Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Gradonačelnik Bakić se sastao sa predstavnicima romske zajednice

08.04.2022.

Povodom Svetskog dana Roma, koji se obeležava 8. aprila, gradonačelnik Subotice Stevan Bakić sastao se danas, u Gradskoj kući, sa predstavnicima romske nacionalne manjine. Gradonačelnik Bakić je, tim povodom, izjavio da je i ove godine povodom obeležavanja Svetskog dana Roma postavljena zastava Roma na Gradskoj kući, a prvi put i na objektu Mesne zajednice „Peščara“, u znak podrške sugrađanima iz romske zajednice, i da je Grad Subotica u prethodnom periodu pokazao odgovornu politiku u pogledu podrške romskoj nacionalnoj manjini i unapređenju položaja i kvaliteta života Roma i Romkinja u ovom gradu.

 15068_1.jpg

„Od 2018. godine, putem ’ROMACTED’ programa, romskoj zajednici u našem gradu omogućeno je da se više uključi u društveni život  kroz predstavljanje svojih prioriteta.  U tom smislu, aktivno učešće su uzeli mladi Romi, žene Romkinje i romski muzičari. U narednom periodu očekuje nas izrada novog Lokalnog akcionog plana za period 2022-2027. godina, gde ćemo definisati prioritete za poboljšanje položaja Roma i Romkinja u oblasti obrazovanja, socijalne zaštite i zdravstva, stanovanja i zapošljavanja“, naglasio je gradonačelnik Bakić.

 15068_2.jpg

Istakao je da ovom prilikom želi da se zahvali romskim koordinatorima, po čemu je, kako je rekao, Grad Subotica jedinstven u Srbiji jer su angažovana dva koordinatora, kao i pedagoškim asistentima i zdravstvenom medijatoru na predanom radu, dobroj saradnji i komunikaciji između lokalne samouprave i romske zajednice.

Koordinator za romska pitanja Grada Subotice i predsednik Edukativnog centra Roma, Stevan Nikolić, kazao je da isticanje romske zastave na Gradskoj kući znači da su za pripadnike romske zajednice u ovom gradu sva vrata Gradske kuće uvek otvorena.

 15068_3.jpg

„Danas slavimo i u skladu sa tradicijom priredili smo i prigodne programe. Ovo je prilika da se predstavimo, da analiziramo urađeno i napravimo zajedničke planove za budućnost. Mi smo servis građana i u funkciji romske zajednice smo 365 dana u godini, a moto međunarodne zajednice ’O Romima sa Romima’ u Subotici je u praksi potpuno opravdan“, kazao je Stevan Nikolić.

 15068_4.jpg

Sastanku u Zelenoj sali Gradske kuće prisustvovali su i sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti Grada Subotice Jasmina Stevanović, predsednik Saveta za unapređenje položaja Roma i Romkinja Grada Subotice Ilija Đukanović, koordinator za romska pitanja Grada Subotice i član Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine Klaudija Kurina, pedagoški asistent i član Edukativnog centra Roma Nada Dimović, zdravstveni medijator i član Udruženja „Ači“ Ljubinka Gluščević, i član Saveta za unapređenje položaja Roma i Romkinja Grada Subotice Magda Fehervari.

 15068_5.jpg

Povodom obeležavanja Svetskog dana Roma u Subotici je organizovan i prigodan program: u vestibilu Gradske kuće otvorena je izložba dečjih radova učenika osnovnih škola, a večeras, od 19.00 časova, u Velikoj većnici Gradske kuće biće održan koncert romske i svetske muzike uz „Kurina trio bend i prijatelji“.

 

European City of Sport

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>