Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Subotici odobreno 170 miliona za izgradnju i rehabilitaciju saobraćajne infrastrukture

21.03.2022.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore vredne ukupno 4,5 milijardi dinara predstavnicima gradova i opština za realizaciju 32 projekta u oblastima saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, razvoja sporta i u oblasti kulture. Na osnovu javnog konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture, objavljenog 18. februara ove godine, za realizaciju projekata iz te oblasti na teritoriji 14 vojvođanskih opština i gradova, među kojima je i Subotica, ukupno je odobreno nešto više od 1,67 milijardi dinara. U skladu sa odlukom o dodeli sredstava, Gradu Subotici je odobreno 169.936.572,57 dinara za projekat „Izgradnja i rehabilitacija saobraćajne infrastrukture u gradu Subotici“. U ime subotičke lokalne samouprave ugovor je potpisao gradonačelnik Stevan Bakić.

 15034_1.jpg

Igor Mirović je, tom prilikom, istakao da je ovo važan dan za Vojvodinu jer, kako je rekao, počinje novi investicioni ciklus, u kojem će, zajedničkim naporima, baš kao i minulih godina, biti realizovani novi konkretni projekte značajni  za Vojvodinu i svih 45 lokalnih samouprava. 

„Ta sredstva biće investirana direktno u lokalni ekonomski razvoj“, izjavio je Mirović i dodao da je iz pokrajinskog budžeta, preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, za ove namene izdvojeno 3,6 milijardi dinara, dok će ostatak obezbediti lokalne samouprave.

 15034_4.jpg

Najavio je, između ostalog, i brojne projekte u oblasti saobraćajne infrastrukture – novu kružnu raskrsnicu na potezu Bulevara cara Lazara i Fruškogorske ulice u Novom Sadu, rekonstrukciju dela biciklističke staze od Futoga prema Veterniku, sanaciju i rekonstrukciju saobraćajnica u Subotici, Pančevu, Apatinu, Senti, Žitištu, Sečnju, Temerinu, Titelu, Irigu, Žablju i Odžacima.

Gradonačelnik Bakić je, tim povodom, izjavio da se, u ime subotičke lokalne samouprave, zahvaljuje  Upravi za kapitalna ulaganja što je, kako je rekao,  i ove godine uvažila potrebe Grada Subotice za razvoj saobraćajne infrastrukture.

„Zahvaljujući dodeljenim sredstvima bićemo u mogućnosti da jednako razvijamo kako gradsku, tako i prigradsku i seosku putnu mrežu. Posebno želim da istaknem da ćemo, kroz ovaj projekat, rešiti dugogodišnji problem kolovoza na Novosadskom putu, odnosno staroj obilaznici oko Palića, čiji se značaj ogleda u tome što predstavlja jedan od pristupa turističkom delu Palića, što će dati veliki podstrek daljem razvoju ovog turističkog mesta prve kategorije“, istakao je Bakić.

Naveo je da postoji ogromna potreba za razvojem saobraćajne infrastrukture na teritoriji grada Subotice.

 15034_2.jpg

„Taj problem smo prepoznali i pristupili mu kao nikada do sada. Tokom prošle godine smo, uprkos pandemiji, obezbedili sredstva i imali dobre rezultate, a 2022. smo odvojili 50 miliona dinara u budžetu i uz ovih 170 miliona koji nam je Uprava dodelila, imamo na raspolaganju ukupno 220 miliona da unapredimo naše puteve i ulice“, naglasio je Bakić.

Napomenuo je da je iznos koji je Gradu Subotici dodeljen ove godine rekordan u odnosu na prethodne.

 15034_3.jpg

„Nadamo se da će se saradnja Grada Subotice i Uprave za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine nastaviti i u narednom periodu, kako bismo zajedno rešavali probleme, kako u saobraćajnoj infrastrukturi, tako i u drugim oblastima važnim za život naših građana“, zaključio je gradonačelnik Stevan Bakić.

15034_5.jpg

European City of Sport

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

Free Robux

festivals("$this->lg"); ?>