Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Pokrajinski zaštitnik građana donirao knjige obdaništu u OŠ „Hunjadi Janoš“ u Čantaviru

26.01.2022.

Pokrajinski ombudsman prof. dr Zoran Pavlović donirao je danas knjige vrtiću u Osnovnoj školi „Hunjadi Janoš“, u Čantaviru. Dodeli knjiga prisustvovao je i predsednik Skupštine grada Subotice dr Balint Pastor (Dr. Pásztor Bálint) koji je, obraćajući se medijima, izrazio zahvalnost pokrajinskom zaštitniku građana što je u okviru ove akcije posvećene, pre svega, roditeljstvu i pravima deteta upravo vrtiću u Čantaviru donirao knjige na mađarskom jeziku.

 14919_1.jpg

Čantavir je dobro mesto za sve ove teme, s obzirom na to da u ovom naselju radi vrtić koji je prošle godine postao sastavni deo mreže predškolskih ustanova, istakao je dr Balint Pastor, i dodao da je prethodnih godinu i po dana značajno investirano u objekat u kome se nalaze obdanište i škola.

 14919_2.jpg

„Vrtić je otvoren nakon trideset godina. Lokalna samouprava je investirala oko 1,2 miliona dinara u modernizaciju grejanja u ovom objektu, sredstvima Vlade Mađarske celokupna zgrada je obnovljena, a krajem pretprošle godine Generalni konzulat Mađarske u Subotici donirao je sredstva u visini od 5.000 evra za opremanje kuhinje u vrtiću. Otvaranje obdaništa u Čantaviru je izuzetno značajno zbog toga što mladi roditelji ne treba da biraju između toga da li će imati dece, da li će vaspitavati decu kod kuće ili će biti u radnom odnosu, jer je moguće i jedno i drugo otkada postoje grupe u obdaništu u ovom naselju. Raduje me što je i pokrajinski zaštitnik građana ovom akcijom dao na značaju ovoj instituciji u Čantaviru, kao i Gradu Subotici“, naglasio je dr Balint Pastor.

Pokrajinski ombudsman je naveo kako je ovom posetom predškolskoj ustanovi u Osnovnoj školi „Hunjadi Janoš“ u Čantaviru želeo da skrene pažnju na značaj obdaništa, da poruči da je januar mesec knjige i da je jednim malim znakom pažnje prema današnjim domaćinima i knjigama za decu i odrasle želeo da podseti da treba da proširujemo naša znanja.  

 14919_3.jpg

„Drugi razlog zbog kojeg smo danas ovde jeste što smo budućim roditeljima, čija će deca pohadjati ovo obdanište, doneli 'Pismo roditeljstva' koje u sebi sadrži poruku roditeljima o pravima deteta, ali i o onim programima koji su trenutno važeći u svim predškolskim ustanovama, kako bismo zajednički pokušali da uzmemo ono što je najbolje i vidimo kako bismo mogli da ih unapredimo. Ovo je program koji obuhvata aktivnosti ne samo predškolskih ustanova nego i lokalne samouprave i lokalne zajednice. Ova predškolska ustanova je, po nama, primer dobre prakse, zato što se na istoj lokaciji nalaze i obdanište i škola. Moramo da obratimo pažnju i na zaposlene i uslove u kojima oni rade. Želim da stvaramo još bolju zajedničku budućnost i da imamo puno dece koja treba da imaju sva prava i samo jednu obavezu – da budu srećna“, podvukao je Zoran Pavlović.

 14919_4.jpg

 

 

 

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop