Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Ministar Vanja Udovičić posetio Suboticu

11.03.2022.

U okviru akcije redovnih obilazaka lokalnih samouprava i opremanja školskih fiskulturnih sala širom Srbije, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić danas je, zajedno sa pokrajinskim sekretarom za sport i omladinu Danetom Bastom i gradonačelnikom Subotice Stevanom Bakićem, posetio subotičku Osnovnu školu „Sveti Sava“, a nakon toga obišao je i Sportsko-rekreativni centar „Prozivka“ gde je prisustvovao treningu Plivačkog kluba „Spartak-Prozivka“. Udovičić je, tim povodom, izjavio da je cilj današnje posete da se pokaže da se timskim, zajedničkim radom može sve da uradi, kao i da na licu mesta čuje sa kojim izazovima se suočavaju lokalni sportski kolektivi.

 15014_1.jpg

„Želimo da razgovaramo sa sportistima i predstavnicima klubova, da vidimo kako možemo da unapredimo sistem školskog sporta i kako da omogućimo da deca imaju pravo na besplatno bavljenje sportom da bismo proširili našu bazu i omogućili svim građanima da u ovim izazovnim vremenima imaju najadekvatnije uslove za bavljenje sportom. Danas smo donirali komplet sportske opreme i rekvizite  jednoj subotičkoj osnovnoj školi i to je peta škola u ovom gradu koja je dobila opremu od početka ovog projekta u okviru koga obnavljamo sportsku opremu i rekvizite za fiskulturne sale širom Srbije“, rekao je ministar Udovičić.

Istakao je da jedna trećina fiskulturnih sala danas ima obnovljene sportske rekvizite i sportsku opremu, i naveo da se donacija sastoji od golova sa mrežama, koševa sa tablama, mreža za odbojku, kao i 40 lopti, po deset za četiri kolektivna sporta.

„Na taj način želimo da omogućimo da deca u osnovnim školama imaju najbolje uslove za časove fizičkog vaspitanja, s tim da su fiskulturne sale i mesta gde lokalni klubovi obavljaju svoje sportske aktivnosti, tako da na taj način pomažemo i razvoj lokalnih sportskih kolektiva“, kazao je Udovičić.

15014_2.jpg

On je izrazio zahvalnost gradonačelniku Subotice Stevanu Bakiću zato što je, kako je rekao, u vrh svojih prioriteta postavio posvećenost i odnos prema mladima i sportu.

„O tome svedoči i podatak da je više od 280 miliona dinara na godišnjem njivou opredeljeno za razvoj omladinske politike i sporta, ali i veliki broj olimpiskih medalja koje su osvojili sportisti iz ovog grada, pronoseći na taj način slavu i Subotice, i AP Vojvodine, i naše zemlje. To, istovremeno, pokazuje da se iz svake sportske sredine može doći do vrhunskih sportskih rezultata“, naglasio je ministar Vanja Udovičić.

Gradonačelnik Bakić je istakao da je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić danas obradovao učenike OŠ „Sveti Sava“, decu iz Aleksandrova, Bikova i drugih naselja koja je pohađaju, tako što je školi uručio opremu za rukomet i košarku, uključujući montažne golove i koševe, ukupne vrednosti 450.000 dinara.

„Sada će otvoreni rukometni teren u ovoj školi, u čiju obnovu je Grad Subotica, zajedno sa Pokrajinom, uložio preko tri i po miliona dinara biti u punoj funkciji. Kapaciteti fiskulturne sale će takođe biti prošireni novim koševima, a u nju smo, takođe sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu uložili oko tri miliona dinara“, naveo je gradonačelnik Bakić.

Кazao је da se danas osećao ponosno dok je slušao o svim uspesima Plivačkog kluba „Spartak-Prozivka“, osnovanog 2012. godine, koji okuplja više od 260 članova u svim uzrasnim kategorijama i koji ostvaruje zapažene rezultate.

 15014_3.jpg

„Upravo dok razgovaramo ovde, najbolji plivači ovog kluba učestvuju na Otvorenom prvenstvu Srbije koje traje od danas do 13. marta, a ne nedavno održanoj Ligi mladih plivača Vojvodine, klub je zauzeo drugo mesto u ukupnom plasmanu, sa čak 29 medalja, od kojih su 12 zlatne. Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim ministru Udovičiću i pokrajinskom sekretaru Basti na današnjoj poseti i da poželim Plivačkom klubu ’Spartak-Prozivka’ još više uspeha na predstojećim takmičenjima. Ovo je još jedan dokaz da Grad Subotica, u saradnji sa svim nivoima vlasti, preduzima sve kako bi se stvorili što bolji uslovi za bavljenje sportom u našem gradu“, rekao je gradonačelnik Stevan Bakić.

 15014_6.jpg

U ime Plivačkog kluba „Spartak-Prozivka“ ministru Udovičiću, pokrajinskom sekretaru Basti i gradonačelniku Bakiću, zahvalio se Bojan Rašković, trener u PK „Spartak-Prozivka“. Bojan Rašković je, inače, bio stipendista Fonda za mlade talente i najbolji student Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, Univerziteta u Novom Sadu.

 15014_5.jpg

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop