Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Počeli radovi na proširenju Graničnog prelaza Horgoš

21.03.2022.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Tomislav Momirović, predsednik Skupštine AP Vojvodine Išptvan Pastor, državni sekretar Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Emeše Lalić Urban, pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, Ognjen Bjelić, gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, predsednik Skupštine opštine Kanjiža, Robert Lacko, direktor Transportne zajednice Republike Slovenije Matej Zakonjšek i brojne druge zvanice prisustvovali su danas obeležavanju početka radova na rekonstrukciji i dogradnji graničnog prelaza Horgoš, na teritoriji opštine Kanjiža. Momirović je tom prilikom rekao da je planirano proširenje lokacije graničnog prelaza Horgoš od izuzetne važnosti jer predstavlja deo evropskog Koridora 10 i jednu od ključnih tačaka tranzitnog saobraćaja kroz našu zemlju.|

15036_1.jpg

On je pozvao građane da se prevezu novim brzim vozom  „Soko“, koji trenutno saobraća od Beograda do Novog Sada za svega 33 minuta, i da se uvere u to kako izgleda najbolja železnička infrastruktura i najbolji vozovi u Istočnoj Evropi.

Ištvan Pastor je izrazio zahvalnost ministru Momiroviću na podršci ovom bitnom projektu, koji otvara potpuno novu perspektivu za ovaj deo države.

Posebnu važnost ove investicije predočio je i direktor Stalnog sekretarijata Transportne zajednice Matej Zakonjšek, istakavši da ovaj projekat ne predstavlja samo vrata između Srbije i Mađarske, već i vrata između Zapadnog Balkana i Evropske unije.

15036_2.jpg

Osim rekonstrukcije nekih od postojećih objekata, na ulazu u zemlju predviđena je izgradnja dve nove saobraćajne trake za putnička vozila, kao i dve za teretni saobraćaj, a reorganizacijom se obezbeđuju i dve trake za autobuse.

Ugovor za izvođenje radova na rekonstrukciji i dogradnji graničnog prelaza Horgoš potpisan je 16. decembra 2021. godine sa predstavnicima kompanije Jadran d.o.o., koja će biti izvođač na ovom projektu.

Ukupna ugovorena vrednost projekta iznosi 2.088.306.057,03 dinara sa PDV-om, a završetak radova je planiran za drugu polovinu 2023. godine.

 15036_3.jpg

European City of Sport

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticePrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

InformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице

Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>