Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Donirana oprema za efikasnije upravljanje poljoprivrednim zemljištem

04.11.2021.

Predstavnici NALED-a danas su, u Plavoj sali Gradske kuće, predstavnicima subotičke lokalne samouprave predali doniranu opremu – tri laptop i dva desktop računara, i licencu za AgroLIFE aplikaciju nabavljene za potrebe Grada Subotice i Službe za  poljoprivredu u okviru projekta „Digitalizacija opštinskog upravljanja zemljištem“.

14659_1.jpg
 

Član Gradskog veća zadužen za oblast privrede, Srđan Samardžić, izjavio je, tim povodom, da ukupna vrednost donacije iznosi 478.816 dinara i da je u okviru ovog projekta, čiji je cilj da se unaprede kapaciteti lokalnih samouprava za digitalno upravljanje poljoprivrednim zemljištem, subotičkoj lokalnoj samoupravi donirano i 11 meteo-stanica.

14659_2.jpg

„U Subotici je trenutno registrovano 6.548 poljoprivrednih gazdinstava, od kojih će verovatno većina biti korisnici AgroLIFE aplikacije. Ova aplikacija omogućva i zakupcima državnog poljoprivrednog zemljišta, i vlasnicima privatnih poljoprivrednih gazdinstava, korišćenje podataka potrebnih za preduzimanje agrotehničkih mera, kao i svih onih koraka koji su neophodni za razvoj poljoprivrede i profitabilnu proizvodnju“, naglasio je Samardžić.

Projektni menadžer na projektu „Digitalizacija opštinskog upravljanja zemljištem“, Stefanos Jokić, kazao je da je reč o regionalnom projektu koji se, osim u Srbiji, sprovodi još u BiH i Crnoj Gori.

14659_3.jpg

„Subotica  je jedna od pet lokalnih samouprava u Srbiji koja, zajedno sa Bačkom Topolom,  Vrbasom, Inđijom i Somborom, aktivno učestvuje u aktivnostima projekta u cilju digitalizacije opštinskog upravljanja poljoprivrednim zemljištem. Razlog zbog kojeg smo danas ovde jeste donacija računarske opreme u okviru projekta, a sve u cilju podizanja tehničkih kapaciteta Službe za poljoprivredu grada Subotice s  ciljem olakšanog i efikasnog upravljanja svakodnevnim aktivnostima u oblasti upravljanja poljoprivrednim zemljištem. Grad Subotica i kroz ovaj projekat teži da  modernizuje usluge i procese za  upravljanje poljoprivrednim zemljištem, da pospeši i unapredi prikupljanje podataka i praćenje  upravljanja poljoprivrednim zemljištem, kao i da unapredi regionalnu saradnju u oblasti upravljanja poljoprivrednim zemljištem“, rekao je, između ostalog, Stefanos Jokić.

Medijima se obratila i član Gradskog veća zadužena za oblast poljoprivrede, Hajnalka Bognar Pastor, a događaju su prisustvovali i sekretar Sekretarijat za poljoprivredu i zaštitu životne sredine, Aleksandar Vitković, i šef Kancelarije Službe za  poljoprivredu i poljoprivredno zemljište, Grgur Stipić.

Projekat „Digitalizacija opštinskog upravljanja zemljištem” sprovode NALED, GIZ i TeleGroup, a podržava ga nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj.

 

European City of Sport

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

Free Robux

festivals("$this->lg"); ?>