Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Predsednik Skupštine grada dr Balint Pastor obišao asfaltiranu ulicu Drugi vinogradi u Čantaviru

20.04.2022.

Predsednik Skupštine grada Subotice dr Balint Pastor (Dr. Pásztor Bálint) obišao je danas ulicu Drugi vinogradi u Čantaviru koja je dobila asfaltnu podlogu u dužini od jednog kilometra nakon skoro četrdeset godina. Uz isticanje da će ova investicija vredna oko 22 miliona dinara olakšati svakodnevicu građanima koji žive u stotinak domaćinstava u ovoj ulici, dr Balint Pastor je rekao da su sredstva za realizaciju ovog projekta obezbeđena iz budžeta Grada Subotice.

15092_1.jpg

„Raduje me što smo u Čantaviru, u ulici Drugi vinogradi. U ovom naselju ukupno ima šest ulica sa nazivom vinogradi i sve su odavno asfaltirane, osim ulice Drugi vinogradi. Sa nama je i žiteljka Čantavira koja je dočekala da se i ova ulica u kojoj živi već 39 godina konačno asfaltira. I realizacija ovog projekta svedoči ono o čemu konstantno govorimo, a to je da je Gradu Subotici jako bitno da se ravnomerno razvijaju sve mesne zajednice, kako gradske, tako i prigradske. Nema ni povlašćenih, ni privilegovanih, kao što je to bilo u nekim ranijim periodima. Zaista se trudimo da stanovnici svih mesnih zajednica na teritoriji našeg grada imaju kvalitetne uslove za život, što podrazumeva i izgradnju putne, vodovodne, kanalizacione i gasovodne mreže“, naglasio je dr Balint Pastor.

Napomenuo je da je, kada je reč o ostalim investicijama, prethodnih nedelja završena druga faza radova na asfaltiranju ulice Doža Đerđa u Hajdukovu, kao i da je revitalizovan kolovoz u ulicama Arsenija Čarnojevića, od ulice Petra Lekovića do Ulice Ferenca Sepa, i u ulici Jovana Mikića, od Majšanskog do Segedinskog puta, u Subotici.

15092_2.jpg

„I u narednom periodu očekuje nas realizacija projekata vezanih za izgradnju putne infrastrukture, a samo kao primer navešću da će uskoro početi izvođenje radova u ulici Ernesta Kuna, u Mesnoj zajednici 'Željezničko naselje' u Subotici, kao i u ulici Borisa Kidriča, u Čantaviru. Uskoro će početi i radovi na renoviranju ulica Proleterskih brigada i Zorkine ulice, dok će struganim asfaltom biti popravljeni putevi u deset mesnih zajednica na teritoriji grada Subotice, u ukupnoj dužini od 11 kilometara“, naveo je dr Balint Pastor.

Dodao je da će ubrozo početi i izvođenje radova u okviru projekta „Čista Srbija“.

„Taj projekat biće realizovan u narednih pet godina, u Subotici, na Paliću, u Čantaviru i u Bajmoku. Proširiće se i gasna mreža na području nekoliko gradskih i prigradskih mesnih zajednica, kao što su mesne zajednice 'Šupljak' i 'Palić', a radiće se na proširenju vodovodne mreže u mesnim zajednicama 'Zorka' i 'Željezničko naselje'. Iz svega ovoga može se zaključiti da je subotičkoj lokalnoj samoupravi veoma važan ravnomeran razvoj grada i da građani Subotice imaju pristojne uslove za život. Prošle sedmice, kada smo obilazili Gradsku biblioteku, naveo sam šta je sve urađeno u vezi očuvanja graskog jezgra. Tada sam rekao da to ne znači da se sredstva odvlače od investicija u putnu, gasovodnu, vodovodnu i kanalizacionu mrežu, a ovaj današnji dan to i dokazuje“, zaključio je dr Balint Pastor.

15092_3.jpg

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP ПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

festivals("$this->lg"); ?>