Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Gradonačelnik Bakić se sastao sa šefom Misije OEBS u Srbiji

17.02.2022.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić sastao se danas, u Gradskoj kući, sa šefom Misije OEBS u Srbiji, ambasadorom Janom Bratuom. Uz ocenu da je razgovor sa ambasadorom Bratuom i njegovim saradnicima bio dobar, gradonačelnik Bakić je izjavio kako su bogata nacionalna i verska raznolikost Subotičana oduvek bili bogatstvo ovog grada, na koje su građani Subotice ponosni, i da je ono dobra polazna osnova za jačanje saradnje sa uglednim međunarodnim organizacijama, poput OEBS-a.

 14973_1.jpg

Gradonačelnik Bakić je naveo da su se tokom srdačnog susreta zajednički osvrnuli na saradnju Grada Subotice i Misije OEBS-a tokom proteklih godina  i da se u okviru te izuzetne saradnje kao posebno dobar primer ističe podrška Odeljenju subotičkog Ekonomskog fakluteta u Bujanovcu.

Dodao je kako je Subotica imala čast da je i prethodni šef Misije, ambasador Oricio, poseti 2017. godine, a da to danas čini i ambasador Bratu, u drugoj godini svog mandata.

„Susret nas je iskreno obradovao, jer smo imali čime da se pohvalimo pred našim gostima u svim oblastima koje prati i unapređuje Misija OEBS-a, posebno po pitanju manjinskih prava i skladnog suživota“, istakao je Bakić.

 14973_2.jpg

On je podsetio da je Subotica sedište tri veoma značajna nacionalna saveta manjinskih zajednica  i da gotovo svaka od 23 manjine prisutne u Srbiji ima svoje predstavnike u ovom gradu.

„Zadovoljstvo nam je bilo i da upoznamo ambasadora sa dobrim primerom saradnje i međusobnog uvažavanja koji dajemo u okviru naše lokalne politike u kojoj vlast vrši jedna široka koalicija usmerena na interese svih građana. Mnogo je prostora za dobre projekte u kulturnoj i socijalnoj sferi i naša lokalna samouprava stoji na raspolaganju ambasadoru i njegovom timu za svako unapređenje saradnje. Nadamo se da mu je boravak u našem gradu bio prijatan i da će nam rado ponovo doći u goste“, naglasio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Ambasador Jan Bratu je kazao da je ovo njegova prva poseta Subotici u svojstvu šefa Misije OEBS-a u Srbiji i da se danas, pre susreta sa gradonačelnikom Subotice Bakićem, sastao sa nacionalnim savetima mađarske, hrvatske i bunjevačke nacionalne manjine, kao i sa dekanom Ekonomskog fakulteta u Subotici.

„Sa Ekonomskim fakultetom u Subotici sarađujemo, naročito kada je reč o Odeljenju ovog fakulteta u Bujanovcu. Rad subotičkog Ekonomskog fakulteta je veoma važan u smislu pružanja kvalitetnog obrazovanja i mogućnosti koje ono pruža mladima u Bujanovcu. Ovo je multietnička i multilingvalna sredina i verujem da je, u tom pogledu, ovaj fakultet pravi primer kako se to dobro iskustvo može koristiti i u drugim regionima Srbije“, rekao je Bratu.

 14973_3.jpg

Dodao je da je razgovor sa gradonačelnikom bio najviše fokusiran na pitanja koja se tiču položaja nacionalnih manjina, ali i da su se dotakli i industrijske zone u Subotici.

„Smatram da industrijska zona daje veliki doprinos ne samo u privrednom smislu i u pogledu ekonomije, već i kada je reč o otvaranju novih radnih mesta, što je veoma važno i za poboljšanje položaja svih zajednica koje ovde žive. Moj prethodnik, Andrea Oricio, ovde je poslednji put bio u maju 2017. godine i nadam se da nećemo toliko dugo čekati sa sledećom posetom. Subotica je lep grad, vidim da se dešava dosta pozitivnih stvari i to je dobra osnova i za našu dalju saradnju. Iskoristio bih ovu priliku i da se zahvalim gradonačelniku na velikom gostoprimstvu“, istakao je ambasador Jan Bratu.

14973_4.jpg 

Sastanku su prisustvovali član Gradskog veća Srđan Samardžić, sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti Jasmina Stevanović i saradnici šefa Misije, šef za politiku i koordinaciju Štefan Nuner i viša savetnica za nacionalne manjine, Zuzana Pavlikova.

 

European City of Sport

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>