Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Donirana oprema za efikasnije upravljanje poljoprivrednim zemljištem

04.11.2021.

Predstavnici NALED-a danas su, u Plavoj sali Gradske kuće, predstavnicima subotičke lokalne samouprave predali doniranu opremu – tri laptop i dva desktop računara, i licencu za AgroLIFE aplikaciju nabavljene za potrebe Grada Subotice i Službe za  poljoprivredu u okviru projekta „Digitalizacija opštinskog upravljanja zemljištem“.

14659_1.jpg
 

Član Gradskog veća zadužen za oblast privrede, Srđan Samardžić, izjavio je, tim povodom, da ukupna vrednost donacije iznosi 478.816 dinara i da je u okviru ovog projekta, čiji je cilj da se unaprede kapaciteti lokalnih samouprava za digitalno upravljanje poljoprivrednim zemljištem, subotičkoj lokalnoj samoupravi donirano i 11 meteo-stanica.

14659_2.jpg

„U Subotici je trenutno registrovano 6.548 poljoprivrednih gazdinstava, od kojih će verovatno većina biti korisnici AgroLIFE aplikacije. Ova aplikacija omogućva i zakupcima državnog poljoprivrednog zemljišta, i vlasnicima privatnih poljoprivrednih gazdinstava, korišćenje podataka potrebnih za preduzimanje agrotehničkih mera, kao i svih onih koraka koji su neophodni za razvoj poljoprivrede i profitabilnu proizvodnju“, naglasio je Samardžić.

Projektni menadžer na projektu „Digitalizacija opštinskog upravljanja zemljištem“, Stefanos Jokić, kazao je da je reč o regionalnom projektu koji se, osim u Srbiji, sprovodi još u BiH i Crnoj Gori.

14659_3.jpg

„Subotica  je jedna od pet lokalnih samouprava u Srbiji koja, zajedno sa Bačkom Topolom,  Vrbasom, Inđijom i Somborom, aktivno učestvuje u aktivnostima projekta u cilju digitalizacije opštinskog upravljanja poljoprivrednim zemljištem. Razlog zbog kojeg smo danas ovde jeste donacija računarske opreme u okviru projekta, a sve u cilju podizanja tehničkih kapaciteta Službe za poljoprivredu grada Subotice s  ciljem olakšanog i efikasnog upravljanja svakodnevnim aktivnostima u oblasti upravljanja poljoprivrednim zemljištem. Grad Subotica i kroz ovaj projekat teži da  modernizuje usluge i procese za  upravljanje poljoprivrednim zemljištem, da pospeši i unapredi prikupljanje podataka i praćenje  upravljanja poljoprivrednim zemljištem, kao i da unapredi regionalnu saradnju u oblasti upravljanja poljoprivrednim zemljištem“, rekao je, između ostalog, Stefanos Jokić.

Medijima se obratila i član Gradskog veća zadužena za oblast poljoprivrede, Hajnalka Bognar Pastor, a događaju su prisustvovali i sekretar Sekretarijat za poljoprivredu i zaštitu životne sredine, Aleksandar Vitković, i šef Kancelarije Službe za  poljoprivredu i poljoprivredno zemljište, Grgur Stipić.

Projekat „Digitalizacija opštinskog upravljanja zemljištem” sprovode NALED, GIZ i TeleGroup, a podržava ga nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj.

 

POPIS 2022
Izborna komisija Grada Subotice

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop