Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Gradonačelnik Bakić: Subotica bila i ostala „grad sportova“

21.12.2021.

U Velikoj većnici subotičke Gradske kuće održano je svečano proglašenje dobitnika priznanja u tradicionalnoj akciji „Sportista godine Subotice“ koju zajednički organizuju Grad Subotica, Sportski savez grada Subotice i „Nove Subotičke novine”. Titulu najboljeg sportiste Subotice za 2021. godinu poneo je Andrej Barna, plivač Spartaka, dok su za najbolji sportski kolektiv proglašeni Ženski fudbalski klub Spartak i Rvački klub Spartak, državni prvaci. Godišnji izbor najboljih sportista Subotice prisustvom je uveličao i gradonačelnik Stevan Bakić koji je, nakon prigodnog obraćanja, uručio prelazne pehare namenjene najboljem sportisti i najboljim klubovima, najvrednije priznanje ovog tradicionalnog izbora koji bez prekida traje od 1961. godine.

 14806_1.jpg

„Ako neko ima dilemu da li Subotica jeste ili nije grad sportova – neka dođe i bude naš gost na dodeli nagrada u tradicionalnoj akciji ’Sportista godine Subotice’. Tu će lako zaključiti da je Subotica bila, da jeste, ali i da će biti i dalje ’grad sportova’“, rekao je gradonačelnik Bakić.

Uz podsećanje da su kroz ovu akciju proteklih decenija prodefilovali brojni asovi, značajni ne samo za sport u našoj državi, nego i za sport na svetskom nivou, gradonačelnik Bakić je naveo da je rekorder po broju proglašenja u najvrednijoj, seniorskoj kategoriji rvač Davor Štefanek koji je osam puta bio proglašen za najboljeg sportistu Subotice.

 „O sportskoj istoriji našeg grada upravo lepo priča i ova akcija. Realizuje se od 1961. godine i po tome spada među najdugotrajnije izbore sličnog karaktera u Srbiji. Čestitam svim sportistima i sportskim klubovim koji su se istakli rezultatima u 2021. godini, a čestitam i onima koji su se našli u konkurenciji, ali ovoga puta nisu bili na rang-listama. Neka vam ovo priznanje bude jedan veliki podstrek da nastavite ono što radite izuzetno dobro“, rekao je Bakić.

 14806_2.jpg

On je kazao da mu je izuzetna čast što će moći da preda prelazne pehare namenjene najboljem sportisti Subotice i najboljim klubovima Subotice.

„Pehari najbolje svedoče o istoriji sporta u Subotici od 1961. godine, jer se na njima nalaze imena svih ranijih dobitnika. Oni svake godine postaju sve teži i teži, a njihovo osvajanje sve veća nagrada najboljima među vama. Ovo svečano uručenje se zaista može nazvati pravom svetkovinom sporta u prazničnom raspoloženju koje nas zaokupi u decembru i januaru. Multinacionalnoj Subotici, koja slavi sve praznike, može se dodati i jedna posebna ’nacija’ koju čine sportisti, a svečano uručenje ovih nagrada njihovim praznikom“, naglasio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Prisutne je pozdravila i član Gradskog veća zadužena za oblast sporta i omladine Nataša Aleksić koja je kazala da je subotički sport preživeo jednu izazovnu kovid-godinu i da će budžet za sport u 2022. godini iznositi 124,5 milion dinara.

14806_3.jpg 

„To je značajno uvećanje i ovo je prilika da se zahvalim gradonačelniku Stevanu Bakiću na podršci i razumevanju za sportiste Subotice. Jer, mi jesmo grad sportova, a da bi to i dalje bili našim klubovima moramo da pomognemo“, rekla je, između ostalog, Nataša Aleksić.

Predsednik Sportskog saveza Srbije i naš proslavljeni sportista, Davor Štefanek, uputio je čestitke dobitnicima priznanja uz obećanje da će se, kao i do sada, zalagati da svi imaju uslove kako bi ostvarili što bolje rezultate.

 14806_4.jpg

„Najviše puta sam poneo titulu ‘Sportista grada Subotice’ i na to sam ponosan. Ove godine sam poslednji meč imao u Kanjiži, pomogao sam svom klubu da dođemo do titule i na najlepši mogući način se oprostio od rvanja. Subotica je grad sportova i uvek će ostati, a na nama koji smo na funkcijama je da vam pomognemo i omogućimo da imate uslove da se bavite sportom”, rekao je Štefanek.

14806_7.jpg

U ime plivača Spartaka Andreja Barne, koji je Srbiju predstavljao na Olimpijskim igrama, priznanje je primio predsednik Plivačkog kluba Spartak Pavle Kujundžić. Barna se trenutno nalazi u Americi i na priznanju se zahvalio putem video-poruke.

 14806_5.jpg

Pored najboljih seniora i sportskih klubova, u akciji „Sportista godine Subotice“ proglašeni su i najbolji pioniri, juniori i veterani, a uručena su i posebna priznanja.

14806_6.jpg

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP ПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop

festivals("$this->lg"); ?>