Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Predsednik Skupštine grada dr Balint Pastor obišao asfaltiranu ulicu Drugi vinogradi u Čantaviru

20.04.2022.

Predsednik Skupštine grada Subotice dr Balint Pastor (Dr. Pásztor Bálint) obišao je danas ulicu Drugi vinogradi u Čantaviru koja je dobila asfaltnu podlogu u dužini od jednog kilometra nakon skoro četrdeset godina. Uz isticanje da će ova investicija vredna oko 22 miliona dinara olakšati svakodnevicu građanima koji žive u stotinak domaćinstava u ovoj ulici, dr Balint Pastor je rekao da su sredstva za realizaciju ovog projekta obezbeđena iz budžeta Grada Subotice.

15092_1.jpg

„Raduje me što smo u Čantaviru, u ulici Drugi vinogradi. U ovom naselju ukupno ima šest ulica sa nazivom vinogradi i sve su odavno asfaltirane, osim ulice Drugi vinogradi. Sa nama je i žiteljka Čantavira koja je dočekala da se i ova ulica u kojoj živi već 39 godina konačno asfaltira. I realizacija ovog projekta svedoči ono o čemu konstantno govorimo, a to je da je Gradu Subotici jako bitno da se ravnomerno razvijaju sve mesne zajednice, kako gradske, tako i prigradske. Nema ni povlašćenih, ni privilegovanih, kao što je to bilo u nekim ranijim periodima. Zaista se trudimo da stanovnici svih mesnih zajednica na teritoriji našeg grada imaju kvalitetne uslove za život, što podrazumeva i izgradnju putne, vodovodne, kanalizacione i gasovodne mreže“, naglasio je dr Balint Pastor.

Napomenuo je da je, kada je reč o ostalim investicijama, prethodnih nedelja završena druga faza radova na asfaltiranju ulice Doža Đerđa u Hajdukovu, kao i da je revitalizovan kolovoz u ulicama Arsenija Čarnojevića, od ulice Petra Lekovića do Ulice Ferenca Sepa, i u ulici Jovana Mikića, od Majšanskog do Segedinskog puta, u Subotici.

15092_2.jpg

„I u narednom periodu očekuje nas realizacija projekata vezanih za izgradnju putne infrastrukture, a samo kao primer navešću da će uskoro početi izvođenje radova u ulici Ernesta Kuna, u Mesnoj zajednici 'Željezničko naselje' u Subotici, kao i u ulici Borisa Kidriča, u Čantaviru. Uskoro će početi i radovi na renoviranju ulica Proleterskih brigada i Zorkine ulice, dok će struganim asfaltom biti popravljeni putevi u deset mesnih zajednica na teritoriji grada Subotice, u ukupnoj dužini od 11 kilometara“, naveo je dr Balint Pastor.

Dodao je da će ubrozo početi i izvođenje radova u okviru projekta „Čista Srbija“.

„Taj projekat biće realizovan u narednih pet godina, u Subotici, na Paliću, u Čantaviru i u Bajmoku. Proširiće se i gasna mreža na području nekoliko gradskih i prigradskih mesnih zajednica, kao što su mesne zajednice 'Šupljak' i 'Palić', a radiće se na proširenju vodovodne mreže u mesnim zajednicama 'Zorka' i 'Željezničko naselje'. Iz svega ovoga može se zaključiti da je subotičkoj lokalnoj samoupravi veoma važan ravnomeran razvoj grada i da građani Subotice imaju pristojne uslove za život. Prošle sedmice, kada smo obilazili Gradsku biblioteku, naveo sam šta je sve urađeno u vezi očuvanja graskog jezgra. Tada sam rekao da to ne znači da se sredstva odvlače od investicija u putnu, gasovodnu, vodovodnu i kanalizacionu mrežu, a ovaj današnji dan to i dokazuje“, zaključio je dr Balint Pastor.

15092_3.jpg

European City of Sport

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>