Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Gradonačelnik Bakić obišao Dnevni boravak za odrasle pri Domu „Kolevka“

17.11.2021.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić obišao je danas Dnevni boravak za mentalno nedovoljno razvijena odrasla lica koji funkcioniše u okviru Doma za decu ometenu u razvoju „Kolevka“, i tom prilikom istakao da subotička lokalna samouprava nastoji da unapredi uslove za rad Dnevnog boravka za odrasle u Banijskoj ulici, jer je reč o objektu od životne važnosti kako za korisnike, tako i za njihove roditelje koji znaju da su njihova deca u lepom ambijentu, u prirodi i miru i sa stručnim i posvećenim osobljem.

14690_1.jpg 

„Obišli smo danas objekat za boravak odraslih lica, korisnika usluga ‘Kolevke‘  koja u svojoj plemenitoj misiji osobe sa smetnjama u razvoju prati ceo život i čini sve da im olakša svakodnevicu. Dnevni boravak u Banijskoj ulici postoji od 1968. godine i jedan je od najstarijih u zemlji. Od 2015. godine je pod upravom ‚Kolevke‘  i od tada su njegovi kapaciteti značajno unapređeni. Ovde radi petoro vrhunskih  profesionalaca, a pod ugovorom je trenutno 38 korisnika usluga ovog objekta”, istakao je gradonačelnik Bakić.

Grad Subotice je, naveo je, ove godine finansirao rekonstrukciju krova sa tri miliona dinara, prošle godine urađena je kompletnu ograda oko objekta, a 2019. betornirano je dvorište sa stazama, investicija za koju je iz gradskog budžeta obezbeđeno oko 500.000 dinara.

 14690_2.jpg

„Ove godine izdvojili smo ukupno 13 miliona i 205 hiljada dinara za rad Dnevnog boravka u Banijskoj i tako ćemo i nastaviti u godinama koje dolaze, da pojačavamo redovno finansiranje i tražimo uvek nove projekte kroz koje možemo da unapredimo uslove za korisnike i zaposlene. Moja današnja poseta je snažna poruka da nisu sami, da je njihov grad uz njih i da će tako biti i u budućnosti“, naglasio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Obilasku Dnevnog boravka za odrasle, u Banijskoj 65, u Subotici, prisustvovali su i član Gradskog veća, Srđan Samardžić, i v. d. direktora Doma za decu ometenu u razvoju „Kolevka“, Stojan Soković.

 14690_3.jpg

 

POPIS 2022
Izborna komisija Grada Subotice

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop