pored otvaranja izložbe likovnih radova učenika, u okviru obeležavanja Dana Politehničke škole, čiji je moto „Zakorači u svet kreativnosti“, održana je i svečana akademija u prostorijama škole, a za večeras je, na subotičkom Otvorenom univerzitetu, planirano otvaranje izložbe „Moj put“ koja će oslikati bogatu karijeru poznatog Subotičanina Maćaša Murenjija.

15102_4.jpg

European City of Sport

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>