Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Gradonačelnik Bakić: Raduje me realizacija projekata namenjenih našim najmlađima

12.11.2021.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić obišao je danas obnovljeni sportski teren u dvorištu objekta Osnovne škole „Sečenji Ištvan“ u Šabačkoj ulici, u Mesnoj zajednici „Peščara“, i tom prilikom istakao kako je za rekonstrukciju ovog multifunkcionalnog terena namenjenog za mali fudbal, košarku i rukomet iz gradskog budžeta izdvojeno 2,2 miliona dinara, i da će i učenici ove škole, i deca sa područja mesnih zajednica „Peščara“, „Zorka“ i Kelebija“ imati teren po najvišim sportskim standardima.

14679_1.jpg

„Realizacija projekata namenjenih našim najmlađima uvek me posebno raduje. Grad Subotica vodi politiku uravnoteženog razvoja svih škola, pa smo proteklih godina jednako obnavljali i unapređivali uslove i u centralnim gradskim školama, i u školama u predgrađu, ali i u seoskim sredinama, poput Novog Žednika, Đurđina, Starog Žednika i Bikova“, naglasio je gradonačelnik Bakić.

Naveo je da Osnovna škola „Sečenji Ištvan“ ima tradiciju dugu 165 godina i 950 učenika raspoređenih u četiri objekta, da u objektu škole u Šabačkoj nastavu pohađa 140 đaka i da će rekonstrukcija školskog terena podići  kvalitet nastave fizičkog vaspitanja na viši nivo.

14679_2.jpg

„Ovaj sportski teren će i unaprediti život svih mladih ljudi sa teritorija mesnih zajednica 'Pešara', 'Zorka i 'Kelebija', jer će im biti na raspolaganju, u dogovoru sa Upravom škole. Poželeo bih direktorici i đacima škole, kao i mladima sa područja ove tri mesne zahjednice da rekonstruisani, multifunkcionalni teren koriste u zdravlju i da se trude da on što duže traje. Zahvalio bih se ljudima sa teritorije Mesne zajednice 'Peščara' i direktoru Javnog preduzeća za upravljanje putevim, urbanističko planiranje i stanovanje za logistiku pruženu u realizaciji ovog projekta.  Grad Subotica će u narednom periodu nastojati da još više ulaže i u škole, i u izgradnju kompletne infrastrukture na teritoriji našeg grada“, poručio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Direktorka OŠ „Sečenji Ištvan“, Vesna Vajs, izrazila je zahvalnost gradonačelniku Bakiću i Gradskoj upravi što je sportski teren u objektu škole u Šabačkoj ulici, koju pohađaju učenici od prvog do četvrtog razreda, obnovljen i spreman za upotrebu u godini kada ova osnovna škola obeležava 165 godina postojanja i rada.

14679_3.jpg

„Verujem da ćemo ovaj sportski teren, koji ima višestruki značaj ne samo za našu školu već i za mesnu zajednicu u kojoj se objekat nalazi,  dugo koristiti, kako za organizovanje raznih sportskih aktivnosti i manifestacija tako i za časove fizičkog vaspitanja, tim pre što u ovom školskom objektu nemamo fiskulturnu salu“, rekla je Vesna Vajs.

14679_4.jpg

Obilasku rekonstruisanog sportskog terena prisustvovali su i načelnik Severnobačkog upravnog okruga, Bojan Šoralov, i članovi Gradskog veća Grada Subotice, Srđan Samardžić i Nataša Aleksić.

14679_5.jpg

ImunizacijaVANREDNA SITUACIJA

Medija-centar i ProtokolПаркингВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy
Colour Coop