Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Manifestacije

Počela „Nedelja pravoslavlja“

11.04.2022.

U Zadužbini Dušana Radića večeras je počela „Nedelja pravoslavlja“ – kulturno-duhovna manifestacija koja je po svom sadržaju, broju učesnika i predavača najveća stalna manifestacija Centra - u okviru koje će od 11. do 17. aprila biti održano sedam programa. Otvaranju „Nedelje pravoslavlja“ prisustvovao je i član Gradskog veća Grada Subotice Srđan Samardxić koji je, obraćajući se prisutnima u ime subotičke lokalne samouprave, gradonačelnika Stevana Bakića i svoje ime, rekao da ova manifestacija istrajava preko tri decenije u našem gradu i da „nas je pravoslavlje i svetosavlje kao njegov srpski izraz uvek čekalo na ovoj adresi“.

15075_1.jpg

„Da se okrepimo, da se obnovimo i izađemo iz ove Zadužbine spremni da se borimo sa nedaćama, da rešavamo probleme. Danas se borimo za boljitak u našem gradu, za njegov razvoj i ostvarivanje svih potencijala Subotice. Mesec april donosi nam radost Vaskrsa i uverenje da ćemo uspeti da sačuvamo svoju zemlju, narod i grad od nevremena koje besni u međunarodnim odnosima“, istakao je Samardžić.

Dodao je da komunalni, infrastrukturni, saobraćajni i privredni razvoj Subotice mora pratiti i jačanje kapaciteta za stvaranje i negovanje kulture i umetnosti.

15075_2.jpg

„Zato kao grad ostajemo posebno posvećeni našim gradskim i nacionalnim kulturnim društvima i ustanovama, među kojima centar 'Sveti Sava' zauzima jedno od najvažnijih mesta i uvek će moći da računa na podršku za ove plemenite i veoma važna programe“, poručio je Srđan Samardžić.

Svečano otvaranje manifestacije obeležila je izložba slika „Traganje za verom“, znamenitog beogradskog i srpskog arhitekte i majstora crteža, Stevana J. Mićića, a „Nedelju pravoslavlja“ otvorenom je proglasio protoprezviter otac Dušan.

15075_3.jpg

Organizator „Nedelje pravoslavlja“ je Srpski kulturni centar „Sveti Sava“.

POPIS 2022
Izborna komisija Grada Subotice

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop