Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Pokrajinski zaštitnik građana donirao knjige obdaništu u OŠ „Hunjadi Janoš“ u Čantaviru

26.01.2022.

Pokrajinski ombudsman prof. dr Zoran Pavlović donirao je danas knjige vrtiću u Osnovnoj školi „Hunjadi Janoš“, u Čantaviru. Dodeli knjiga prisustvovao je i predsednik Skupštine grada Subotice dr Balint Pastor (Dr. Pásztor Bálint) koji je, obraćajući se medijima, izrazio zahvalnost pokrajinskom zaštitniku građana što je u okviru ove akcije posvećene, pre svega, roditeljstvu i pravima deteta upravo vrtiću u Čantaviru donirao knjige na mađarskom jeziku.

 14919_1.jpg

Čantavir je dobro mesto za sve ove teme, s obzirom na to da u ovom naselju radi vrtić koji je prošle godine postao sastavni deo mreže predškolskih ustanova, istakao je dr Balint Pastor, i dodao da je prethodnih godinu i po dana značajno investirano u objekat u kome se nalaze obdanište i škola.

 14919_2.jpg

„Vrtić je otvoren nakon trideset godina. Lokalna samouprava je investirala oko 1,2 miliona dinara u modernizaciju grejanja u ovom objektu, sredstvima Vlade Mađarske celokupna zgrada je obnovljena, a krajem pretprošle godine Generalni konzulat Mađarske u Subotici donirao je sredstva u visini od 5.000 evra za opremanje kuhinje u vrtiću. Otvaranje obdaništa u Čantaviru je izuzetno značajno zbog toga što mladi roditelji ne treba da biraju između toga da li će imati dece, da li će vaspitavati decu kod kuće ili će biti u radnom odnosu, jer je moguće i jedno i drugo otkada postoje grupe u obdaništu u ovom naselju. Raduje me što je i pokrajinski zaštitnik građana ovom akcijom dao na značaju ovoj instituciji u Čantaviru, kao i Gradu Subotici“, naglasio je dr Balint Pastor.

Pokrajinski ombudsman je naveo kako je ovom posetom predškolskoj ustanovi u Osnovnoj školi „Hunjadi Janoš“ u Čantaviru želeo da skrene pažnju na značaj obdaništa, da poruči da je januar mesec knjige i da je jednim malim znakom pažnje prema današnjim domaćinima i knjigama za decu i odrasle želeo da podseti da treba da proširujemo naša znanja.  

 14919_3.jpg

„Drugi razlog zbog kojeg smo danas ovde jeste što smo budućim roditeljima, čija će deca pohadjati ovo obdanište, doneli 'Pismo roditeljstva' koje u sebi sadrži poruku roditeljima o pravima deteta, ali i o onim programima koji su trenutno važeći u svim predškolskim ustanovama, kako bismo zajednički pokušali da uzmemo ono što je najbolje i vidimo kako bismo mogli da ih unapredimo. Ovo je program koji obuhvata aktivnosti ne samo predškolskih ustanova nego i lokalne samouprave i lokalne zajednice. Ova predškolska ustanova je, po nama, primer dobre prakse, zato što se na istoj lokaciji nalaze i obdanište i škola. Moramo da obratimo pažnju i na zaposlene i uslove u kojima oni rade. Želim da stvaramo još bolju zajedničku budućnost i da imamo puno dece koja treba da imaju sva prava i samo jednu obavezu – da budu srećna“, podvukao je Zoran Pavlović.

 14919_4.jpg

 

 

 

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

Free Robux

festivals("$this->lg"); ?>