Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Predsednik Skupštine grada dr Balint Pastor posetio Osnovnu školu „Majšanski put“

08.10.2021.

Narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Subotice dr Balint Pastor (Dr. Pásztor Bálint) i potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žolt Sakalaš (Szakállas Zsolt), danas su u okviru „Dečje nedelje“ posetili Osnovnu školu „Majšanski put“ i tom prilikom obišli završene radove na sanaciji elektroenergetskih instalacija, odnosno zameni rasvete u objektu škole koji su finansirani sredstvima dodeljenim na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice. Balint Pastor je, tom prilikom, izjavio da OŠ „Majšanski put“ može da bude primer mnogim školama u Subotici u smislu uspešnog apliciranja na razne konkurse raspisane i u zemlji, i u inostranstvu.

 14613_1.jpg

„Danas smo ovde iz dva povoda. Jedan je manifestacija 'Dečja nedelja' i zato smo  zajedno sa decom pogledali izložene panoe, izložbu koju su priredili, a drugi je povod modernizacija, odnosno sanacija elektroinstalacija i zamena  rasvete u delu škole. Lično smo se uverili da su radovi veoma kvalitetno izvršeni. Reč je o podršci Pokrajinskog sekretarijata u visini od skoro dva miliona dinara“, rekao je dr Balint Pastor.

Ova škola, dodao je, uspešno učestvuje na konkursima, što potkrepljuje i podatak da je prethodnih godina u školu uloženo 14 miliona dinara iz domaćih sredstava, pre svega iz sredstava pokrajinskih sekretarijata.

 14613_2.jpg

„U školi su u skoro identičnom iznosu od 14 miliona dinara izvedeni određeni radovi za koje je sredstva obezbedila Mađarska, uz  podršku Nacionalnog saveta mađarske nacionale manjine. Znači, radi se o podršci u visini od 28 miliona dinara u prethodnih nekoliko godina. To je, svakako, veoma pozitivno i u ime Grada treba pohvaliti direktoricu ove škole, Beatu Bognar, koja omogućuje ove uslove deci i profesorima“, naglasio je dr Balint Pastor.

Žolt Sakalaš se  zahvalio svim učesnicima u ovom projektu i istakao da se konkursi raspisuju na pokrajinskom nivou ali škole su te koje konkurišu i da je veoma bitno da imaju pripreljenu dokumentaciju i određene prioritete.

14613_3.jpg

„Veoma je značajno da i lokalna samouprava sagleda celokupnu situaciju i da zajednički finansiramo projekte, zato mi je izuzetno drago da je tu i predsednik Skupštine grada dr Balint Pastor i naravno da ćemo i ubuduće raditi na zajedničkim projektima i gledati kako da osavremenimo naše škole“, istakao je Žolt Sakalaš.

14613_4.jpg

Direktorica škole Beata Bognar rekla je da je realizacijom ovog dela projekta zamenjeno sto starih svetiljki novim led osvetljenjem i izrazila nadu da će u narednom periodu uspeti da ceo projekat privedu kraju i zamene sve svetiljke u cilju da učenicima i nastavnicima obezbede kvalitetne, bezbedne  i moderne uslove za rad.

14613_5.jpg 

 

 

European City of Sport

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

Free Robux

festivals("$this->lg"); ?>